Odpoveď na príspevok od wheel:
No kde mam aktualne dom ja (podunajska nizina) je… @wheel No áno, pruser sú tie hmly a vysoká vzdušná vlhkosť. Ale tento problém majú aj tepelká vzduch-voda.Odpoveď na príspevok od mgx:
@supiiik aha, predpokladal som ze tvoj vymennik S… @mgx Ano, monobloky idu cenami dole a budu este rpzsirenejsie vdaka R290 ktore sa u nas neda zatial pouzit pri splitoch a o par rokov budu mozne iba prirodne chladiva :/ @minoo Ciste teoreticky by sa to dalo zapojit. Problem vsak vidim min. vo vymenniku, ktory potrebuje cca 4m3/hod prietok, to sa s beznou vykurovacou zostavou dosahuje tazko a samozrejme regulacia na to nie je prisposobena + nejake menej podstatne detaily ako to, ze to nema vyhrievanu vanu, expanzny ventil,...Odpoveď na príspevok od minoo:
Inak, ked sme v teme diy cerpadiel... Co vlastne … @minoo nic tomu nebrani, len treba mat i zalozne riesenie pre pripad zlyhania ci nestihania. Tych - 7C je hranicna hodnota co na SK moze byt kludne i par tyzdnov v kuse. Ako lacny experiment dobre :-) Problemom asi bude vnutorny vymennik, ktory sa bude spoliehat na prietoky obehoveho cerpadla filtracie cize napr 10m3/h a to kurenarskym cerpadlom nedas ;-)Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@papulaa Aj keby si ho mal možnosť, tak by si dl… @frantisekca ono celkovo by sme mali sa snažiť odkloniť od plynu a fosilnych paliv vôbec... aspoň sa snažiť.... niektoré domácnosti to bude ťažké, ale nie nemožné... klímy a tepelne čerpadla by to dali 🙂 ono zas problém vidím v tom, že naše vlády (všetky ktoré doteraz vládli !) nerobili takmer nič preto, aby sme inovovali a hľadali alternatívne zdroje... ono času bolo dosť... ale každý bol lenivý to riešiť ak rúra od rusáka fungovala... na vedu a výskum desaťročia každý kašle... mozgy odchádzajú v každom odvetví ... Z môjho pohľadu elektrina je budúcnosť ale tam zas si závislý opäť na rusákovi a jeho uráne, keďže jadro zažíva a podla mna aj bude zažívať renesanciu... za mňa bolo dosť času... pri jahodnej je uránu vraj pre pol sveta ... len ho nikto nechce ťažiť... mohli by sme byť aj energeticky nezávislí ak by sa veľmi chcelo, ale ono je ľahšie podpísať biznis s nejakou oligarchiou a ešte mať z toho bakšiš a zabezpečiť sa do 9. pokolenia , ako niečo robiť , vyvíjať a inovovaťOdpoveď na príspevok od joma3333:
Máte niekto tento termostat?Ja ho mám na podlahov… Prepáčte, vkladám obr.toho termostatuOdpoveď na príspevok od joma3333:
Máte niekto tento termostat?Ja ho mám na podlahov… @joma3333 ja mam ten istý čo tam chceš nastavovať? to sú len programy medzi ktorými sa dá prepínať, ako si ich nastavíš, tak budú hriať podľa toho či bude aktívny lístok abo gauč... ja ich mám napr. stale prepnute na listku a mam tam nastavene 5°C dá sa to nastaviť hocijakOdpoveď na príspevok od dexter89:
@joma3333 ja mam ten istý čo tam chceš nastavovať… @dexter89 Dik za odpoveď.Uz som sa medzičasom dopracoval k odpovedi. Mal som za to, že to funguje automaticky.Že si v určitých časoch samo , zvýši alebo zníži teplotu.Ale načo by tam však bolo potom programovanie (časovače)Odpoveď na príspevok od wheel:
Ja akurat riesim, ze mi aktualne klima odmrazuje … @wheel @matko291 mne zasa namrza ten novši multisplit tak, že stale to tam sa upcháva ľadom... nedá sa každé 2 dni to tam odtápam teplou vodou pol hodiny jak blbec... objednal som vyhrievaci kabel 4 metre 64W a skúsim to nejako namontovať na dno vane, alebo od spodu nejako pripevniť ... dúfam že to bude stačiť... kábel som našiel niekde v nemecku cez kaufland za 30€ s dopravou použiva sa to vraj na potrubie do exterieru aby nezmarzlo ma to termostat a zapinač... inak spotreby terat "len" 6- 8 kwh, ale to len jedna klíma a cez deň... podvečer kurim v krbeOdpoveď na príspevok od dexter89:
@wheel @matko291 mne zasa namrza ten novši multi… @dexter89 ja kábel vo vani mámOdpoveď na príspevok od dexter89:
@wheel @matko291 mne zasa namrza ten novši multi… @dexter89 vybral som na vonkajšej jednotke všetky zaslepky čo sa dali, za týždeň odtecie cca. 60L vody ak nie viacOdpoveď na príspevok od matko291:
@dexter89 vybral som na vonkajšej jednotke všetky… @matko291 tie krytky sa už chystám aj ja všetky odobrať.Lebo originál odtok zamrznutý vkuse.Odpoveď na príspevok od matko291:
Január u nás @matko291 lokalita Liptovský Mikuláš -DúbravaOdpoveď na príspevok od jozu77:
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Môj kol… @jozu77 mám tú Oasis v 2.5kW prevedení. V podstate jediná vec ktorá mi na nej vadí je popraskávanie plastov vnútornej jednotky pri zmenách teplôt (typicky pri nábehu a pod). S Aux porovnať neviem. Nemám skúsenosť. Mám ešte Vivax R a tie nepraštia.Odpoveď na príspevok od jozu77:
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o radu. Môj kol… @jozu77 mam aux aj midea teda konkretne nie tie modely, na aux j smart viac praskaju plasty aky na midea xtreme save, akurat aux ma vyssiu spotrebu co som porovnavala (pri kureni).Odpoveď na príspevok od toky1:
@jozu77 mám tú Oasis v 2.5kW prevedení. V podstat… @toky1 ma moznost usmernovat prudenie vzduchu aj do stran? Alebo len hore/dole? Dik.Odpoveď na príspevok od jozu77:
@toky1 ma moznost usmernovat prudenie vzduchu aj … @jozu77 má aj do strán. Má aj možnosť usmerňovať prúd vzduchu "on me" aj "of me" vďaka infračidlu.Odpoveď na príspevok od wheel:
Ja este stale nie som rozhodnuty ktoru klimu zobr… @wheel ako vravi dexter papier znesie vela 😅 pri midea ked som sa rozhodovala, tak som niekde citala ze nahradne diely nie su tak dostupne ale to bolo 4 roky dozadu. Mohlo sa to zmenit. Mas v tom aj nejaky cenovy rozdiel, ci ani nie?Odpoveď na príspevok od dexter89:
@wheel @matko291 mne zasa namrza ten novši multi… @dexter89 mozno by bolo dobre dole odvrtat neake dieri