Vykurovacie folie

Máte niekto skúsenosti s vykurovacimi fóliami z obi? Výkon tam je 120w/m2.
Odpovedať
@virnik27 Pri spotrebe tepla menšej ako povedzme 4 MWh za rok je priame vyhrievanie elektrinou najlacnejším kúrením,. Do ceny za teplo treba prirátať amortizáciu zariadenia, pretože vykurovacie zariadenie niečo stojí a má obmedzenú životnosť. Teplo z plynu alebo dreva je zdravé a príjemné. Bývanie v dome je o komforte, nie o úsporách. Elektromagnetické pole škodí na molekulárnej, bunkovej, aj hormonálnej úrovni.
Odpovedať
@gonzales Tebe už asi zasiahlo mozog
Odpovedať
Nejdem s tým kúriť celý dom, nato mam pelety. Chcem záhradný domček zatepliť a ubytovať tam mačky.
Odpovedať
@ruren Keď niekto zo známých o tebe prehlási, že si geniálny, logicky usúdiš: a) že i on je geniálny a preto to odhalil b) že ťa dobre pozná c) že od tebas zachvíľu bude niečo potrebovať d) že si robí srandu e) že nevie o čom hovorí
Odpovedať
@gonzales ake magneticken pole vytvara rezistor a ako elmag pole skodi molekulam?
Odpovedať
@sysell Trochu teórie, aby si sa nepýtal blbosti: a) fyzika: Rezistor nie je bodová súčiastka, evektrické vykurovanie sú vodiče s prúdom. Magnetické pole je vírový pohyb hmoty, frekvencia vytvára rôzne intenzity v rôznych bodoch. Trhacia sila je úmerná intenzite (sile magnetického vetra) a rozdielu síl v rôznych bodoch (frekvencia). Tiež existuje rezonancia pri veľkosti štruktúr blízkych vlnovej dĺžke, niečo ako vybrovanie tlmičov na dialnici od určitej rýchlosti. Záver: Škodlivosť EM poľa závisí od jeho intenzity, frekvencie a rozmerov poškodzovaných štruktúr. b) biológia: EM poľom sú ovplyvňované chemické reakcie, pohyb iónov, funkcia žliaz. Neprebiehajú správne procesy v tele, a oslabené telo je znevýhodnené proti chorobám, či už bakteriálnym alebo vírusovým. Nabaľujúce sa problémy v organizme sa neskôr navonok prejavujú ako celá paleta chorôb, napríklad nespavosť, bolesti kĺbov, infekcie, rakovina... Záver: EM pole je fatorom napomáhajúcim chorobám. Teraz k tvojej otázke: Človeku merateľne dlhodobo neškodia intenzity pod 20 nT pri 50 Hz. Hodnotu poľa možno zmerať napríklad aplikáciou do mobilu z Google Play. Tieto hodnoty sú dosahované pri fóliách 1 stopu nad podlahou. EM pole je však škodlivé vždy a dlhodobo by som väčší elektrický odber v dome nechcel mať.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell V súčasnosti sa ochranou pred elektromagnetickým poľom zaoberá vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 123/1993 Zb. o ochrane zdravia pred nepriaznivými účinkami elektromagnetického žiarenia, ktorá však hodnotí ožiarenie pracovníkov, resp. obyvateľov elektromagnetickým poľom v pásmach vysokých (60 kHz – 300 MHz) a veľmi vysokých frekvencií (od 300 MHz vyššie). Touto vyhláškou sa ustanovujú hygienické požiadavky na prácu a pobyt v elektromagnetických poliach, na vývoj, konštrukciu, výrobu, dovoz, montáž, opravu, skúšanie, prevádzku a používanie generátorov vysokých a veľmi vysokých frekvencií a zariadení, ktoré takéto generátory obsahujú. V pripravovanej vyhláške Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o ochrane zdravia pred neionizujúcim žiarením bude zahrnutá celá frekvenčná oblasť elektromagnetického poľa, t.j. sú stanovené aj najvyššie prípustné hodnoty pre nízkofrekvenčné elektromagnetické pole.
Odpovedať
@eagleowl Myslíš že budú lobovať výrobcovia silových káblov v prospech vyšších intenzít pri 50 Hz? Uvidíme to na normových hodnotách.
Odpovedať
Profilova fotka
@gonzales myslím si že prakticky sa o účinkoch elektromagnetického žiarenia vie dohromady veľmi málo... bodaj by to bol najväčší problém ľudstva :-)
Odpovedať
@eagleowl O škodlivých účinkoch EM poľa sa vie dosť, ale je to utajované ako veľa iných škodlivých vecí. Toto správanie sa nazýva informačná vojna. Prečo meranie radónu nie je povinná súčasť kolaudácie? Prečo sa povoľujú stavby v blízkosti veľmi vysokého napätia? Prečo nie je olovo zakázané vo farbách?...
Odpovedať
@gonzales @eagleowl vôbec by som sa nebál o to, že by vykurovacie fólie neplnili nejaké budúce normy. Škodlivosť EMG poľa spotrebiča sa uvažuje vzhľadom k expozícii osôb. A dnes sú tie hodnoty fólií niekde na úrovni 0,5 - 2,5 % normy. To by už o koľko museli normy sprísniť, aby to tie fólie neplnili?
Odpovedať
@roboza Normy sa nikdy samé nesprísnia, výrobcovia tlačia na ich zmierňovanie. Je to podobné ako žrať schválené antibiotiká, dýchať smrad z plastov v novom aute, alebo mať ťažké kovy v oblečení. Fólie zmeral naprílad tento architekt: https://inardex.sk/infrafolie-elektro... . Pozor, každý sme omylný, jedna vec je čo zmeral, druhá aké z toho spravil závery.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@roboza úprimne povedané škodlivosť či neškodlivosť vykurovacej fólie mi je celkom ľahostajná... (ja som reagoval len na otázku: "ako el. mag pole skodi ? " )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?