Vykúri tento kotol?

Profilova fotka
Ahojte,chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s týmto kotlom Viadrus Hercules U26 model 2010 3 clankovy, vykon na koks 15, na cierne uhlie 11 a na drevo 8 kw ....či vykúri starší rodinný dom 3 izby,kuchyňa,kupelňa,chodba..Potrebujeme kúpiť nový kotol a moc sa v tom nevyznáme.Dakujem za každú odpoved a skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj hlavne je doležite či mate domček zateplený a vymenené okna.Ďalej treba vyrátať m2 miestnosti kde sa bude kúriť myslim že najviac budete kúriť drevom a to je strašne malo 8kw.Ak priestor dovolí treba dať viac článkový pozri stránku attack a skúste si pozrieť aj peletkové kotle.
Odpovedať
Dobrý den. To je podobná otázka, jako jestli můžete s osobním autem vyhrát Velkou cenu F1. Pro stanovení výkonu kotle jsou rozhodující tepelné ztráty domu. Ty byste si měla nechat spočítat. Další pomůcka by mohlo být ověření výkonu stávajícího kotle. Podle toho by se dal nadimenzovat i výkon kotle nového. Zde ale hrozí celkem rozšířené nebezpečí, ža se dříve kotle dávaly s podstatně vyšším výkonem, než bylo optimální. To potom kotel nepracuje v optimálním režimu, čili pracuje na spodní hranici výkonu v oblasti nízkých teplot spalin. Potom zde dochází k nízkoteplotní korozi a to snižuje jednak životnost kotle a současně zvyšuje spotřebu paliva, při současném nedokonalém spalování vypouštíte do ovzduší pěkný svinstvo. Čili, já bych na to šel přez ty tepelné ztráty. Na netu je spousta kalkulaček a návodů, jak to i sama spočítáte, případně Vám to za nějaké Eura někdo spočítá. A těch pár Euroinvestic se Vám zcela jistě vyplatí. S pozdravem Laďa
Odpovedať
zuzina71 vladuska99 Výkon kotla sa neurčuje podľa m2 alebo m3, ale podľa tepelnej straty domu, ktorá sa vypočíta. Podľa toho sa vyberá kotol. Ak je dom z plnej tehly a predpokladám veľkosť 100 m2, tak je silný predpoklad, že 8 kW nestačí určite a ten 15 kW by snáď stačiť mohol. Ale to je len odhad na základe skúseností - kotol treba vybrať podľa niečoho dôveryhodnejšieho, ako je odhad na nete. ;-) A ak je dobre zateplený s vymenenými oknami, aj 8 kW bude úplne v pohode.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?