Výkon klímy do bytu, cca 45m - 2,5 / 3,5?, umiestnenie.

Zdravím. Riešim do bytu - viď podorys klímu. Pravdepodobne to bude Samsung WindFree. Uvažoval som o 3,5kW, Ale z iných príspevkov už tu napísaných, usudzujem že je to asi veľa? Alebo ak chcem aby vychladila aj Izbu 2, radšej ísť do tej? Ešte dodám, že v byte je stará el. Inštalácia. (Tie kW aj s ohľadom na to). Viem že 2,5 windfree ma príkon ma. 800W, 3,5 kW až 1200... Ešte by som sa rád opýtal minimálna vzdialenosť medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou je cca 3 m? Pôvodne som to uvažoval dať obe jednotky veľmi blízko ku sebe, a teda nad gauč a zasklenú loggiu hned za stenou. Teraz uvažujem takto - viď pôdorys. Je to podľa Vás ok, ak bude vnútorná jednotka napravo nad Tv? (Nie priamo nad ňou?). Ešte dodám že na stranu bytu kde je loggia, je priame slnko cca od 11 do západu... a ak bude vonkajšia jednotka naľavo na loggii, tak bude dosť pod priamym slnkom (Aj keď zas zasklená loggia ma 60% zatmavené skla). Napravo by bola viac v tieni, a teda vnútorná nad gaučom. ( pôdorys so zelenou úpravou...) Ďakujem :)
Odpovedať
ja by som dal 3.5
Odpovedať
3.5 urcite.
Odpovedať
Namontoval by som 3,5kw jednotku vo variante napravo(zelenou farbou), aby prud vzduchu smeroval aj cez dvere do chodby. Priame slnko ma vonkajsiu jednotku nie je az taky problem. Je ale nutne aby loggia bola otvorena, vonkajsia jednotka potrebuje "prehanat" stovky m3 vzduchu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter33_ke:

Zdravím. Riešim do bytu - viď podorys klímu. Pr…
@peter33_ke čím sa tam kúrilo doteraz? ako kúria ostatný? každý sám alebo je i centrálne a chceš len dokurovať , či chladiť? môžeš mať vonkajšiu jednotku ?taký panelák som nevidel aby to mal každý alebo je to väčší rodinný dom?a dokurovať a chladiť len časť
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od duzu:

@peter33_ke čím sa tam kúrilo doteraz? ako kúria …
@duzu skuste si precitat ten prispevok.... pokial sa informoval u spravcu, aky je u nich postup, a bude mat suhlas vlastnikov, nevidim problem, aby nemohol mat.
Odpovedať
izbu 2 to nikdy nevychladi. mala som 2i byt., klimu (tiez samsung windfree) len v obyvacko-kuchyni a v spalni som nevedela v lete vydrzat. (vychodna strana) teraz som v 3i, a klima je v kazdej izbe, a konecne je tam v lete komfortne.
Odpovedať
Druhá možnosť ale zázrak v druhej izbe by som nečakal...
Odpovedať
Byt sme mali svojho času situovaný tak, že detská izba s kuchyňou mala okná na SV a obývačka so spálňou na JZ. V lete v kuchyni a detskej izbe bolo príjemne. V obývačke a v spálni bol ťažký hic. V spálni o to viac, že bola malá (2,5m/4m) a mala veľké francúzske okno na loggiu. Úplne stačilo chladiť v obývačke a spálni - tie izby na Juho-Západ. Neviem aká stará je elektroinštalácia. Staré hliníkové káble by mohli byť problém. Ohľadom minimálnej vzdialenosti medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou - neide reálne o ich vzdialenosť ale o dĺžku prepojovacích potrubí a kábla. Tá by nemala byť menšia ako 3m. Ak sú jednotky fyzicky bližšie tak chladiari dajú prepoj tri metre a za vonkajšiu jednotku prepoj zatočia do slimáka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?