Výhody a nevýhody biokrbu

Ahojte... rozmýšľame, že si kúpime biokrb- http://www.design-biokrby.cz/ - no chceli by sme sa aj s manželom spýtať aké výhody a nevýhody objektívne tieto krby majú.... Majú porovnateľnú výhrevnosť ako klasicke krby? A naozaj je po nich menší "bordel" ako po klasike? :) za odpovede dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vicky223 ahoj, sice zatial nemam ani bio ani klasicky :) .. ale rychly pohlad na cisla ti napovie ze biokrb je viac na vizualny efekt ako na teplo .. vid tvoj link vyhrevnost biokrbu 2-4kw ... vyhrevnost krbovych vloziek aj cez 15 kw ... okrem toho vona reva a vona liehu je "nebe a dudy" :)
Odpovedať
1. v panelaku klasicky krb asi nie je mozny - my sme tam mali biokrb 2. vyhrevnost - neporovnatelna - biokrb nesala take teplo ako sa zda, navyse treba viacej vetrat, produkuje vela CO2 (vetrat musis aj pri klasickom, ale tepla je omnoho viac) 3. biokrb je pre efekt do modernych priestorov, nie je z neho ZIADEN odpad, vsetko to vyhori na CO2 a vodu 4. mali sme ho v loggii aby tam nebola bylinkam zima, ako bolo tam citelne teplejsie, ked siel tak 4 hodiny v kuse, ale potom bolo treba vyvetrat, a teplo bolo v tahu :))) nenaakumuluje sa tak na tom tenkom plechu 5. v rodinnom dome kde sme teraz nie je jednoduche spravit klasicky krb, ale ak to bude raz co i len trochu mozne, chcela by som taky riadny velky zhrnutie - treba si uvazit naco to chces, ci na efekt, na teplo, alebo na co... a ani to bohvieako nesvieti teda ;)
Odpovedať
Na vzhlad to posobi dost neprirodzene a umelo. Lieh a bioalkohol su dost drahe. Vyhrevnost ma minimalnu.
Odpovedať
@vicky223 Kúrenie bioliehom je 3-4x drahšie než elektrinou. Výkon je okolo 2 kW - pre 1 izbu to postačí, ale je to skôr pre atmošku, nie na veľké teplo. Ozajstne kúriť sa tým dá len v pasívnych domoch.
Odpovedať
Profilova fotka
tu nieje co porovnava su to rozdielne veci. biokrb je ako obraz ,esteticky krb je ako motorova pila ,treba ju pouzivat
Odpovedať
@vicky223 hodí sa len tam ,kde nie je elektrina ,niekde na samote v chate aby bolo rýchle teplo, v byte pre efekt je lepší i lacnejší elektrický krb
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?