Vycistenie bojlera Tatramat

Ahojte. Mam 200l bojler Tatramat (max 5 rokov stary). Kupil som ho s domom kedze pouzivame pomerne zelezitu vodu zo studne, je predpoklad ze su vnutri nanosy a usadeniny (klasicke hnede/cervene bahno), usudzujem podla rovnakych smeti ktore mam v zachodovej nadrzke. Kedze mi tepla voda z bojlera aj zapacha (zrejme horcikovou anodou), je to uz dost neznesitelne. Ma niekto skusenosti s rozoberanim/cistenim tychto bojlerov pripadne nejake rady ako to odstranit? Je to lepsie zverit kurenarovi? Dakujem vam
Odpovedať
Profilova fotka
dolu pod krytom je príruba, tou sa dostanete dovnútra, ale treba si najskôr pripraviť náhradné tesnenie a horčíkovú anódu. Keď to budete rozoberať, upravte si aj prívod na odkaľovanie. Musí byť na prívode, odtok je trubka až po vrch.
Odpovedať
Ten bojler zas není tak starý, aby si ho musel čistiť. Skús najskôr prechodne zvýšiť teplotu vyhrievania vody na cca 70 st. či sa to náhodou neupraví.
Odpovedať
ak ti pri nahrievani vody susti (praska) tak uz mas spiralu pod nanosom vodneho kamena... niekedy stacia aj menej ako 5 rokov, by ste sa cudovali :) Das dole plastovy kryt, v strede mas na 17ku kluc vypustaciu maticu, otvoris kohutiky v dome, vypnes privod vody a mozes vypustat - 3h :) Ked sa voda minie odsrobujes spiralu a vyberies, priruba ma dookola sroby - pozri si kolko asi zavitov vidis aby si to pri nasadzovani priliz nedotahoval a nezlomil tu plastovu p... Anodovu tyc si kup, keby aj bola este ako tak v dobrom stave v buducnosti sa ti zide tak ci tak..
Odpovedať
mali sme elektrický bojler nejakej talianskej výroby kedysi. Odišla nám špirála po 4-rokoch, muž ho rozobral a bolo tam za plné 10 litrové vedro kalu? vodný kameň? skrátka také do škoricovej farby svinstvo. Povyberal a poolupoval to zdnuka všetko. Ak si len trochu zručný skús.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?