Vychladim tento obytny priestor 2 vnut. jednotkami?

Dobry den, chcela by som sa spytat, ci dokazem vychladit (na prijemnu teplotu) nas obytny priestor (dole obrazok) 2 klimat. jednotkami. Chcela by som ich umiestnit nad vchod deliaci nocnu a dennu cast (cervenou farbou). Bude to mat pozadovany efekt? Aky chladiaci vykon by mala mat jedna taka jednotka? Dakujem.
Odpovedať
@mimanr mas predstavu ako funguje klimatizacia? jednotka je umiestnena vonku takze porozmyslaj kde by bola umiestnena jednotka a ako viete odtial tahat trubky v vyusteniu ... neviem kolko vyusteni moze byt pripojenych na jednu chladiacu jednotku (asi len jednu kedze stale nastavujes aj teplotu). ale do chodby by som to urcite nedaval - nastavis teplotu a kedze nebude dostatocne prudit vzduch v chodbe sa to vypne lebo uz bude vychladena ale izby este nie. Mne osobne najlepsie riesenie prislo pouzitim rekuperacie s moznostou chladenia.
Odpovedať
@mr79 mam. vonkajsia jednotka bude vpravo (na obrazku chyba garaz) za garazou. Bude to multisplit, takze nan mozu byt napojene obe jednotky (na niektore multisplity sa da aj 5). Kazda vnutorna jednotka bude individualne ovladatelna. zapnem a vypnem podla potreby.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, @mimanr najhoršie čo chcete spraviť je to že chcete klimatizáciu dať do chodby. Jednotka smerujúca na kuchyne je v pohode, ale druhá jednotka je z môjho hľadiska hlúposť. @mr79 mal v tomto pravdu že ak jednotka dosiahne požadovanú teplotu vypne sa. Ale mohli by ste teplotu v miestnostiach dosiahnuť tak že na chodbe budete mať 16stupňov a v miestnostiach 24 :-D a mať celú noc otvorené dvere kôli klime sa mi nezdá byť praktické. Podľa druhu vonkajších jednotiek môžete pripojiť aj 8 vnútorných jednotiek,u komerčných klimatizácií niekoľkonásobne viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr nie je jednoduchšie dom poriadne zaizolovať aby sa nemusel v lete chladiť a v zime moc kúriť?
Odpovedať
@puxo tuto myslienku uz niekto vyslovil, aj sme nad tym uvazovali, ale skutocne ta izolacia zabezpeci, ze ten dom nebude v lete prehriaty? Teraz byvame v byte a to je peklo!!
Odpovedať
@mimanr no ak je fakt poriadne izolovany tak ano. Ja som v dome (este tam ale nebyvame) nemal zatial viac ako 22 - a to bolo len vtedy ked bolo vonku cez 30 a pootvaal som vsetky okna... inak stabilne do 21.... Poriadne izolovat znamena - strop aspon 40, od strechy sa to dost prehrieva... steny aspon 20, tienenie okien - ci uz presahom strechy ako ma @puxo - tusim az 1.5 metra alebo ext. zaluzia - interierove su len na okrasu ;).
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr majiteľom s novostavbou ktorý chcú klimatizáciu sa vždy odporúča urobiť si prípravu za pár eur, a keď sa nasťahujú a bývajú určitú dobu tak zistia či klimatizáciu potrebujú alebo nie.
Odpovedať
@mimanr Zalezi aj na tom, aka teplota je pre teba nepripustna. My mame dom bez akehokolvek tienenia - zateplenie 20 cm polystyren, strecha 30 cm (pred 6 rokmi uz to bolo vela, teraz malo :) ), 1 m presah strechy - ta brani letnemu juznemu slnku svietit vela dnu, a neplanujeme ziadne tienenie - tych par dni v roku sa to vysplha v obyvacke, kde je najteplejsie tak max 28-29 stupnov, co sa v pohode da, v izbach je chladnejsie. Rekuperacia to o nejaky stupen stiahne. Tiez nie je zdrave aby bolo vonku 35 a vnutri 23.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr ja mám izoláciu 15cm a presah strechy 1,6m a keď si dám pozor pozastieram žalúzie tam kde svieti svlnko tak mám teraz cca 25C vnútri - tiež mám nachystanú prípravu na klimatizáciu ale asi ju potrebovať nebudem...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr Ja budem dávať dve vnútorné jednotky a jednu vonkajšiu, robí mi firma z NR, najlepšie keď pošleš niekomu projekt a ten ti vypočíta, aké výkonné jednotky potrebuješ. Predprípravu je najlepšie urobiť pred omietkami, pozri môj album http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
to mate ako so zadrziavanim vody do kadejakych nadrzi pod zemou na polievanie. Kolko dni za rok je tak horuco ze treba pustit klimu v zateplenom novom dome? A ked najdete odpoved na tuto otazku tak hned budete vediet ci treba klimu alebo nie. Dajme tomu ze pustis klimu tak 10x za rok. Ako funguje klima ked nejde 355 dni v roku?
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo ako podľa Vás funguje klima ktorá nejde 355 dní v roku ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?