Vybuch automatickeho kotla

Profilova fotka
cawte. Kedze ide vykurovacia sezona tak by som rad oslovil kurenarov. Pred par dnami u nas v dedine jednej pani vybuchol automaticky kotol.Neviem aky typ,len viem ,ze bol na uhlie a vybuch nastal okolo 5 rana .Tak ma napaldo ,ze sa tu popytam co to mohlo zavinit lebo sam som rozmyslal nad automatickym kotlom .
Odpovedať
babka zabudla otvoriť ventil a zakúrila . chybne osadený poistný ventil za gulákom nie medzi kotlom a gulákom. bežné chyby niektorých majstrov
Odpovedať
automata mam aj ja a neviem si predstavit ze by sa mal takto porucat zo sveta... max tak zhasne zo zleho paliva :-) samotny automat s regulaciou ma pomerne inteligentne zabezpecenie.. urcite bola na vine "kvalitna" instalacia .. ako pise @gkrivanek poistny ventil, expanzka, zatvoreny ventil atd... tam by som videl problem. nie v kotle
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek cize 100% ta chyba s tym ventilom ? a to koli comu sa ten ventil zatvara a nieje vzdy otovoreny ?
Odpovedať
Vždy nie... Ak má niekto plynový kotol, aj kotol na pevné palivo, zvyknú sa medzi ne dať ventily, aby plynový zbytočne neohrieval ten druhý. A keď nedáš poistný ventil tam kde má byť, potom to takto dopadne...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 plyn v obci nieje ,cize len na uhlie sli. je mozne ,ze mensi vypadok prudu mohol by sposobit nieco taketo tiez ?
Odpovedať
Nemal by - pokiaľ je poistný ventil namontovaný tam kde má...
Odpovedať
@m1stano Asi tu nejde o výbuch vplyvom pretlaku vody (pary) a prekúrenia, ale z dôvodu nahromadenia plynu vplyvom nedokonalého horenia a nasledovného výbuchu pri hodení plameňa. To by si mal najskôr upresniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 tam kde má a hlavne ho občas treba preskúšať.
Odpovedať
@poliacik321 mal som prípad lamborghini kotol kde vybuchla expanzka z dôvodu zalepeneho poistného ventilu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Ti verím. Ja mám v aute vždy aspoň dva tri kusy poistné ventily. Lebo keď ma ,,pozvú" ku kotlu,ktorý nebol videný servisákom mnoooooho rokov tak poistný po preskúšaní už nefunguje.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 ako casto by sa mal preskusat ventil alebo servisovat kotol ?lebo co mame kurenie este stara pec emka tak neviem ci na nej je ventil a servisovana nebola ani nepamatam,vzdy sa vymetie kotol ,komin a kurenie ide.
Odpovedať
Profilova fotka
@m1stano hocikedy keď ideš popri ňom. Podložiť vedierko,povytiahnuť,odpustiť trošku vody a je to. Samozrejme,pokiaľ to budeš robiť po niekoľkých rokoch tak si rovno pochystaj nový.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?