Vyber plynoveho kotla

Profilova fotka
Ahojte, stojim pred vyberom plynoveho kotla. Vykurovanie bude cez radiatory. Sme 3-clenna rodina. Jedna sa o jednopodlazny RD. Obytna plocha je 100m2, Tepelne straty vypocitane na 7kW. Kedze som nejake iolacne materialy pridal mozno bude hodnota nizsia. Chcem kotol aj so sazobnikom. Vytypoval som si dva kotle. Na obidve znacky je v okoli po 5 servisnych partnerov. Na znacku Immergas je dokonca niekolko 100 metrov od domu. Ostatne v okoli 10-15km. napriek tomu sa zatial viac priklanam ku kotlu Vailant. Chcel by som poprosit skusenych o nazor pripadne ktory by bol vhodnejsi. Vaillant VU 146/5-5 ecoTEC plus + VIH Q75B + termostat colorMATIC 470 http://www.atria.sk/vaillant-vu-146-5... Immergas VICTRIX Zeus 26 http://kotly.heureka.sk/immergas-vict... Dakujem.
Odpovedať
@martins1 na zeus mas 5 rocnu zaruku.
Odpovedať
ten zeus ma trochu maly zásobnik.. nie ?.. co hvorí na to tvoj kúrenár ? pouzivate viac vanu ci sprchu.. ? neviem ci by som sa na to pozeral takto ze ako daleko je servis..a do 20 km je asi servis takmer na kazdu znacku..
Odpovedať
mame asi podobny dom a vybrali sme protherm panter 25 kko
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem dávať Vaillant VU 146/5-5 ecoTEC plus ale asi s väčším zásobníkom 120l. http://www.atria.sk/vaillant-vu-146-5... Kotol sa bude zapínať na ohrev vody menej často. Spodný kýkon majú cca podobný len ten vstavaný zásobník je primalý podľa môjho názoru. Ešte jedna alternatíva je Buderus http://www.atria.sk/buderus-logamax-p...
Odpovedať
Profilova fotka
@martins1 my mame Zeus uz 4. rok. Je uplne v pohode, zasobnik sa moze zdat maly, ale uplne staci aj pri napusteni vane aj pri sprchovani aj viacerych ludi po sebe. Maleho zasobnika by som sa teda nebala. S kurenim s radiatormi skusenost nemam, my mame podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nepouzili ani jeden uvedeny ale ARISTON http://www.quadroflex.sk/kondenzacne/... momentalne v akcii ako sme brali aj my http://www.quadroflex.sk/akcie s tym ze este nam lokalni predajca dal nižšiu cenu niekde na urovni 1500€ za zostavu
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za prispevky. Myslim ze zasobnik by mal byt OK. Ide mi hlavne o kotol. Spolahlivost pripadne postoj riesenia problemov pri pripadnych poruchach a reklamaciach. Bol som viac menej rozhodnuty pre Zeus, ale po precitani niektorych negativnych prispevkov ohladom vybavovania reklamacii a castejsich poruch som zostal na pochybach. Avsak poskodeny nemusi byt vzdy ten svaty a prispevky su iba od spotrebitela. Preto by som rad pocul objektivny nazor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?