Výber kúrenia do novéj stavby

Dobrý deň, dokončujem pomaly projekt a mám dilemu aké kúrenie zvoliť. Celá moja rodina mi odporúča dať si radiatorové kúrenie. Priznám sa že na radiatoroch mi vyhovuje hlavne rýchla odozva, som na ne zvyknutý odmalička a oprava je jednoduchšia. Kúriť budem plynovým kotlom. Na druhej strane je málo nových chalúp, ktoré majú radiatory. Bol by to veľký omyl dať radiatory? Ďalší problém je že mám v projekte francuzske okna a nemám ich kde dať.
Odpovedať
povedal by som ze az obrovsky omyl vobec nad radiatormi rozmyslat ...
Odpovedať
a neuvažovali ste nad podlahovými konvektormi ku francúzskym oknám ? mate to ako radiator ale na zemi .
Odpovedať
@marekinst Este mu dopln aj cenu takej 3m jednotky, nech sa pobavime. ;-) Cisty prezitok pri modernych trojsklach...
Odpovedať
@matorado zdravym na mi sme dali 350eur za 1000mm s ventilatorom bez regulacie.
Odpovedať
my máme finsku pec, tiež sme chceli radiatory ale sme spokojnní je tu sice trochu fyzickej práce ale je to ine teplo a aj zdravšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som dal podlahovku a anhydrid a sme max spokojny. Mame 4,5 m HST dvere a pri nich sme trubky podlahovky nahustili.
Odpovedať
@uzivatel11 Stale dookola to iste. Je tu tych tem milion. Staci pohladat. Ked sa ti lubi, daj si radiatory. Nazor vacsiny je, ze je to prezitok. Hodia sa akurat do starsich, dobre nezateplenych domov.
Odpovedať
Ja by som dal do kazdej izby ine kurenie :-D :-D
Odpovedať
Ak teda podlahovku, bola by chyba dať podlahovku a laminatku na poschodie aj prizemie?
Odpovedať
@uzivatel11 Také jsme se rozmýšleli. Od podlahovky nás odradil právě dlouhý náběh a nepružná regulace. V místnostech s fr. okny máme podl. konvektory, v koupelnách žebříky a v ložnici radiátor (stejně je skoro pořád vypnutý.) Vyhovuje nám, že je možnost rychle si přitopit, když se náhle ochladí. Sousedé mají podlahovku, v polovině dubna ji vypnuli a když se na pár dní ochladilo (přes den bylo 5-6 st.), tak měli doma kosu, protože se jim už nechtělo ji znovu rozbíhat. My si k večeru na hoďku přitopili a měli jsme teplíčko. Sousedé teď uvažují o pořízení krbových kamen, právě na přitopení v přechodném období. Nemyslím si, že radiátory se hodí jen do starých nezateplených domů. Spíš je to o tom, co kdo od topení očekává, důležitá je i orientace domu. Nám projektant řekl, že pokud si chceme topení pružně regulovat a nechceme dávat žádný jiný zdroj tepla (krb ani krbová kamna zásadně nechceme), ať podlahovku nedáváme.
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 Ahoj, ja keď som začínal vykurovať, tak som na stavbe 13 st. Páni mi na kúrení nastavili dáky program na vysúšanie podlahovky. Postupne sa mi každý deň navyšovala teplota vody od 15 st. Uz keď šla do podlahy 19 st. voda som mal na stavbe príjemných 21,5 st. Teraz púšťa podľa toho programu do podlahovky 33 st. vodu a mám na stavbe 27 st. a to mám všade okná na vetračkách. Na stavbe som teraz každý deň a teplotu v podlahe regulujem úplne bez problémov. Mám anhydrid a nič iné by som už nechcel. Ešte nám treba zapojiť servopohony na podlahovku a termostaty, potom dám vedieť ako to reguluje.
Odpovedať
@aneri53 Sice rozumiem, co chces povedat aj dovodom, preco ste hladali "pruznu regulaciu". Tiez som nechcel podlahovku, prave kvoli tej pruznosti, avsak v praxi to tak nefunguje. Dom, hlavne murovany, to su desiatky ton betonu, tehiel, omietok. To vsetko ma nesmiernu akumulaciu. Zmeny teploty sa nedeju v hodinach, ale v dnoch. A ci je zdrojom tepla radiator alebo podlahovka, je takmer jedno. V zime nenechat dom vychladnut, v lete zase prehriat. Susedia doma nemaju kosu kvoli podlahovke, ale kvoli tomu, ze su lakomi ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado Vyřídím jim to :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?