Vlastne skusenosti s tepelnym cerpadlom voda - voda?

Ahoj, Ma tu prosim niekto vlastne skusenosti s tepelnym cerpadlom voda-voda? Buduci rok ideme stavat a dost ma to laka, ale pri tej cene, co som prave dostal, si chcem overit, ci niekto, kto to realne ma nema zle skusenosti. Zaroven by ma zaujimalo, ci niekto riesil vrty do strkoveho a pieskoveho podlozia, ci nehrozilo riziko zanasania a pod. (Ci pripadne teda neriesit miesto vody solanku a pod) dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Voda voda je trochu neista vec. Jednak musi sediet chemia vody, necistoty su problem a pri vacsich hlbkach musi byt vykonejsie primarne cerpadlo, co celkovu ucinnost dost pokazi. Na papiery je sice najucinejsie, ale ak z nejakeho dovodu sa znizi vydatnost vrtu, si v haji. Treba to zvazit na zaklade miestnych podmienok.
Odpovedať
Podľa toho ako pokročili vývojom TČ vzduch voda by som uvažoval jedine s touto alternatívou. Navyše ti v dome neskuvíňa kompresor.
Odpovedať
@coplas žijete pri Ziline tam vzduch voda racsej nie. o zem voda ste neuvazovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 pokrocili hlavne na papieri a ked skuvina kompresor susedovi pod oknom, to je uz len vyhra.
Odpovedať
@coplas Aku mas cenovu ponuku? Lebo ja mam vydatnu a stabilnu studnu, ale pod 15 tisic sa nedalo. V okoli maju ludia dostatocne vydatne studne? Podla mna je zem voda istejsie. Alebo plyn. Alebo drevo a elektrina. Alebo k...a :-D , drevo a elektrina.
Odpovedať
@gkrivanek Ano, je to pri Ziline, preto som doteraz rozmyslal najma o voda - voda. Zem-voda ma odhovaral zatial projektant, je tam nejaky zasadny rozdiel a vyhoda?
Odpovedať
@majkoj Ano, aj ja sa obavam vonkajsieho hluku :( preto sa mi vzduchove moc nepozdavali...
Odpovedať
@peto99 Nuz boli to veci od viessmann zatial, ponuka podobna tomu co pises (a to este bez DPH a nakladov na studne..) Vody tam je urcite dost...
Odpovedať
@coplas viesmann ma vraj najspolahlivejsi system aj v uprave vody. Nemyslim si vsak, ze sa investicia vrati. Ja mam studne spojene hadicou, v buducnosti mozem TC kupit, ale pri terajsich nakladoch na kurenie to nema vobec zmysel. Na kurenie miniem v priemere 15 kWh denne. S hlucnostou vzduch voda sa situacia zlepsila. Ak ma jednotka velky ventilator, moze pocas teplej zimy bezat pomerne nehlucne. Cez den, ked je teplejsie, nahreje AKU a bojler, a v noci moze oddychovat. Ak zakuris v mrazoch v kachliach, podla mna to utiahne aj v ZA. Podla referencii je TOP kvalita Mitsubishi Zubadan, urcite ho treba ist niekde pozriet. Ak bude hluk problem, potom zvazovat drahsie systemy.
Odpovedať
@peto99 presne medzi zubadanom a viessmanom som sa rozhodoval :)
Odpovedať
Profilova fotka
@coplas a odhovaral ta na zaklade akych argumentov ? To TC nemusi stat 15k, daj si urobit ponuky od wamaku, alebo hotjetu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?