Viete mi niekto poradiť, či dať podlahové kúrenie v celom nízkopodlažnom dome alebo len niekde?

Nevieme sa rozhodnúť, či dať podlahové kúrenie len do obyvacky s kuchynou + kupelna ako je to v projekte alebo aj v ostatných troch izbách. Viete niekde poradiť plusy alebo mínusy podlahového kúrenia. Ďakujem krásne za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Jediny minus je pomaly nabeh a dobeh... Inak len plusy.
Odpovedať
Profilova fotka
jasné, že to daj všade podlahové kúrenie a nie len niekde - vôbec nechápem argumentom "pomalý nábeh a dobeh": ja keď začnem na jeseň kúriť a nastavím si kúrenie na 22C tak mi kúri až do jari na 22C pokiaľ to nevypnem alebo nenastavím ináč - o ostatné sa stará už elektronika, ktorá berie do úvahy teplotu vzduchu vonku, teplotu vo vnútri ako aj iné faktory, ktoré sa samozrejme dajú nastaviť - čiže ak mi slnko ohreje interiér na 24C tak samozrejme kúrenie sa nezapne, ale keď sa v noci začne interiér ochladzovať tak sa kúrenie zapne a ja ani neviem kedy sa zapne a kedy vypne - pre mňa je dôležité že mám stále teplotu, ktorý som si nastavil a nebudem predsa žiť ako niektorý, že majú kúrenie vypnuté a keď prídu poobede z práce tak potrebujú rýchlo zakúriť radiátormi lebo majú doma už len 18C...
Odpovedať
Poloz si otazku,preco davat do 3 itzieb radiatori? Su lepsie? Tak potom preco inam "horsie" podlahove kurenie? Za mna vsade podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 , preco pomaly nabeh? ja ked pustim podlahovku, tak mame teplo zem cca do 2 hod a to je zaklad aby slo teplo od noh... izba sa vyhreje o tie 4-5stup. v priebehu cca 8hod, jeden pracovny den. Tiez som sa divil, tiez mi kazdy hovoril ze ked to zapnes budes cakat celu noc a az na druhy den budes mat ake take teplo. Ale od noh citit behom par hod to je super... ale ak chce niekto vykurit miestnot o 8-10stupnov tak ako pises, vtedy je pomaly nabeh
Odpovedať
ak chce niekto vykúriť o 8-10 stupňov, tak buď tam chodí na víkend, alebo má celý deň v zime otvorené okná, alebo je to ... ;-)
Odpovedať
Pokud mate na to finance,urcite cely dum.Mame elektrickou v celem dome a nemenila bych
Odpovedať
Profilova fotka
tiez ked tak odporucam vsade podlahovku. Ak chcete kombinovat, zbytocne sa Vam navysi cena
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?