Vie mi niekto skontrolovat projekt na tepelne straty v TechCone ?

Dobry den, Spocital som si TS mojho buduceho domu v programe techcon . Vie sa mi niekto kto pouziva tento program na to mrknut ci som na nieco nezabudol a vysledky su +- realne ? Bungalov 116m2 TS aj s vetranim 4316W 11.3x12.3 tehla poroterm 30 profi + 20cm polystyren 3skla 5komorove strecha 40cm nobasil domo,zateplene pod strechov, povala ako nevykurovany ulozny priestor Dakujem
Odpovedať
samozrejme ze poslem subor s ulozenym projektom :P
Odpovedať
@igika fuj, škaredé straty... 4,3kW Ja mam 1,7kW
Odpovedať
`ja dalej dopiskam nie ty ! niekto kto mi vie pomoct o co som ziadal ? Dakujem otazka 2: mam sedlovu strechu a povalu 11x12m kde je 2.5m x 12m vyska stropu cez 1.75m kolko m2 mam pocitat ze bungalov ma ? kraje strechy zacinaju od podlahy a sme1r
Odpovedať
kraje strechy zacinaju od podlahy a stit je 2850mm
Odpovedať
@igika s vetraním znamená s rekuperáciou? aké kúrenie TČ, plyn ? Nič si nerob s podpichovaním iných, tie straty sú na papieri, v skutočnosti je to často inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 on najskor mysli 4.3 kw rocne na kurenie bez zapocitania slnecnych a vnutornych ziskov
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze kW je udaj vykonu, nie spotreby :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ezbrane nie, nie je. Ak je, tak niekto nedodrzal projekt, spackal stavbu, alebo je projektant babrak. PS: TC nema s teplenou stratou nic spolocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@igika ak zateplujes strop tak Tolko co podlaha nad terenom ak zateplujes sikminy tak si to prepocitaj vonkajsi rozmer strechy bezpresahov.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tak prepac 4300 kWh/a :P a to uz su 4 megawaty sak dobre je skoro rano :D
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze no, to su 4 megawatthodiny :). Ale to som tym nechcel povedat. Ak napisal W tak tym bola vysokopravdepodobne myslena tepelna strata, nie potreba tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj sice pravda s vetranim by to sedelo zdalo sa mi to najprv vela :) ale nepozname lokalitu, ked sme pri tom, vies mi povedat ci dobre prevadzam jednotku kKh/a ak je napr v tabulkach 80 kKh/a tak je to 80000/24 3300 dennostupnou? ci to som uplne mimo? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jblaze priznam sa, neviem co je kKh :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj kiloKelvinhodina, pozri tu http://www.passiv.de/downloads/03_cer... to je udaj pre vypocet podla lokality
Odpovedať
dennostupne x 24 hodín / 1000 = kiloKelvinhodiny alebo opačne kiloKelvinhodiny x 1000 / 24 hodín = dennostupne napr. tu na str. 172 v poznámke č. 3 pod tabuľkou je vysvetlenie: https://books.google.sk/books?id=sSMb...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr super dakujem ;)
Odpovedať
vzhladom na to ze som uplny amater a zadaval som vlastne len premenne z projektu do programu na vypocet TS viac Vam povedat neviem preto sa pytam ci je to hrozne ci v pohode ... pridavam protokol mozno Vam to povie viacej ako mne :D ak by este nieco trebalo tak naapipste.... a nie rekuperacia planovana nieje a toto som pocital len tepelne straty objektu . podla nich sa chcem rozhodnut ake dam kurenie . plynova pripojka je na druhej strane cesty a stala by ma nieco cez 3500eur preto uvazujem nad el kurenim. co som zaial cital tak pri nizkych tepelnych stratach sa oplati priamovyhrevne el kurenie viac ako trepat plyn. takze uz spominane protokoly
Odpovedať
dom som si navrhoval sam a tak ako je mi presne vyhovuje opat zopar obrazkov a budeme doma
Odpovedať
@igika Pokiaľ máš naozaj TS 4,3 kW, tak konečný výsledok nie je správny. Zo skladby, ako si ju popísal odhadujem spotrebu energie na vykurovanie ročne cca 23 000 kW, ale skôr menej. Nepoznám ten program, ale niečo nie je vo výpočtoch v poriadku. Vychádzajú tam veľké disproporcie v hodnotách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?