Viacokruhove ovladanie podlahoveho kurenia a kotla

Dobry den vsetkym. Mam 3 zony podlahoveho kurenia a kedze vznikaju nejake rozdiely v teplotach tak by som rad ich riadil na zaklade termostatov v miestnosti. Zaroven vsak by bolo vhodne keby riadenie a ekvitermika kotla spolupracovali s vystupom z tychto 3 termostatov. Cize napriklad, ked ziaden okruh nepotrebuje teplo, tak sa kotol vypne. Nasiel som viacero rieseni na okruhy (Salus, Elektrobock, ..) a ekviterm. riadenie kotla separatne, ale kombinovane to ma zda sa len Honeywell. Ma niekto skusenosti s takouto zostavou? Bude stacit ak okruhy a kotol budu riadene samostatne, alebo je potrebne spolocne riadenie (Honeywell napr.). Pripadne ak niekto nieco vykutil na arduino tak sa vieme dohodnut. V ramci tejto zmeny, by som rad vymenil aj kotol. Opentherm protokol ale nemaju mnohe, ktory by ste odporucali? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@praetor investicia do takej regulacie zostane podla mna nenavratna. Mam tiez 3 zony. Zatial pojdem na hlavny kotlovy termostat s ekvitermikou a pohranim sa s prietokmi v izbach. O rok uvidim do coho zapichnem tie kable na termostaty. ;-)
Odpovedať
@praetor Ako to chcete mat dokonale ta taketo riadenie podporuje viessman vitodens 200. Riadi 3 okruhy nezavazne + k nemu 3 cerpadlove skupiny . Anuloid, rozdelovac , 3x dialkovy termostat a vyjde Vas to 5000Eur. Stoji to zato?
Odpovedať
@gkrivanek @pistikus Nie urcite to nechcem komplikovat. Kotol moze davat len jeden typ teploty do systemu, staci mi ked sa budu riadit spravne okruhy cez nejake PWM ventily aby nenastaval ten problem, ze v jednej miestnosti je vzdy chladnejsie. Zjednodusene, potreboval by som aby ta regulacia sama nastavila spravne prietoky, lebo jedna miestnost ma 3 obvodove steny a druha len 1 a teda je v nich rozdiel v ochladzovani sa a hydraulicky pomer sa moze menit. Nestacilo by na toto riesenie, kedy by kazdy termostat ovladal svoje ventily na rozdelovaci?
Odpovedať
@praetor stacilo, tak to mam predpripravene, tzn. v rozdelovacoch privedenych 230 V a ftp kable z nich do izieb. Planovane riesenie. Uponor termostaty, najlacnejsi cca 30eur, termopohony cca 25 eur, zbernica + prid. modul cca 200 eur. Tzn na moj pocet cca 1100 eur. Alebo to zostavit z niecoho z aliexpresu alebo lacn. znaciek. Preto najprv pojdem s manualnym vyregulovanim prietokov.
Odpovedať
@pistikus Ten salus moze byt potom celkom zaujimavy, tam je riadiacka dakych 140, termostat 40 (bez displeja, da sa riadit v appke), pohon 15, zbernica dakych 120. A je to bezdrotove, co je plus.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?