Vhodný radiátor pre samospád

Poraďte vhodný typ radiátora pre samospád. Prívod vody ide cez cólovú trubku. U panelových radiátorov vidím všade veľkosť vstupu 1/2", existujú aj nejaké s 1" ? Alebo len článkové liatinové majú 1" vstup ?
Odpovedať
Zredukuješ na 1/2", kúiť to bude. Alebo potom už len tá listina...
Odpovedať
Kúriť ... a liatina :-)
Odpovedať
ked chces nahradzat liatinove panelovymi, nezebudni na to, ze liatinove maju iny rozstup privodov ako bezne panelove. Samozrejme kupis aj 550 mm radiatory, nie je ich vela na trhu ale su, len na toto nezabudni. Pripojenie na colovu trubku nie je problem, staci redukcia a nezabudny radiatory spravne vyspadovat. USS Korad ma v sortimente aj 550 radiatory http://www.kureniezen.sk/kurenie/esho...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval klasiku panelove, na termostaticke ventily zabudni, daj normalne gulove... prikladam obrazok.
Odpovedať
Existujú aj krajšie ventily otvor/zatvor...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 ano, ale za rádovo vacsiu cenu.....
Odpovedať
@dedo758 toto je taky industrialny styl, mozno sa im hodi k zvysku zariadenia... ;-)
Odpovedať
Idem robit nove kurenie - v chate, idem kupit sporak s vymennikom a chcem kurenie bez elektriny, maly priestor, miestnost 3,8m x 6,6m a nad nou podkrovie. Sporak bude v rohu a v opacnom rohu chcem radiator a tiez v podkrovi jeden. Stary skuseny kurenar mi radil, ze na samospad mam pouzit trubky takeho priemeru ako je vystup z vymenniku, na mojom sporak je to 1 col, a na odbocku na poschodie mam pouzit o dimenziu menej, cize 3/4 col. Trubka od sporaka ku radiatoru bude okolo 9m dlha a stupanie zhruba 1,5m, preto sa tam bojim dat radiator s mensim vstupom ako col, aby to nebrzdil... ledaze by mi niekto popisal vlastnu skusenost s podobnym stupanim a dlzkou a bol si isty, ze to funguje. Takze preto sa pytam, ci len stare radiatory maju priemer 1 col a zda sa ze ano.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?