Vetranie technickej miestnosti

Ahojte, chcem sa spýtať máme technickú miestnosť bez okna V strede domu. Plánujeme tam dať elektrokotol, práčku, susicku, bojler. Nevieme ako tam vyriešiť vetranie, ako ste to riešili vy??
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@mirkasasikova rekuperacia?
Odpovedať
@mirkasasikova odsavanie cez strop obyčajným ventilátorom ak nieje rekuperácia
Odpovedať
@gkrivanek rekuperaciu sme nemali V pláne, rozmýšľali sme nad obyčajným ventilátorom. Len neviem či by to bolo postačujúce. :-)
Odpovedať
@mirkasasikova Nuz ide o to, kadial sa vam prisaje do domu ten vzduch, ktory ten ventilator vyfukne prec. Ak postavite dom poriadne, tak to moze byt dost velky problem. Urcite pouvazujte nad rekuperackou.
Odpovedať
@danculd sak toto.... Len tu rekuperacku sme vôbec neriesili a ani šajnu nemám čo by nás to vyšlo bungalov 12x12
Odpovedať
@mirkasasikova Pocitajte s cenou do 3000EUR na kluc.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd No vzduch sa vždy odniekadiaľ prisaje... cez kľúčovú dierku, popod dvere... žiadna izolácia nie je dokonalá... skôr je otázne, či ho bude dosť. V podstate elektrokotol a bojler a tieto radosti vzduch k šťastiu nepotrebujú, keby to bol starý plyňák s jednoduchým komínom, to by bolo horšie
Odpovedať
@mirkasasikova Určite namontovať aspoň ventilátor, nakoľko ako budeš používať práčku+sušičku budú Ti produkovať ako aj vlhko tak aj teplo...Myslím si že ventilátor okolo aspoň 150mm bude stačiť..A tiež klapka nie je až taká tesná aby Ti vzduch neprúdil aj cez ňu, hneď keby si aj ventilátor nezapla ;-) Ja by som ak nie je iná možnosť /dať rekuperáciu/ urobil otvor jeden dole a druhý hore/ventilátor/..Niečo ako v pivnici.. Cez zimu spodok založiť a nechať len ventilátor so žalúziami...Je predsa aj možnosť že by Ti mohla cez zimu zamrznúť v prípade väčšej zimy voda do práčky..Vetranie by bolo najlepšie vyviesť cez strop... :-)
Odpovedať
@megosoft tu nejde o dvere do technickej miestnosti ale vzduchotesnost domu ako takeho.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Áno, lenže v takom prípade to neriešiš... Jasné, že dom by mal byť vzduchotesný a vzduch sa mení len pri vetraní (ak nema rekuperaciu). Alebo v prípade, že má veľa rastlín, tak ani nemusí vetrať, rastliny spotrebujú oxid uhličitý a vyrobia kyslík... lenže tak veľa ich asi mať nebude :D Keď si tam dá ventilátor, nič strašné sa nestane, proste sa ten vzduch bude nasávať z iných časti domu. A určite ani dom nie je tak vzduchotesný, aby tam po určitom čase činnosti ventilátora bolo vakuum :D
Odpovedať
A keď tam dáme len ventilátor treba to odvetrat až nad strechu?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova no pokial si nechces tahat potrubie cez bocne izby tak na strechu... je to novostavba? skoda ze ste na to nemysleli skor pri rieseni dispozicie.. susicka nemoze byt inde? ostatne zariadenia nebudu produkovat vlhko..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 je to novostavba všetky tieto zariadenia sú v pláne umiestniť do technickej miestnosti nikde inde.Nakoľko ešte strop nemáme spraveny tak potrubie by sme mohli dať aj pomedzi trámy, nie?
Odpovedať
ja mám tiež technickú v strede domu, mám tam elektrokotol, bojler, práčku. Sušičku nemám a nemám tam žiadne odvetranie
Odpovedať
@ma890..no ale na rozdiel od Teba ...mirkasasikova.. sušičku má..teraz ju má vyhodiť??? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova ja som v panelaku nemal sancu ako poriesit odtah v kupelni, tak som dal do stropu obycajny ventilator s pc zdroja pretoze je tichy a, neodsava ale fuka a je to v podstate jedno hlavne je to, ze vo vlhkom prostredi nestoji vzduch ,,funguje to dobre je tam vzdy cerstvy vzduch lebo sa zmiesa s tym v byte ,,,a v zime je skoda odsavat vlchost ked v inych castiach bytu/domu chyba, mozte aj takto zarucene funguje
Odpovedať
@technik007 Neviem ako jej sušička odvádza vlhkosť z prádla, myslel som že to ide všetko do odpadu a nie že to fúka paru do priestoru
Odpovedať
@ma890 ešte nemáme susicku dom je len vo výstavbe :-) ale máme V pláne ju tam dať. A ak tam nemáte žiadne odvetranie, je to ok?
Odpovedať
@ma890 ..ospravedlňujem sa :-) ...sušičku ešte nemá...plánuje ju kúpiť..
Odpovedať
@danculd cena aspon 6000 eur na kluc
Odpovedať
@snezienocka100 uff to je strašne veľa
Odpovedať
@snezienocka100 No nas stala presne 3000EUR na kluc. Kompletne vsetko, navrh, rozvody a rekuperacna jednotka Atrea 390ECV4.D s ovladacom CP19RD a s integrovanym predohrevom aj dohrevom (co bolo aj zbytocne, kedze som to este nepouzil, takze by sa dalo odpocitat dalsich cca. 160EUR), ktora nie je z tych lacnejsich. Prizemny dom, 154m2 zastavana plocha. Za 6000 by uz bola aktivna jednotka aj s chladenim, to ale @mirkasasikova urcite nepotrebuju. Jo a komfort perfektny a je to asi najkomfortnejsia vec co doma mame (teda pokial samozrejme nepocitam normalne veci ako kurenie, WC a ine vymozenosti :-)). Jednoducho stale perfektny vzduch vsade.
Odpovedať
@danculd no my sme zrusili rek, pretoze nam ju nacenili na 11 000 eur pre posch.dom s rozmermi 8x11
Odpovedať
@snezienocka100 No, mali ste si to dat nacenit aj inde. Mne hovorili, ze poschodovy je o malicko drahsi ako prizemny.
Odpovedať
@snezienocka100 to tak byva ked si to clovek da nacenit len jednej nejakej firme. Este si vezmi ze by si do toho isla a zistila by si potom ze by ta to mohlo vyjst o dost lacnejsie niekde inde. Predtym ako sa do takychto veci clovek pusti tak by sme si mali zistit viacere ponuky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Všetky tieto spotrebiče mam v technickej okrem práčky. Prístupnosť k oknu tak obtiazna že ho vôbec neotvárame. Susicka je kondenzacna, všetka voda zostáva v nej, zvyčajne mam ale pootvorene dvere. Milujem tú vôňu sušenia a v zime teplucka čo vytvorí :). Bojler ani elektrokotol vetranie nepotrebujú.
Odpovedať
@danculd @jakabu dali sme to nacenit este dalsej, ta bola z vychodu, tam to vyslo cca 7000 eur. Dovod, preco su tie sumy take vyssie su zrejme preto, ze zijeme v Bratislave.
Odpovedať
@snezienocka100 rozdiel styri tisicky a to najma kvoli lokalite, ja sa nestacim cudovat ako sa to meni ked clovek si berie ceny z vychodu na zapad. Cele zle. Mozno by bolo na mieste dat to viacerym v BA nacenit a mozno aj tam by sa rozdiely objavili, ale uz je to jedno zrejme
Odpovedať
@snezienocka100 pre ako velky dom ti nacenili rekuperaciu na 11.000€? a aku znacku? Na 160 m2 je to prehnana suma, iba ak by bola fakt draha jednotka.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd ahoj prosím ťa od koho máš rekuperácie? Pošli kontakt alebo link. Dik
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?