Ventily podlahoveho kurenia

Zdravim, Ako vela ludi mam podlahove kurenie na plynovy kotol.kotol je protherm 26kw r.v.1999. Dom je cca 240m2 a dvojpodlazny.steny maju 46 cm tak tipujem ze je to 30+15cm. podlahovka ma Kazdu miestnost na zvlast okruhu. Trochu bojujem z nastavenym teplot v dome.dve miestnosti ktore nepouzivam a miestnost kde je termostat, tak v nich je ventil iba pootvoreny a v nich je rovnaka teplota jak v miestnostach kde chcem kurit viac a ventil je na plno.niekedy mi pride ze v tychto miestnostach je aj chladnejsie.je mozne ze priskrteny ventil odovzda viac tepla a teda je lepsi jak na plno otvoreny???neni zle ze ventily su na spiatocke a nie na privode?? Nepomaha ani fakt ze v suterene su este teplovzdusne kachle na peletky.tie ked zapnem tak v obyvacke kde je termostat sa teplota zvysi a teda podlahovka vypne ale na samom vrchu je zima lebo salave teplo az tam moc nepride.takze kachle su vypnute ale ja by som ich aj chcel pouzivat ked su tam.no podlahovka nechcem aby vypinala lebo potom je zem chladna a ja mam rocne dieta. Uplne najhorsie je ze tu obyvacku vykuruje slnko ,podlahovka obyvacky aj kuchyne a vlastne aj chodba lebo ta je najteplejsia lebo tadial idu vsetky okruhy podlahovky. Viem ze by som mohol premiestnit termostat a vela inych veci ale zaujma ma vas nazor ze podla vas ake riesenie by bolo naj. Ďakujem
Odpovedať
@tom1491 dajte si odbornou firmou precistit cely system strojom nato urcenym.
Odpovedať
Profilova fotka
@tom1491 najskôr sa zbavte ilúzie 30+15, tak sa v r. 1999 nestavalo, niekde si to navŕtajte. Ak to hreje slabo, čistenie je jedna z možností, ale termostat je nesprávne umiestnený, tam inú možnosť nemáte. a pomohol by aj kúrenár ale nie písaním, toho je viac ako urobiť to . Ale dá sa to.
Odpovedať
@tom1491 hlavne poriadne zregulovat sustavu. Plati nepisane pravidlo, ze cim dlhsi okruh, tym vacsi prietok. Ja mam od 0,5 L po 1,5 L. Ventily na spiatocke otvorene naplno. Regulatormi na vstupoch nadstavene prietoky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?