Veľkosť technickej miestnosti

Profilova fotka
Prosím Vás, aká by mala byť najmenšia veľkosť TM? postačuje veľkosť 2x1m, keď nemá byť určená na nič iné, iba na elektrický kotol?
Odpovedať
Je to čisto len na tebe, akú veľkú miestnosť potrebuješ. Ak ti stačí aj 1m2, tak môže byť aj 1 m2.
Odpovedať
Ved aj do skrine ti vojde.... Osobne taku technicku by som ani nestavala. Zbytocne naklady na priecku a dvere....
Odpovedať
@lenka138 Čisto len na elektrický kotol TM špeciálnu miestnosť netreba, Máme väčšiu TM, ale okrem elektrického kotla tam máme pračku, bojler, úložné priestory na triedený odpad, čistiace prostriedky atď. čisto len kvôli kotlu by som TM nepotrebovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka138 neviem ako mas dispozicne rieseny dom ,ale ak tam chces iba kotol ozaj sa to neoplati... bud vacsiu a dat tam pracku, police atd... my mame v "kotolni" okrem kotla+zasobnik, pracku, sprchu pre naseho psa,jednotku centralneho vysavaca, regale a este sa tam vosla aj moja mala dielnicka :) cele to ma asi 2,5x 4m
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme chceli iba na kotol a bojler. Chyba. Mala. Teraz tam mam i susicku, regal s naradim, potrebujem prirobit vanicku na kupanie psov, umyvanie topanok, plus nejaky pultik... Lutujem ze nam nik pri stavbe neporadil ju co najviac zvacsit. To je asi jedina vec co by som zmenila keby som mohla. Proste taky priestor v dome treba. Odkladam tam mopy, bedra, vysavac... V panelaku das so skrine ci spajze, ale v dome noze byt komfortnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb tak tak... :)
Odpovedať
my budeme mať technickú miestnosť 2x3m a už teraz mám obavy že bude malá. Sušička, práčka, police, sušiaky, umyvadlo, vysávače, vedrá,... no uvidíme.
Odpovedať
Rozmýšľam @uglybetty1234 či by sušiareň nebola lepšia ako súčasť kúpelne. Na voľnú stenu sa naťahajú šnúry, vyvesí sa tam zopár pračiek, a nerieši sa počasie a prach.
Odpovedať
Čo myslíš @jankazb stačila by 3 x 4 sklad (náradie, potraviny, topánky, lyže...) + technická (kotol na plyn a drevo, vetrací systém, aku nádrž, solárne batérie)?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ked nemas zabrany navalit do jedneho priestoru potraviny a topanky, k tomu nemam co dodat.
Odpovedať
Kam dávaš nepoužívané topánky @jankazb ?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp mam v chodbe botniky. Iste nie kde su potraviny. Na tie je spajza. Na technicke veci technicka. To je vyhoda RD. V panelaku funguju veci vraj inak....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radopp nepoužívané topánky do koša :-D :-D :-D . Sezónne veci do šatníka. Ani vo sne by ma nenapadlo dávať ich k potravinám :-o :-o :-o
Odpovedať
Ďakujem @mysky . Šatník treba alebo možno dať nepoužívané (sezónne, detské...) topánky inam?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp prepáčte, ale Vašej vete nerozumiem "Šatník treba alebo možno dať nepoužívané (sezónne, detské...) topánky inam?" a to ju čítam už asi 10-ty krát. Čo ste tým myslel? Že šatník treba (asi na iné veci? , možno práve na tie potraviny :-D :-D :-D ) a topánky preto nemáte kam dať? :-o :-o Teraz bývame v byte a nikdy som nemusela dávať sezónne topánky do špajze k potravinám :-D :-D :-D :-D . Nechápem zmýšľanie ľudí Vášho typu. Ale Vašimi názormi ste na modrej streche známy :-D :-D . Prispievam veľmi málo, ale dnes sa mi nepodarilo sadnúť si na prsty, keď som čítala Váš názor o potravinách s topánkami v jednej miestnosti :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Ahoj @mysky . Zaujíma ma či je šatník dobrá vec. Srine zaberú menej plochy, možno ich presúvať, nesadá v nich prach. Ak nechcem šatník,kam dať potraviny? Aké pomocné miestnosti treba? Stačí kúpelňa + sušiareň, sklad + technická, 2 WC a 1 kúpelňa?
Odpovedať
Skrine ... nie Srine
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp :-D :-D :-D no skúsim to vysvetliť. V rodinnom dome by mala byť špajza na potraviny. Niekto to rieši potravinovými skriňami v kuchynskej linke. Pri vstupe do domu by mal byť priestor na bundy a topánky. V hornej časti tie sezónne a v spodnej tie aktuálne. V technickej miestnosti plánujeme plynový kotol a rekuperáciu. Práčku so sušičkou a jedno väčšie umývadlo, prípadne skrinka na čistiace prostriedky. Sušiareň :-o :-o :-o ako samostatná miestnosť? V dnešnej dobe? Načo :-D :-D :-D A ďalší sklad na aký účel? Nám v projekte síce jedna malá miestnosť navyše vyšla, ale jej využitie zatiaľ neriešim. Pravdepodobne šanóny s účtovníctvom, športové tašky, vysávač... Ale tieto veci sa dajú uskladniť aj práve v tých šatníkoch, alebo v technickej miestnosti. Či sa v samostatných skriniach usádza, alebo neusádza prach je smiešny argument. Prach bude sadať všade rovnako, len v tých skriniach po zatvorení dverí ho neuvidíte :-D . Či sa niekto rozhodne pre vstavané skrine, alebo samostatný šatník je vec vkusu a samozrejme aj financií. Ale dávať si do domu samostatné obrie skrine, s minimálnym využitím priestoru je pre mňa nepochopiteľné. A dôvod, že presúvať nábytok :-o :-o no nemám slov. Ale pobavil ste ma :-D :-D
Odpovedať
Ďakujem @mysky . Technická môže byť zároveň skladom na haraburdy? Špajza môže byť len na potraviny alebo aj na niečo iné? Aká dlhá by mala byť skrinka na topánky aby tam vošli všetky pre 4 člennú rodinu? Sušiareň ma zaujala lebo sa nepokazí a vojde tam viac práčok. V šatníku nesadá prach ak má dvere? Ak nemá dvere, tak sadá?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Či skriňa, či šatník všade bude rovnaký prach :-D Haraburdy? Aké? Neskladujeme haraburdy. Na tie máme smetný kôš. A ak si neviete vypočítať, koľko priestoru potrebujete na topánky pre svoju rodinu, tak Vám poradím. Urobte si zo všetkých topánok, ktoré máte doma dlhého hada tak, že ich poukladáte na dlážku vedľa seba. Metrom si dĺžku tohto hada zmerajte a podľa toho urobte na ne skrinku :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D A čo sa má, alebo nemá pokaziť na sušiarni? A viac práčok v dome? :-D :-D :-D :-D :-D :-D @radopp čo príspevok od Vás to perla. Vás musia platiť admini modrej strechy :-D :-D :-D
Odpovedať
@radopp ahoj. My sme mali natiahnuté snury v technickej miestnosti predtým. Bolo to skvelé, dám si aj teraz :) ak budem mat priestor zapratany regálmi, prackami,.. tak si dam spustiace snury na strop. Vidis a uz mam problem vyrieseny :)
Odpovedať
Ďakujem @mysky . Zaujímavé že v skriniach nemáme prach. Kupujeme kvalitné s hrubou drevotrieskou, dobre dosadajú. S hadom je dobrý nápad. :-) Sušička prádla sa nemôže pokaziť? Čo máte proti prádlovým šnúram? Slušne sa pýtam, nezabávam sa a nie som (bohužiaľ) platený diskutér. Ďakujem @uglybetty1234 Takže máte dobré skúsenosti so sušením na šnúrach? Čo sa tým vyriešilo? Chcel by som minimálny počet pomocných miestností, radšej väčšie ale menej, kvôli väčešj využiteľnosti plochy a variabilite. Zaujíma ma koľko tých miestností minimálne potrebujem.
Odpovedať
@radopp áno, mám s tým výborné skúsenosti, mali sme ich natiahnuté na dvoch stenách v technickej miestnosti. Bolo to výborné. Teraz budem mať iný tvar aj veľkosť technickej, zrejme mi tam nevojdú šnúry natiahnuté na stenu, tak ich dám hore na strop. Máme aj sušičku, ale niektoré kusy oblečenia do sušičky vobec nedávam, preto je pre mňa potrebné mať aj niečo na zavesenie prádla. A je to aj praktické. Vyberiem, vyvešiam, niečo hodím do sušičky a nikam sa nemusím presúvať.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp S utieraním prachu problém nemám. Ale neviem si predstaviť ako vy budete utierať prach s jednou handrou pod potravinami a zároveň pod topánkami :-o :-o A keď sa pokazí sušička v záruke, tak zavoláme servis. Za ten čas mi ten sušiak na dvore prekážať nebude. A keď sa pokazí preto, lebo jednoducho doslúži, tak ako aj iné spotrebiče, tak kúpime novú :-D :-D :-D Prádlové šnúry? Niet nad prádlo vysušené v sušičke. Je tu o tom diskusií dosť, skúste poštudovať o výhodách a nevýhodách sušičky prádla.
Odpovedať
Ďakujem @uglybetty1234 , konečne niekto rozmýšľa ako ja :-) . Vytrepané prádlo zo šnúry netreba žehliť. Na strope sa asi nevyužije celá ich dĺžka, vysia vo forme hyperboly či čo to je. Ale to nevadí, tiež to tak máme.
Odpovedať
@radopp nežehlíme vôbec, či sa jedná o prádlo zo sušičky, alebo zo šnúry. Presne máš pravdu, že sa nevyužije celá dĺžka stropu. Čo sú najdlhšie, tak majú myslím 2,20m a je tam 7 kusov, čo mi bude stačiť.
Odpovedať
mala som na mysli tieto. Spustaju sa zvlást po jednej.
Odpovedať
Profilova fotka
Super Vaše skúsenosti a reakcie mi veľmi pomohli a iba utvrdili, že ten priestor nám bude stačiť. Určite bude v technickej okrem toho kotla aj vysávač a vedrá a podobne, takže ako samostatnú miestnosť to necháme, ale sušičku neplánujem a práčku, keď môžem mať teraz v 3-metrovej kúpelni, tak do 6-metrovej sa určite pre ňu miesto nájde, lebo pre mňa práčka nepôsobí tak rušivo, aby som ju musela mať nejako extra schovanú
Odpovedať
Ďakujem za fotku @uglybetty1234 . Lepšie je sušiť prádlo na šnúre v technickej miestnosti alebo v kúpelni?
Odpovedať
@radopp pre mna v technickej miestnosti. Je to po ruke, nezavadzia mi to nikde. Hned ako to vyberiem z práčky, tak už vešiam. Ako sa susi v susicke, tak je tam aj teplo, co ale vlastne nie je nutné, nakoľko tam je teplota ako všade inde (máme tam normálne okno, takže aj sa tam vetrá).
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?