Vase skusenosti a rady s elektrickym podlahovym kurenim - Comfort Mat 160/1,3

Ahojte, ma tu niekto skusenost s touto podlahovkou ? (alebo vyssi vykon / vykurovacia plocha, ale rovnaka sada) http://shop.fenix.sk/e-shop/action/pr... Kupili sme ju a nasi majstri pri prerabke zaliali pod gress dlazbu v kupelni. Podla navodu na termostate sa ma dlazba postupne 21 dni ohrievat na urcitu teplotu a potom sa ma teplota udrziavat. Termostat bol pribaleny v sade a je navrhnuty na rozne typy podloziek. Nastavil som ho na vykon 210W podla krabice a iba na podlahove cisdo, zapol som v menu prvotny program na vykurenie dlazby. Je to pri podlahovkach normalne, ze sa ma najprv dlazba vyhriat 21 dni a potom konstantne urdziavat teplota ? Pride mi to ako blbost, pretoze napr. co v pripade, ked odidem na 2-3 tyzdne z bytu na sluzobku - to ako ta podlahovka pojde v jednom kuse ? Nezerie to potom dajak vela elektriny udrziavat vkuse konstantnu teplotu ? Skusal som ju vcera dat na 1h nastavit na max. tepolotu ako test 28C a po 45min bola dlazba studena. Kupelna je pravidelne vetrana, takze ked sa clovek osprchuje a vynde z kupelne, nechaju sa dvere otvorene - v miestnosti klesne teplota a tym padom podlahovka zacne viacej kurit ? Niekto nejake mudre rady, ako pouzivat podlahovku v kupelni, na kolko ju nastavit a co v pripade ked clovek odchadza na dlhsie z bytu ? Podlahovka ma hlavne sluzit hlavne na to, aby dlazba nebola studena, ked po nej chodi v kupelni clovek naboso. Vdaka za rady.
Odpovedať
@qubik podlahovka neni na to aby bola tepla podlaha ale aby vykurila priesor, ked je v kupelni teplo tak preco by mala kurit aby si mal teplu dlazku..nastav si teplotu v dome ako chces podlahovka udrzuje teplotu. Ked ides na dlhsie prec teplotu zniz. Hotovo.
Odpovedať
Ahoj,má niekto skúsenosti s elektrickými konvektormi?
Odpovedať
@alicau Ja mam konvektory adax, zatial dve zimy som s nimi kuril.
Odpovedať
Ako to máte so spotrebou?My potrebujeme vykúriť cca.100m2,popr.akú máte tarifu a akú máte ročnú spotrebu a mesačné náklady? Ďakujem
Odpovedať
@alicau Obaval som sa podobnej otazky :-) Za rok 2016 ma vysla komplet elektrika priemerne 80€ na mesiac, vodu zohrievam obycajnym bojlerom. Zastavana plocha 130m2. Ale tento udaj je vam uplne zbytocny, u vas to moze byt 40€, ale aj 400€ mesacne.
Odpovedať
Aj tak ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?