Váš názor na podlahové kúrenie Mainfloor

Ludkovia, co poviete na podlahove kurenie Mainfloor od Licon.sk? Jedna sa o rekonstrukciu RD, podlahovka ma ist do podkrovia s dlazkou z drevenych tramov, osb3 zaklop cize ziadny beton (poter) nepripada v uvahu. Kladu na to rovno plavajucu, vid http://www.licon.sk/data/download-66.pdf .. Co si o tom myslite? :-)
Odpovedať
@pd72536 Môže byť, ale vyrátajte si, koľko Vás vyjde prevádzka.
Odpovedať
Ako myslite tu prevadzku? Pozeram sa na to ako na alternativu k radiatorom, hlavne co sa tyka tepelnej pohody v podkrovi. Asi je nejaky rozdiel medzi kurenim radiatormi a podlahovkou, no priznam sa ze netusim aky :-|
Odpovedať
@pd72536 Predpokladám, že podkrovie zateplíte aspoň podľa normy. To je prvá podmienka na možnosť využívať podlahovku s primeranou teplotou vody. Odspodu Vás budú vyhrievať ;-) . Na strop, aký opisujete a s obmedzením hmotnosti, je to pre podlahovku asi jediné správne riešenie. Pevnosť v tlaku je dostatočná, keďže na tom bude už len plávačka? Ak výrobca aj jeho referencie hovoria, že áno a nepríde k deformácii, tak OK. Asi to bude dosť drahé, ale keď sa inak nedá... Radiátory majú výhodu flexibilnejšej reakcie, ale ak podkrovie poriadne zateplíte, nebude treba nejak moc regulovať, pretože k výkyvom teplôt dochádzať nebude. Nechajte si vyrátať tepelnú stratu a potrebu tepla Vášho bývaníčka, podľa toho potom ľahko vyrátate platby. Určite treba prekryť vlnou aj trámy odspodu, ak priestor dovolí, tak v 2 roštoch po cca 7 cm vlny. Ak sa bude dať vybrať Mainfloor s redšími zárezmi, tak berte. Ale rozostup rúrok voľte podľa výpočtu! Slúži to aj ako kročajovka? J.
Odpovedať
Zateplime urcite minimalne podla normy pre novostaby.. Pevnost by mala byt ok, podla letmeho pohladu projektanta/statika je nosnost ok, ale nie na beton, to by sa musela robit komplet deka, a to sa neda, preto taketo riesenie.. Zvysok zistim ;-) Pri tomto vyrobku mi len nejako chyba akumulacna vrstva vo forme poteru, nechapem ako sa to moze spravat rovno pod podlahovkou, predsa ked sa to rozkuri na dajme tomu 35st, nastane peklo na podlahe a ked prestanem kurit, za chvilku je zima lebo to teplo nema co udrzat.. Alebo nie?
Odpovedať
@pd72536 Poter sa dá dať, napr. na dosky alebo OSB. My máme bet. poter na drevenom strope. Hentie montované stropy sú drahšie a zrejme sa ťažšie dosahuje zvukový útlm. Teplota Vám neklesne po vypnutí kúrenia, pretože to, čo Vám ju bude držať, bude hrubá izolácia strechy! Akumulácia je len malý pomocníček, ale nestojí to na nej. Akumulácia má väčší význam skôr pre leto ako ochrana pred prehriatím.
Odpovedať
@pd72536 Ak dáte do strechy 40 cm vlny a okná s trojsklom Ug=0,5-0,6 tak to bude v pohode. Dokonca budú postačovať len kachle a s podlahovkou sa vôbec trápiť nemusíte. To podkrovie môžete mať skoro ako pasívny dom. Radšej než dve kúrenia odporúčam urobiť jedno a k tomu jednoduché rekuperačné vetranie, dá sa do 1000 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@pd72536 je to jedna z alternatív podlahového kúrenia, keď sa nemôže použiť betón,alebo podobný materiál. Niečo podobné, ale od inej značky som na pár stavbách použil a funguje to v pohode, akurát zotrvačnosť teploty je menšia resp. skoro žiadna. S tým treba rátať pri nastavovaní kúrenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@pd72536 tak ako ste dopadli s tymto kurenim? rozmyslame tiez nad suchym poterom, v drevodome, no mame obavy...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja len doplním, že na tomto suchom procese, ale aj uložení by mala byť odovzdávacia vrstva pozinkovaného plechu ktorým je to ešte celé prekryté. Niektoré systémy suchej podlahovky uvádzajú až dve vrstvy plechu. Ale ako sa už hore písalo je to drahší systém ako klasická zalievaná podlahovka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?