V dome máme kachlovú pec ale nemôžeme ju používať lebo ju nevieme vyčistiť

Prosím o detajlné vysvetlenie muž to nejako čistil ale ked zakúril tak nám pomedzi tie platne dymilo a tak sme to nechali tak a ešte poprosím radu ako v nej správne kúriť treba aj niečo otvriť?Nejakú klapku dvierka malé? Počula som niečo že sa vyberie trúba a tade ale nám to nechce ísť vybrať a kade ešte sa to čistí vo vedľajšej izbe bol taký otvor ale bol zamurovaný iba taká priehlbina tam ostala tak sme ju zamurovali nech je rovná stena Chyba? Ďakujem krásne vopred za všetky rady :-)
Odpovedať
A komín máte v poriadku? Máte ho čistý. Treba to urobiť ako celok ,čiže piecku vyčistiť spolu s komínom a aj skontrolovať stav komína. Na to by ste si mali prizvať radšej nejakého kominára aby ste mali istotu, že je všetko OK.
Odpovedať
vyčistiť komín, pootvárať všetky vrátka, vytiahnúť rúru, dať dole platne a všetko poriadne vyčistiť. ak to nepomôže, volať kachliara. ja toto čistenie absolvujem minimálne raz do roka. ak kúrite pravidelne a vlhkým drevom, odporúčam aj 2x. je to špinavá robota, ale oplatí sa. nevidím, aká je zvnútra tá rúra, ale hore vnútri, hneď za dvierkami by mali byť dva kovové kolíčky po stranách, tie treba vytiahnuť a potom pomaly ťahať celú rúru von (zvnútra rukou trochu nadľahčovať). Všetko treba robiť opatrne, keďže je to stará pec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?