Úroveň vlhkosti vzduchu - drevodom

Ahojte. Má drevodom od z hranolov, OSB a sadrokartonu (steny) od Mirana. Bežne mám teraz vlhkosť v dome 25%... je to normálne? Ak nie, ako by ste to vyriešili? Môžem bez obáv použiť akýkoľvek zvlhčovač ak treba? Neviem či zvlhčovač je vhodný na moju stavbu keď je to DREVODOM, ako vravim steny su aj z osb, sdk. Je? Ďakujem
Odpovedať
To je velmi nizka vlhkost vzhladom na to, ze optimum je niekde medzi 40-60%. Nemyslim si, ze to drevodomu ublizi, ak pouzijes zvlhcovac a dostanes sa aspon na tych 40-45%.
Odpovedať
Profilova fotka
Mám drevodom rovnakej konštrukcie už 14 rokov, zvlhčovač vzduch používam už asi štvrtý a s každým novým som zvyšoval objem nádrže a množstvo vypustenej vlhkosti /odparenej vody/. Snažím sa držať vlhkosť nad úrovňou 40%, čo hlavne v lete a v mrazoch nie je úplne jednoduché.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterpb:

Mám drevodom rovnakej konštrukcie už 14 rokov, zv…
@peterpb A aký odporúčate? Nerozumiem sa do toho, sú rôzne nejaké ultrazvukové, evaporačné atď..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterpb:

Mám drevodom rovnakej konštrukcie už 14 rokov, zv…
@peterpb praveze v lete mi to nevychadza. Kedze aj vonkajsi vzduch ma vysoku relativnu vlhkost, niekedy sa vie priblizit aj k 70 %. Najhorsie obdobie je v zime, vykurovacia sezona a ked vonku mrzne, tak aj vzduch vonku ma nizku relativnu vlhkost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majoslav1996:

@peterpb A aký odporúčate? Nerozumiem sa do toho,…
@majoslav1996 Aký veľký máš dom ? Ja som pre nás 100m2 kúpil Airbi prime a super to zvlhci celý dom na 45% bez neho sme mali pod 30% Hlavne nekupil taký čo robí paru zasere ti to celý dom
Odpovedať
Zaujímavá diskusia. Ako by ste pristúpili k problému nízkej vlhkosti v lete, keď máte zapnutú klimatizáciu ktorá z podstaty veci odvlhčuje? @papulaa máte iba jeden prístroj na celý dom? povedzme niekde ~v strede domácnosti aby nasával a distribuoval zvlhčený vzduch rovnomerne?
Odpovedať
500l akvárium porieši suchý vzduch bez problémov, odbúrava stres a skrášli dom 😎
Odpovedať

Ahojte. Má drevodom od z hranolov, OSB a sadrok…
@majoslav1996 mam drevodom (osb-hranoly-osb-sadrokarton) a celu zimu mam vlhkost 50-55%. mam rekuperaciu Atrea a na zimu (december - marec/april) davam entalpticky vymennik. zvlhcovac sa neboj pouzit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od savz_58:

Zaujímavá diskusia. Ako by ste pristúpili k probl…
@savz_58 ako ste prišli na to že v lete je nízka vlhkosť ? My máme skôr problém že ťa vlhkosť prekračuje 60% Zvlhčovače máme v obývačko-kuchyni a vlhkosť sa pomaly dostane aj do iných miestností
Odpovedať

Ahojte. Má drevodom od z hranolov, OSB a sadrok…
@majoslav1996 tiez mame zrubovy drevodom vlhkost od 35-42%. Zatial neriesim ale uvazujem nad zvlhcovacom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od papulaa:

@savz_58 ako ste prišli na to že v lete je nízka …
@papulaa Ja som napísal v lete, keď je zapnutá klimatizácia (ktorá kondenzuje vodu a znižuje vlhkosť v byte) a táto časť vety bola smerovaná všeobecne, nie len vám (lebo neviem či máte klimatizáciu). Vás konkrétne som označil @papulla a potom položil otázku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?