Umiestnenie klimatizačnej jednotky

Zdravím Vás vedeli by ste mi poradiť kam s klimatizáciou aby to vychladilo čo najvačšiu plochu domu. 1. zatiaľ chceme riešiť len predprípravu - minimálne káble dotiahnúť -neviem či treba osadiť aj konzolu vonkajšiu, lebo v 20cm zateplení kotviť konzolu do tehly no neviem -medené káble zasekať do steny zvonka? ak by sme chceli umiestniť klimatizáciu dajme tomu 0,5m nad budúcim terénom alebo ju položiť priamo na budúci terén(dlažbu,...) -vonjakšiu jednotku umiestniť zrkadlovo alebo tak by to tam špatilo? prikladám aj fotku bolo by to niekde pri okne zboku 2. v nočnej časti chceme riešiť multisplit (v krajnej detskej a spalni by to nemal byť problém); problematické to vidím v detskej za obývačkou. -poradte prosím umiestnenia -či urobiť vôbec prípravu -kadiaľ viesť káble -prípadne dať iba jednu vnútornú jednotku v nočnej časti na chodbu? -oranžová verzia 2 možné umiestnenie v spálni Vďaka za každý konštruktívny názor :) Viem, že je teplo, preto ak chcete napísať nemiestnu poznámku, dajte si jedno orosené alebo hlavu do chladničky a potom môžete komentovať :)
Odpovedať
zelená verzia je 3 možné umiestnenie v spálni a zrejme iba jediná možná v tej druhej detskej( možno sa mýlim) :) PS: idem si dať orosenú kofolu
Odpovedať
Dajte do chodby kanalovku a kratky privod cez vyustky do kazdej izby. Bude to lacne a vychladi vsetky izby
Odpovedať
@jordyl no neviem mame tam strop z miaka ci.to pojde namontovat a hlavne ako to bude vyzerat :)
Odpovedať
@evatothova ved kanalovka by bola v podhlade, takze by ste ju nevudeli.
Odpovedať
@evatothova podla mna najidealnejsie miesto:
Odpovedať
@megdesign ano len ked pozries fotku ke tam okno v celku 2m cize tam klima nemoze ist Tesne vedla okna teda dajakych 25cm
Odpovedať
@evatothova okno je az po strop?
Odpovedať
@evatothova takto sa tam nevlezie? Inak skoda, ze mate miako a neplanovalo sa s klimou skor. Dala by sa pouzit aj stropna....
Odpovedať
@megdesign okno je 25cm pod stropom tam nevleze. Poslem fotky zvnutra domu ak pojdem okusit saunu :)
Odpovedať
@evatothova @megdesign Ja to mam podobne, ako si to nakreslil a tiez mam malo miesta nad oknom. Musel som dat parapetnu jednotku pod okno.
Odpovedať
@jarosujo pod ake okno si ju dal? nemas potom akurat ten strasny velntilator zp ohladovej strany od dvoru?alebo si ho nejako zamaskoval? tiez riesim tuto dile u najlepsie by mi bolo pod okno ale ten ventilator by bol akurat na dvor co je velmi "krasne" :) mozes dat fotku ?aku mas parapetnu?
Odpovedať
@vader100 Mam znacku Sinclair. https://www.sinclair-solutions.com/sk... Parapetne jednotky su drahsie ako klasicke na stenu, ale ja som mal nad oknom malo miesta. Pod tym "ventilatorom" vonku asi myslis vonkajsiu jednotku - no tu si mozes dat, kde chces, len zaplatis viac za potrubie. Ale bez nej to veru nepojde. Nijako som ju nemaskoval, nevadi mi. Dom ako taky je tiez len velka krabica z betonu, preco by mi mala vadit podstatne mensia z plechu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo Oki,montovala to firma? ci diery cez stenu a PS si si sam urobil?Je nejaky dovod preco sa nemoze dat nastenana pod parapet? 8-) kEDZE STOJI minimalne o polovicu menej?
Odpovedať
@vader100 Montovala to firma komplet, ale dal mi montaz zadarmo. Lebo to je len rovno cez stenu, cize minimalna dlzka potrubia. Ale teraz by som to uz dal trochu dalej, aby bolo potrubie dlhsie, tak 3m minimalne. Trosku sa prenasaju zvuky z vonkajsej jednotky. Priznam sa, ze ma vobec nenapadlo, ze by som dal nastennu jednotku pod parapet. Fungovat by to asi fungovalo, ale napriklad teraz, ked chladim, tak mi fuka studeny vzduch sikmo dohora ponad stol len z vrchneho vyfuku. V zime ked kurim, tak mi fuka rovno popod stol z horneho aj dolneho vyfuku. To by u klasickej mozne nebolo, ta dokaze fukat len sikmo dole. A mne dokaze kurit az do -20°C, to uz by si si priplatil aj pri nastennej.
Odpovedať
@jarosujo kondenz je kde vyvedeni?ak by si dal 3m potrubie ako by si zakryl rurky?
Odpovedať
Pod vonkajsou jednotkou som vybral 2 dlazobne kocky a tam to tecie do strku. Ziaden problem s tym, tej vody vela nie je, ani cez zimu. Potrubie mam aj teraz ztocene medzi domom a vonkajsou jednotkou, sam monter hovoril, ze to prave kvoli tym zvukom nemoze byt uplne kratke. Ale este by to chcelo 1-2m pridat. Asi by som to schoval do listy.
Odpovedať
@vader100 Nastenne jednotky vedia v principe fukat len dodola a nemozu sa namontovat hore nohami. Takze ak das nastennu pod parapet, bude ti fukat na zem a chlad ostane len na zemi..
Odpovedať
@cache to viem ze to je asi jedina zmena , len mi napadlo ze men 8-) siu miestnost by to tiez ochladilo ci by sa uz zimny vzduch odrazil od podlahy ,popripade ochladila podlaha a od podlahy ochladil vzduch , nemalo by to az taku ucinnost ale v principe by to ochladilo aj malu miestnost,samozrejme ze je to blbost len islo byto ako tak tiez ale je to volovina samzorejme :)
Odpovedať
@vader100 Teplo sa drzi hore, chlad sa drzi dole. Inak povedane, kotniky by mrzli a plesina sa leskla potom :)
Odpovedať
Mohol by sa niekto vyjadriť aj k mojej prvotnej požiadavke? :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?