Umiestnenie kari siete pri podlahovom kureni

Ktory sposob je spravny? 1. Kari siet pod rurkami 2. Kari siet na rurkach Podla mna, aby kari plnila funkciu vystuze, tak je spravna moznost cislo 2. Kedze sa bude kari dotykat (lezat) na rurkach, hrozi casom ich nejake poskodenie? Poterari mi tento sposob neodporucaju, ze ju mam dat pod rurky - to tam ta kari potom ani nemusi byt...
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšia je možnosť č 3 nedať tam karisieť.Prederavia sa na nej časom trubky.V každom prípade je lepšie dať sieť pod trubky.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod
Odpovedať
@antonmesaros Ak sa kari nepouzije, nemoze poter casom prasknut?
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 zalezi od hrubky poteru. Karisiet by mala ist pod rurky ale vyslovene tam nemusi byt. V dnesnej dobe uz existuju aj sklene vlakna, ktore sa primiesavalu do poteru a tie zabezpecuju pevnost betonu rovnako ako karisiet
Odpovedať
@nadro Hrubka poteru bude cca. 6 - 7 cm a PP vlakna mam v plane davat tiez. Vsetci tvrdia, ze kari do spodu poteru (polozit na polystyren), ale aku tam ma potom funkciu? Podla mna sluzi cisto len ako raster pre rurky (trosku drahsi) - o vystuzeni sa neda hovorit. Asi tam dam len daku najlacnejsiu 150 x 150 x 4 - pre pokoj na dusi :)
Odpovedať
@sprite001 Nazdar, @antonmesaros ti dobre radi. Neprespekuluvaj to. Ked budu vlakna, netreba kari (ved preto su tam, vsak?). Nieje lahsie a praktickejsie pouzit na uchytenie umelohmotne prichytky , ktore sa zastrcia do EPS a stoja par centov? (dalsia vec, ze odpadne ten hypoteticky problem s prederavenim trubiek po XY rokoch) . Sa divim , ze ta poterari vobec neodhovaraju od tej kari, ved sa tym predsa zivia....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je dobre spravený podklad, tak poter ti nepraskne. Kari sieť sa používa hlavne tam, keď niekto nechce dávať systémové dosky a pex-al-pex rúrky uchytáva o kari sieť, preto sa dáva zo spodu a plní aj funkciu výstuže (počas robenia poteru ich treba trochu nadvihnúť aby boli zaliate komplet).
Odpovedať
@floydian Zaujímavá téma, tiež ma zaujíma ako toto vyriešiť. Keď sa dajú tie umelohmotné príchytky, pozapichujú sa do polystyrénu, tým sa prederaví tá fólia čo sa dáva na polystyrén nie? Alebo to nevadí že sa prederaví?
Odpovedať
@floydian Poterari mi len povedali, ze ta kari urcite nesmie ist na rurky. O tom ci ju dat / nedat sme sa nebavili...
Odpovedať
Profilova fotka
Kurenári tvrdia že mali reklamácie ohľadne predratia trubky ktorá sa trela o karisieť.Stačí použiť vhodné sklenné vlákno.Najlacnejšie kari siete stoja 4€.Tie umelohmotné príchytky nie sú schopné prederaviť hydroizoláciu.Ak prederavia fóliu tak to nieje nič vážne .
Odpovedať
Čo vychádza lacnejšie? Kari rohože alebo tie vlákna? Videl som na kari rohože také úchytky na ktoré sa potom nasádzali kúrenárske trubky.. neviete o takom nič? Neviem kde som to už videl. Myslím že vtedy by sa už trubky o kari sieť nepredrali..
Odpovedať
@sprite001 a aku funkciu by mala nad ked nema pod rurkami žiadnu funkciu. A prečo si myslíš že nemá žiadnu funkciu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav Ak by kari bola nad rurkami, tak plni funkciu vystuze a to preto, lebo sa nachadza v dolnej tretine betonu a je zabezpecene jej min. 2 cm krytie. Keď ju polozis na polystyren, tak nesplna hore uvedene parametre. Ak sa mylim, tak ma opravte. Čiže dole je na dve veci: pre uchytenie rurok a dobrý pocit, že sa beton "vystuzil" zelezom, pričom to nie je pravda...
Odpovedať
@kajo873 nechcem si predstavit, ako budes najskor nacvakavat na kari uchytky a potom na to rurky. Robili sme podlahovku tak 2 tyzdne dozadu, ruky prichytavane sponami priamo do eps tackerom, pohodicka, nechcel by som rucne cvakat spony ... Tiez sa priklanam k verzii bez kari s vlaknami.
Odpovedať
Ku mne prisiel kurenar a povedal mi , ze ked si dam karu siet , tak v tom pripade mi nebude robit podlahove kurenie ,ze to si on nezoberie na triko .
Odpovedať
@kriloter Takze kari ste nedávali?
Odpovedať
@sprite001 anhydrid, takze nie
Odpovedať
Inak... je anhydrid pevnejši ako beton?
Odpovedať
@kriloter vieš mi poslať link na tie spony? A aká je skladba podlahy? Polystyrén, hydroizolačná fólia, kúrenárske trubky, a na to poter s vláknami? A akú fóliu ste dali?
Odpovedať
@kajo873 http://www.aquacentrum.sk/index.php?s... polystyren, 0,2mm folia, trubky, anhydrid
Odpovedať
@kajo873 normalnu PU foliu (ci PVC, ci co ja viem :-)), 0,2mm hrubu, ciernu, v inej farbe sa to predava ako jednovrstvova parozabrana
Odpovedať
Len davajte kary pod kurenarske rury. Smelo do toho a nezabudnite ich poriadne pripevnit rychlopaskami o kary siet .
Odpovedať
toto je príprava pod poter s kari sieťou priemeru 6 mm, poter bol 8 cm hrubý z betónu B30. V tomto prípade kvôli dostatočnej únosnosti, na ploche 150 m2 vznikla predajňa s farbami, zaťaženie na m2 bolo aj 700 kg, funguje to osem rokov, ak je medzi rúrkou a drôtom betón, riziko nehrozí, samotné rúrky sú pripevnené iba o izoláciu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@gkrivanek "Len davajte kary pod kurenarske rury. Smelo do toho a nezabudnite ich poriadne pripevnit rychlopaskami o kary siet ." Ale preco by to mal byt problem. Pytam sa uprimne. Ze sa rurka bude drat o zelezo? Ved ked ju obleje beton alebo anhydrit, nie je fyzikalne mozne, aby sa ten beton casom otlacil a rurka tam zacala tancovat a otierat sa o kari. Ako si to myslel?
Odpovedať
@albhert ale ano . Diletacia betonu a tej kari sieti je rozdielna. To ze to funguje 8 - 10 rokov je jedna vec To ze cely dom niektory budu musiet rozosekat v 16 tom roku je vec druha!
Odpovedať
@gkrivanek K akej dilatacii/pohybu moze dochadzat v podlahe, ktora ma v priebehu roka takmer konstatntnu teplotu? Ved predsa cele leto bude mat cca 21°C, cez zimu, ked pojde kurenie cca 30°C. Teda je tam 2x za rok zmena o 10°C. +ked vezmem kurenarsku trubku a budem o nu z celej sily suchat roxorom, kedy sa prederavi? Aj ked si myslim, ze kari siet v potere nevadi kureniu, nedaval by som ju tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 Nepíšeš aký poter budeš dávať. Ale do anhydritu nesmie ísť žiadna karisiet. Do betónového poteru môže ísť ale jedine pod trubky. Nad v žiadnom prípade, veľké riziko poškodenia trubiek pri samotnej betonáži. Ale lacnejšie ťa vyndu umelohmotné spony čo sa zapichujú priamo do polystyrénu.
Odpovedať
@gkrivanek nie som zástanca kari siete,doma mám od roku 1986 kari sieť na trubky z plastiky Nitra,nič som zatiaľ nevysekaval..
Odpovedať
@logo22 poter mam uz davno hotovy :) Daval som klasicky cementovy s vlaknami bez kari sieti.
Odpovedať
@gkrivanek dilatacia stavebneho zeleza (ocel triedy 10xxx) a betonu je prakticky rovnaka. Je to taka zaujimava zhoda, aj vdaka ktorej, vznikol zelezom armovany beton. Inak by to bol problem a vela konstrukcii a stavieb ako ich pozname, by nejestvovalo.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?