Údržba vody v podlahovom kúrení

Zdravim, prosim Vas je potrebne vodu v podlahovke nejako po case upravovat? Dnes som spustal system a par deci som vypustil zo systemu a ta voda trocha smrdela. Bola cira bez kadejakeho bordelu ale asi skysla. Pripadne ako casto by sa mal system vypustit a napustit novou vodou? Dakujem za kazdu cennu radu.
Odpovedať
@niless ked skysla, je tam vzduch.
Odpovedať
@niless mne ked po par rokoch odpustali vodu zo systemu, tak bola uplne cierna ale bez zapachu.
Odpovedať
@niless Su na to viacere pripravky, namatkou na rychlo: https://www.metagas.sk/produkt/ochran... ja som dostal k magnetickemu filtru nejaku taku napln a je tam udavana zivotnost 10 rokov
Odpovedať
@megdesign moze byt vzduch lebo moje system bezal mozno len mesiac lebo som to spojazdnil minuly rok koncom februara. A kazdy den som odvzdusnoval. @kejsix Ak mozem mam dotaz co s tym dalej? mam vodu vypustit alebo staci doliat tu chemiu?
Odpovedať
Profilova fotka
@niless povedzme, že voda potrebuje úpravu, ale máte nejaké výsledky aké má zloženie a viete čo treba upraviť? Predpokladám že dopúšťate pitnú vodu, alebo technickú, ktorá nie je chemicky znečistená. Čo tam chcete chémiou upraviť? Skrátim to, je to blbosť, stačí tam čistá voda.
Odpovedať
@niless Ja mam pred filtrom aj za nim ventil, takze som vypustil filter, nalial do neho tu prisadu, zavrel filter, pustil ventily a hotovo (vzduch sa odpustil automatom v kotli). V Tvojom pripade by som tu vodu vymenil, ale skor preventivne. Akurat odvzdusnit podlahovku zaberie troska casu. Ja som daval konkretne toto: https://www.fernox-products.sk/sk/pro...
Odpovedať
@jan45 DAl som pitnu vodu, mam to urobene tak ze od privodu vody do bojlera mam urobeny ventil pre dopustanie systemu. Len mam pocit ze ten vodny kamen tam takisto asi urobi svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless práve preto sa voda nemá vymieňať, len doplňať. Ako chcete uplatniť inhibitory korózie v plastových trubkách? Plôch na korodovanie je tam minimum.
Odpovedať
No volal som aj kurenarovi, ten tiez povedal ze ziadne inhibitory a rozne chemikalie lebo on nemoze nijako sa zarucit ako to zafunguje na veci v kotli. A povedal to ze voda smrdi je bezna vec ked je tam trocha vzduchu a trubice nie su 100% ciste (zanesenie spinou zo skladovania, prevozu a pod.). Idealna by bola demi voda len to tiez nie je lacna zalezitost a ako by som dopustal do systemu. Takze uvidim, zatial to budem sledovat. Dakujem za rady.
Odpovedať
@niless Demineralizovana voda do kurenia vobec nie je idealna.Ma totiy snahu do seba tie mineraly spatne nabrat, a ked nema tie,moze zacat rozpustat napr. do hlinikovy vymennik kotla.Voda v systeme ma mat predpisanu tvrdost,urcenu vyrobcom kotla.
Odpovedať
@dusan72 tak ako toto by ma nenapadlo merat este aj tvrdost vody do vykurovacieho systemu. Meral som pre umyvacku ale tam som cital navod, pri kotli som necital lebo to montoval technik.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?