Uchytenie rúrok podlahového kúrenia

Fixoval (svorkoval) už niekto rúrky podlahového kúrenia napríklad do Isover eps FLOOR 5000 alebo Polyform EPS T 5000, teda do plastifikovaného podlahového polystyrénu s kročajovým útlmom? Budú v tom svorky (napríklad tacker) držať? Skladba izolácie podlahy je nasledovná - vrchná vrstva EPS hrúbky 20 mm a spodná vrstva Nobasil-PTN hrúbky 20 mm.
Odpovedať
Drzi to v tom uplne normalne. Aj tak tie trubky vacsinou nemaju kam ujst
Odpovedať
@rillwen Vlastná skúsenosť, fixovali ste to teda svorkami do EPS s kročajovým útlmom? Bola to práve uvedená 5000? Mám z toho trošku obavy, zatiaľ som nenašiel nikoho, kto by to do tohto druhu EPS robil. Údajne by v najhoršom prípade rúrky kúrenia mohli "vyplávať" z betónového poteru.
Odpovedať
Neviem aky bol vyrobca toho EPS, ale ano bol to pruzny polystyren urceny na krocajovy utlm, hrubka tusim nejake 4 cm. Podla mna sa to pouziva pomerne bezne, aj v domoch s teplovodnym podlahovym kurenim. Posuny trubiek si viem predstavit iba v ramci milimetrov, ked po tom budu poterari chodit, to by som vsak neriesil.
Odpovedať
U mna davali tento polystyren http://www.wego-systembaustoffe.de/un...
Odpovedať
@rillwen Ďakujem, presne toto som potreboval vedieť :-) Takisto teda použijem elastifikovaný EPS.
Odpovedať
@fliacik tiez som to na poschodi pouzil, drzalo to v pohode ...mal som isover ...
Odpovedať
Profilova fotka
@fliacik bežne sa to kotvý napr. http://m.cube-podlahovekurenie.sk/pro... Ale to bude váš kúrenár vedieť :-N
Odpovedať
@logo22 O systéme fixovania pomocou svoriek mám vedomosť, len chcem vymeniť odporúčaný EPS 150S za iný a to práve ten plastifikovaný. U tohto druhu sa parameter "150" neudáva, tak som nevedel akým to nahradiť. Na základe odpovedí vyššie teda už viem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?