Trubky z radiátorov

Profilova fotka
Prosím o radu. Zajtra ideme na obhliadku bytu, ktorý by sme chceli kúpiť. Na fotkách z realitky som si vsimla taketo trubky. Este som take nevidela, chcem sa opytat ci su v poriadku takto ? Ci to nieje nebezpecne alebo neprakticke ... A este je v inzerate napisane, ze byt je zvnutra zatepleny - to som este nepocula. Je to v poriadku, mate s takym druhom zateplenia skusenost ? No a vykurovany je elektrinou, plyn tam asi nieje vobec. Je to lacnejsie ako plynom ? Vopred dakujem za rady : )
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto mi neporadíííí ?
Odpovedať
Rury su plasthlinik -pex alpex Kotol na elektriku ma drahsie naklady ako plynovy v rovnakej instalacii . K zatepleniu z vnutra sa neviem vyjadrit
Odpovedať
Profilova fotka
Teplo z elektrickej energie je drahsie 3x ako z plynu. Preco si ludia davaju kurenie na elektrinu? Lebo cele riesenie je podstatne lacnejsie na realizaciu. Pokial ma dom alebo byt nizke tepelne straty oplati sa to onak nie. Tie trubky su ok, ale velmi "lacne" riesenie a velmi neesteticke. Ja by som sa s niecim takym nemohol uspokojit. Zateplenie zvnutra sa robi bezne, najma v bytoch kde nieje mozna dohoda so susedmi na celkovom systemovom zatepleni, pripadne na domoch, ktore z technickych dovodov nie je mozne zateplit zvonku. Nechapem, preco niekto kto robi taku podststnu rekonstrukciu bytu, nespravil aj to kurenie normalne. Podla mojho nazoru (z jednej foto) to riesili co najlacnejsie. Treba si dat pozor, aby to zateplenie neskryvalo prekvapenia a neboli robene za ucelom nieco skryt - vlhkost, zatekanie, plesne atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máš ešte nejaké fotky mohla bi si ich sem dať ale príde mi to dosť lacno prerobené a to zateplenie musí byť úplne minimálne a vnútorné zateplenie je horšie ako vonkajšie. Radšej si kúpte nejaký neprerobení byt a dohliadnite si na prerábku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?