Termostatická hlavica

Dobrý deň, priatelia, mám jednu otázku. Kúpili sme holodom, už bývame a spustili sme kúrenie. Máme, nazvem to, kombinované vykurovanie, čiže na prízemí podlahovka a na poschodí radiátory. Radiátory nám boli dodané bez termostatických hlavíc na regulovanie teploty. Žiadala som ich dodať od predávajúceho a ten mi tvrdí, že hlavice v projekte neboli, tak ho to nezaujíma. Avšak v predvádzacom dome, resp. prvej sekcii domov boli a vraj v tej našej už bol iný projekt na kúrenie. Príde mi to aka výhovorka. Myslím, že tie hlavice by v tomto prípade mali byť súčasťou radiátora a vykurovania ako takého. Položila som mu teda otázku, že ako to teda mám regulovať, keďže na poschodí mám saunu a dolu chlad... Vie sa mi k tomuto niekto vyjadriť? A áno, viem, že si ich môžem kúpiť, ale ide mi o princíp... Veľmi pekne ďakujem a prajem pekný deň.
Odpovedať
@hanelore Poznáš to? Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... Neviem, čo všetko ešte bolo v tom "vzorovom dome", čo nakoniec vo vašom nie je. Ale nie je podstatné, čo predvádzajú - tam mohli namontovať aj zlaté kľučky, ale to, čo máš v zmluve. Ak nemáš vyslovene uvedené termostatické hlavice, tak tam kľudne mohli tak obyčajný otočný ventil. Ak máš v zmluve uvedený štandard, podľa ktorého sú tie hlavice sľúbené, tak si ich môžeš žiadať. Ale ja by som ani z princípu nerobil taký cirkus kvôli hlaviciam. Nech by si mala na poschodí aj 5 radiátorov, a jedna hlavica stojí cca 20 EUR, to máš 100 EUR. Dokonca teraz majú digitálne v Lidli za 15 EUR.
Odpovedať
@hanelore ad1 - Co je psáno, to je dáno. Dom su neni rozky, treba zmluvy citat. ad2 - To, ze mas hore prekurene a dole chladno, nie je vinou toho, ze nemate termostaticke hlavice. Mate nejaky kotol, dole nejaky termostat, hore asi zmiesavacie ventily. Treba si zavolat kurenara a vyladit system.
Odpovedať
Ďakujem za reakciu, áno, máš v princípe pravdu, ale vieš ako to potom dopadne, keď nad všetkým človek mávne rukou a radšej si to kúpi sám.... ? Tak ako všetko v tejto republike. A ja som si za dom zaplatila presne toľko, ako tí v predchádzajúcej sekcii. A ono, vieme, ako to je, že sa takéto "detaily" znásobujú a potom zistíš, že si vyhodil ďalšie peniaze do vetra (a nie málo). Ja som proste presvedčená, že ten regulátor je súčasťou takéhoto typu kúrenia ale potrebujem to mať potvrdené od človeka, ktorý sa tomu venuje.
Odpovedať
Ďakujem
Odpovedať
@hanelore nemyslim, ze termostaticka hlavica je bezpodmienecnou sucastou kurenia. Ani my sme to v dome nemali. Ani v byte (tamsme ich vsak dostali, lebo to bolo v zmluve tak vyspecifikovane). Regulovat sa da aj inak ako priamo na radiatore. Zalezi od konkretneho prevedenia. Skor sa priklanam k tomu, co pise @matorado. Treba to cele vyladit.
Odpovedať
@hanelore Termostatická hlavica by bola nutnosťou, keby si mala v miestnosti iný zdroj tepla, napr. komín, sporák na varenie, alebo niečo také čo bolo v projekte a teda projektant to mal riešiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?