Termostat.

Aky mate nazor na termostat s ekvitermickou regulaciou pri kondenzacnych kotloch? Ci staci obycajny termostat? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
termostat je minimalne tak dolezity ako kotol, ak nie viac :). Nechapem niekoho, kto vysoli 1500e za KK a potom ho riadi crepom za 20e. Skus povedat aky mas kotol a podla toho je vhodne zvolit spravnu regulaciu.
Odpovedať
@martin_tn šetrí energiu o niečo viac ako obyčajný.
Odpovedať
@martin_tn čím úspornejší dom, tým menší význam má ekvitermika
Odpovedať
@martin_tn Ahoj. EQ regulace řídí teplotu topné vody v závisloti na venkovní teplotě a podle nastavené EQ křivky se udržuje konstantní teplota v baráku. Čili záleží na tom jaký máte kotel, jaký máte topný systém a jaké máte tepelné ztráty baráku. Někdy je výhodnější obyčejný termostat.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn ku KK treba ekvitermickú reguláciu...s ob.regulátorom nedostanete z kotla maximum jeho možností.
Odpovedať
Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom regulácie teploty pre infrapanely. Mám 6 miestností , v každej infrapanel a na stene termostat PT 14. Ale keďže chcem pri odchode z domu nastaviť celoplošne vo všetkých miestnostiach rovnakú teplotu, mám pri vstupných dverách jednotku REGULUS TP08.(dostal som informáciu že je to centrálna jednotka) Neviem, či ma oklamala firma čo mi to navrhla, ale nechápem ako ?? a či ?? je možné spraviť toto požadované zapojenie s termostatmi ktoré spomínam vyžšie. Zaroveň keď prijdem domov tak si chcem nastaviť teplotu napr. v obývačke vyžšie ako som nastavil na centrálnej jednotke keď som odchádzal z domu. Termostaty nemajú žiadnu komunikáciu medzi sebou. ani káblom ani radiovou frekvenciou. Je možné to nejak zapojiť, alebo musím kúpiť centrálnu jednotku a podradené termostaty.? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Ja sa chcem opýtať, mám elektrokotol Protherm Ray. Treba kúpiť termostat Protherm, s komunikáciu ebus, alebo stačí aj iný? Aj som to dobre pochopil, bežný termostat funguje tak, že zapne, po dosiahnutí teploty vypne a tak stále dookola? Ako funguje ten s ebus? Po roku, keď zateplime som pôjde kotol aj tak preč, chceme TČ. Dik za rady
Odpovedať
@terry25 "Bežný" termostat naozaj dokáže len zapnúť/vypnúť kotol. V prípade Protherm ebus termostat dokáže regulovať výkon kotla (modulovať), teda pridať/ubrať výkon podľa potreby čo môže znamenať lepšiu tepelnú pohodu. Tzv. "smart" regulátory naviac dokážu prispôsobiť reguláciu kotla konkrétnym vlastnostiam nehnuteľnosti (hlavne tepelnej zotrvačnosti) čo takisto môže vplývať na zlepšenie tepelnej pohody.
Odpovedať
@alexnetatmo Aký termostat konkrétne by bol bol teba naj pre kotol Viessmann 100? Ide o dom s radiátorovým vykurovaním a cez vstavaný trojcesťák je na neho napojený 100l zásobník. Inštalácia bola prevedená v roku 2010. Zatiaľ slúži v pohode. Predstavujem si nejaký taký, ktorého ovládanie by som vedel obsluhovať aj zo smartfonu - prestavovať teplotu na diaľku - keď som v práci napríklad atď. Stále mám potrebu hrať sa s teplotou a na diaľku to momentálne neviem. Teraz mám nejaký termostat ktorý má základňu prepojenú s kotlom káblom ale samotný termostat je na baterky a môžem si ho prenášať po baráku ako uznám za vhodné. Hlavice na radiátoroch nemám, ventily sú ručné. Dík.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?