Teplovzdušný rozvod od krbu v bungalove

Chcel by som sa opýtať aký druh teplovzdzšného rozvodu do bungalovu mam použiť. je mi jasné že potrebujem ku krbu ventilátor ale teraz ho zaústit do zemných rozvodov alebo mam dať rozvod do stropu. Do stropu by mi to robilo problém, lebo mam tam prevlaky a ponad ne nemožem isť a tiez nemôžem íst pod ne poradte ako to mam spraviť. A tiež sa chcem opýtať ake rúry použiť.
Odpovedať
1
2
@1imothep Ak je krb v strede domu, do bungalovu netreba ziadne prieduchy, prenasaju zvuk a mozu aj dym. Narobia viac neplechy ako osohu.
Odpovedať
No my mame krb aj s prieduchmi.my to mame riesene cez povalu.mame ho v strede domu.je to skvela vec.nevsimla som si,ze by sa tym prenasal zvuk a uz vobec nie dym.rury su take zaizolovane,vyzera to ako keby bol na nich alobal.predavaju ich aj v merkury .tam maju k tomu vsetko.
Odpovedať
Aky mas rozmer bungalovu a kde budes mat umiestneny spotrebic?
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@1imothep neničte zdravie svojim deťom!
Odpovedať
Cítim, že še pri tej téme zabavíme :-D
Odpovedať
@1imothep Krb je v strede domu, takze jedine dve zadne izby mozu byt pri kureni krbom chladnejsie. V spalni chlad v noci nevadi, zostava teda jedna detska, kde by sa prieduch mozno oplatil. Kvoli jednej izbe budes vrtat strop?
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som si ziadne rozvody nedaval. Bol som v dvoch domoch tento rozvod pozriet a krasne novostavby a pri vyustiach do izieb obhorene ako u ciganov. Kolega z prace co staval dom to ide po roku pouzivania rusit lebo vravel, ze akykolvek filter tam da tak furt to ma zakakane. Pozical som si fotky od uzivatela reward tak snad nebude mat nic proti tomu :-) http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Vzájomne zameň polohu komína a krbu a teplovzdušný kanál umiestni popri prievlaku do zadných izieb.
Odpovedať
@reward Prečo myslíš, že by mohlo byť ohrozené zdravie, pre nízku vlhkosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 postavil som ich stovky, nikto neumrel, no prúdenie vzduchu, prašnosť, suchý vzduch alergikom neprospievajú. A ešte ak kozub postaví "odborník" tak, že na vložke vyhára prach, máš čierne mriežky a dýchaš splodiny. To nehovorím o zníženom komforte bývania vzhľadoom na prevŕtaný dom.
Odpovedať
Komín mám v priečke už postavený len neviem kde osadiť ten ventilátor. Do sochora?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@reward Sprvu, kým som kúril prevažne v krbe žena kričala, z čoho je všade plno prachu, keď vysávam každý týždeň aj dvakrát. Teraz zakúrim len občas, keď si chceme posedieť a žena stále kričí z čoho je ten prach a oproti dverám sa tak isto váľajú šúľance prachu ako predtým.
Odpovedať
rozvody v bungalowe sú super vec!mám ich aj ja v pohode vykúrim celý dom,mám samozrejme aj ventilátor
Odpovedať
Profilova fotka
krb nieee.... sálavá pec to už je iná káva po zdravotnej a ekonomickej stránke.. :)
Odpovedať
@vpower3 Takych "v pohode vykúrim celý dom" jak si ty som uz par videl. V obyvacke 300°C, aby sa teplo rozliezlo, pri mriezkach hnede od zhoreneho prachu a dymu. Relativna vlhkost 25%. Do domu so stratou 7kW nakupene vlozky z PL 15kW, sak pre istotu.. Blahozelam! :-N Krb je v prvom rade dizajnovka, nie spotrebic na kurenie. Ak uz krb, tak do novostavby co najslabsi a akumulacny.
Odpovedať
Profilova fotka
Sálavá pec je určite vhodnejšia, ak je alergik v dome, než teplovzdušné rozvody. A ani cenový rozdiel medzi dvomi riešeniami nemusí byť výrazný.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward presne tak a nie len deťom ale aj vám
Odpovedať
Profilova fotka
@1imothep radšej akumulačné dielo žiadny teplovzdušní krb to škodí zdraviu skôr sálavé teplo ktoré aj lieči a je to úsporné kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward ahoj a co hovoríš na teplovodne krby a následne na to podlahové kurenie
Odpovedať
@drpepper to uz rovno splynovaci kotol a AN ako mat kotolnu v obyvacke
Odpovedať
Profilova fotka
@drpepper pokiaľ je potrebné rozviesť teplo do celého domu, potom radšej vodou, než vzduchom. Ale tu veľký pozor na výber vložky, aby pomer odovzdaného výkonu nebol v prospech vzduchu, ale vody. Potom nehrozí žiadna kotolňa v obývačke.
Odpovedať
chápem že vo fóre sú názory rôzne ale pomohlo by veci keby sa vyjadrili ľudia ktorý to majú realizované ich podnety sú podstatné, my sme to realizovali rovno s krbom a vôbec nebanujem a spravil by som som to znova ak nechcem aby fúkalo teplo do izieb jednoducho vypnem ventilátor a prieduchy sa dajú tiež uzavrieť a o dyme tiež neviem po troch rokoch užívania som to vôbec nebadal stropy sú čisté čo sa týka hlučnosti Bungalov je na tom lepšie ako poschodový dom.
Odpovedať
@09viko Ak je to super, posli nejake fotky, lebo ja som videl iba spinave vyduchy a spinu a dym v obyvacke :-| Dnesne domy v podstate nepotrebuju vobec kurit drevom, lebo minu aj v elektrine do 1000 Eur rocne. Bez roboty.
Odpovedať
@peto99 ak by som mal minut na drevo 1000 ecok tak sa na to vy drbem za 1000cku prezijem 5 takychto zim
Odpovedať
@doors454 NED domy minu na kurenie 400-600 Eur rocne na elektrinu. Aj vtedy by si kuril drevom? TC vzduch-voda uz dnes stoji cca ako lepsi krb (6000) alebo drahsi drevokotol s AKU, a na kurenie treba 200 Eur rocne, za TUV 100. Aky ma zmysel kupovat system na drevo? Krb ako dekoraciu chapem, ale denne kurenie nie. A teplovzdusne rozvody vobec nechapem.
Odpovedať
@peto99 zrazu vidim cisla 400-600 :-D :-D rychla zmena z 1000 ... :-p ani ja nie som zastanca krbu ani ho nemam ...a ked kurit drevom tak tak aby som z neho vycucal co najviac ...moj system ma stal do 6000 e pri teplotach do -5 kurim kazdy treti den
Odpovedať
@doors454 1000 E plati pre bezne domy /cca 70-80 E/m2/rok/, 400-600 pre NED domy /30-40 E/m2/rok. Pred 2-3 rokmi stalo TC vzduch-voda podstatne viac, takze drevom bolo naozaj najlacnejsie kurit. Ale ceny TC uz klesli na uroven lepsieho systemu na drevo, dokonca sa priblizuju systemu s plynom. Preto je kurenie drevom investicne aj v rocnych nakladoch cca rovnake ako TC. Bez kazdodennej namahy. Bonus je k tomu este aj lacna TUV. Spinit si kvoli drevu steny rozvodmi od krbu nedava ziadny zmysel. Ja krb vobec nemam, a zacinam lutovat, ze som postavil komin.
Odpovedať
@peto99 krb nemam ani ja a odpovedal som na tych 1000 eur... a to ze je to cca rovnake je este strasne daleke cca
Odpovedať
Pre peto99 posielam foto....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?