Teplovzdusne kurenie z krbu do podlahy - "konvektor"

Ahojte, chcel by som urobit doplnkove kurenie teplym zduchom do 3 miestnosti a chcel by som nieco take ako konvektor do podlahy, no len na teply vzduch. Popri stene v podlahe nejaka pekna miezka a tam by sa nejakym sposobom rozvadzal vzduch na meter-dva dlhej miezke. Nemam zaujem len o jednu jednoduchu dieru, cez ktoru mi bude vhanat vzduch do miestnosti.Dufam ze ste ma pochopili :-) Nikde nic takeho nemozem najst. Dik za info. m.
Odpovedať
@marcelus9 použi vzduchotechnicke rúry z pozinku.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa komplikované,nie nereálne. Potrebuješ vzduch tlačiť ventilátorom.=hlučnosť,resp.podprahový zvuk.Nechcel by som. Treba perfektne nadimenzovať objem a plochu mriežky.Ak to neutrafíš vzduch ti vyfučí hneď za vyústením z potrubia možno pol metra a zvyšné 1,5m budú hluché. Asi preto to ešte nikto nevyrába. Firmy by mali zbytočné problémy,reklamácie.
Odpovedať
Dakujem. Asi to tak nejako bude. No mam stary jednopodlazny dom a chcem tam mat krb. Ten mi doplnkovo ohreje vzduch naokolo, no chcem, aby sa to prenieslo aj do 3 dalsich miestnosti. Takze ventilaror musim pouzit, nakolko chcem vyvod tepleho vzduchu nad zemou. Ale nebudem to komlikovat a pojde to jednou dierou von. dakujem m.
Odpovedať
@marcelus9 Ked chces naozaj kurit drevom, su 100x lepsie sposoby, ako krb.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelus9 a čo teplovodný systém?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?