Teplovodný krb

Budúci rok chcem riešiť kúrenie,rozhodol som sa pre teplovodné a chcem sa spýtať na toto kúrenie tých ludí ktorý to majú.Krb bude 12 kw a aký výmenník tam mám kúpiť alebo mám kúpiť hned akumulačnú nádobu s výmenníkom ?
Odpovedať
1
2
@boywonder513 prečo nie kotol v tech miestnosti?, denne kúriť v obývačke?to sa už dávno skončilo.
Odpovedať
@duzu ja stým problém nemám,ja som neni lenivý človek ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 v krajinách na západ od nás kúria práve v obývačkách... Prikladajú 2x za 24 hodín a majú okrem romantiky, pohody a príjemného sálania teplo aj vo zvyšnej časti domu
Odpovedať
@reward ved presne ja otom hovorím že aj ja chcem mať také niečo
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 niečo také som už párkrát realizoval... aj ako hlavný zdroj
Odpovedať
@reward myslíš teplovodný krb a veci okolo toho ?
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 myslím teplovodnú kachľovú pec, ale aj krb... No ja robím len kachliarčinu, rozvody, nádrž atď. je záležitosť kúrenára.
Odpovedať
@boywonder513 a ako kurenár sa ti k tomu v skratke vyjadrím . ked chceš mať všetko tak ako treba si priprav 6 -7 tisic eur :))))aj s obostavbou ratam , zato máš krásne tepelné čerpadlo . potrebuješ kvalitnú teplovodnú krbovú vložku tých 12 kw môže byť samozrejme záleží od velkosti domu atd. potrebuješ minimálne 400L akumulačnú nádobu, a z neho vyťahovať 30 C vodu do bud podlahového kúrenia kde budu 3 cestné ventili a po dobití akumulačky na nastavenú teplotu prepnú zdroje a plnohodnotne začneš využívať krb. najlepšie je zakúriť v piatok a naposledy priložiť v nedelu večer . (preto potrebujete kvalitnu vložku určenú na kurenie nepretržite:))) treba založný zdroj, spraviť krátky okruh pre krb. riadenie externého prívodu vzduchu cez servomotor tiež nieje blbosť. chladiacu smyčku, atd je to velmi dobrý systém no nieje lacný rozhodnutie je na Vás
Odpovedať
@boywonder513 tieto veci kúpa komponenov ako nádrž a pec(krb) rieš naraz, je dobre ked kachliar komunikuje s kurenárom a naopak a je správne ked si robi každý svoje vtedy je predpoklad že sa dostaví správny výsledok.
Odpovedať
@gkrivanek 6-7 tisíc a začo ? pozeral som krbová vložka 12 kw stojí okolo 1300 eur,akumulčná nádoba 500 L s 2 výmenníkmi okolo 1000 eur,chladiaca slučka okolo 70 eur za príplatok,trojcestné ventili cca 50 eur,záložný zdroj cca 150 eur,určite sú tam ešte nejaké maličkosti okolo toho ale to pochybujem že stojí okolo 4000 ešte,nič v zlom ale ja mám ceny prezreté ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 :-D no vidíš a to som chcel napísať kolegovi @gkrivanek že za 6-7 tisíc kúpiš len kvalitnú vložku...
Odpovedať
@reward tie vložky sú asi zo zlata,lebo takú drahú vložku som ešte nevidel
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@boywonder513 potom tie ceny nemáš až tak prezreté ;-)
Odpovedať
@reward @gkrivanek http://www.krby-tuma.sk/product/kratk... tu je tá 6-7 tísícová krbová vložka ;-)
Odpovedať
@reward ja nepotrebujem najdrahšiu,mne stačí aj zlatá stredná cesta
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 som myslel, že píšeš o vložke, do ktorej priložíš 2x za 24 hodín... :-)
Odpovedať
@boywonder513 zopár som už ponapájal tak viem čo stoji kvalitný krb s obostavbou v určitých prípadoch aj cena nového auta :))))))))) za 1300Eur je ťažké kúpiť kvalitnú teplovodnú vložku.
Odpovedať
@boywonder513 ja som ti nenapisal že stojí samotná krbová vložka 6 - 7 tisic ja som ti písal že komplet systém s kvalitnejšou krbovou vložkou výjde na 6 -7 tisic aby to aj fungovalo tak ako má veď si treba kúpiť lacné , vynechať polovicu veci z inštalácie a ušetríte , funkčnosť a efekt je druhoradý
Odpovedať
@gkrivanek T máš pravdu na takej veci sa neda šetriť pretože sa ti to vráti ako bumerang.
Odpovedať
Si písal 6-7 tisíc a začo ? pozeral som krbová vložka 12 kw stojí okolo 1300 eur,akumulčná nádoba 500 L s 2 výmenníkmi okolo 1000 eur,chladiaca slučka okolo 70 eur za príplatok,trojcestné ventili cca 50 eur,záložný zdroj cca 150 eur,určite sú tam ešte nejaké maličkosti okolo toho ale to pochybujem že stojí okolo 4000 ešte,nič v zlom ale ja mám ceny prezreté emoticon vložka 1300 kominové napojenie 100 akumulačka 1000 založný zdr 150 cerpadlo s term.3cestnýmna 55 C 150 medené prepojenie 28 300 samozrejme zaleží od vzdialenosti akumulacky cca 6 m aj s tvarovkami cerpadlova skupina so zmieš. 300 cca podla typu 2 x 3 cestný elekt.ventil 100 riadenie 3 cestných ventilov 50 riadenie čerpadla 50 total za material 3500Eur :))))))) nemáš tu material na obostavbu ! aby to aj vyzeralo 800Eur?! nemás tu cenu práce obosavby ! ak to nebude šuflikant 500Eur ?! nemáš tu cenu práce kúrenára ! minimálne 400Eur total 5200EUR a to ti ratam s lacnou 1300 Eurovou vložkou. takže sakramentsky nemáš prehlad . tiež som staval krb teplovzdušný vložka stala 1250 Eur a komplet ma to vyslo na rovných 3000EUR pozor teplovzdušný s 5 výduchmi bez ventilátora !! a úplne sám svojpomocne :) takže si to poprerátaj znova a dopadneš podobne ako 70 % tých čo chcú teplovodný za málo penazí . daju si nakoniec akumulačný :)
Odpovedať
@gkrivanek Na 1300€ krbovú vložku(vodníka ) by som s ani nedíval. S čoho je pozváraná z 1mm plechu????
Odpovedať
@jdom http://www.cate.sk/product/maja-lbs-1... je tam miestami 4 mm a cena je lepšia
Odpovedať
@gkrivanek to je poliak??
Odpovedať
@gkrivanek my prave realizujeme takyto system kurenia, krbova vlozka nas vysla cca 1400 €, je to haas & sohn vesuvio 20, k tomu sme kupovali akumulacnu nadobu 800 l, bojler, vsetko bude napojene na povodny plynovy kotol, robi nam to firma a vyslo nas to na 4.000 € mimo krbu a kotla, tahali sme nove rozvody kurenia plus 11 novych radiatorov, nejaka riadiaca jednotka a trojcestny ventil tam tiez su potrebne... takze ked sa to zrata dokopy aj s krbovou vlozkou a kotlom veru tych 6-7 tisic to vyjde...
Odpovedať
@boywonder513 mam zlatu strednu cestu,mozno aj trosku viac Hoxter,24kw,akumulacka 750l.ako tu hovoria pani o cenach maju uplnu pravdu,len vlozka s obstavbou vysla na 5500e,kurenie material a praca dalsich 2000e,zalozny od Jablotronu cca.dalsich 350e.takze stredna cesta je urcite okolo tych 7500-8000€.
Odpovedať
@gkrivanek koľko kw ide do vody?
Odpovedať
@jdom je aj ja ho mám ale teplovzdušný s výsuvom 5 ročná záruka a zatial spokojnosť, na kvalitnejsiu som nemal tepelne cerpadlo zožralo :((
Odpovedať
Ja by som sa priklonil k hoxteru ,ma dvojité presklenie a tých telies od hoxteru je viac, záleží od výkonu a prevedenia(otváravé alebo dohora výsuv) Je pravda že je to ina cenová kategoria ale môžem povedať aj špičkové prevedenie.
Odpovedať
@generals toľko dám dnes za dobré TČ a viac sa nestarám, alebo do zateplenia a nepotrebujem ani to ,potom stačí len el.
Odpovedať
@duzu aj tak sa da,ale ja na tu akumulacku mam napojených 6 slnecnych vakuovych kolektorov a teda kurim v roku max. 3-4 mesiace krbom.ostatne mesiace mam o TUV aj teplo v dome postarane zo slnka. Pravda je,ze v krbe zakurim len podvecer v zime,ak potrebujem prikurit pusim klimu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?