Teplovodné podlahové kúrenie....aký kotol?

Dobrý...chcem sa spýtať či má niekto v dome podlahové teplov. kúrenie napojené na elektrický kotol?...aké máte s tým skúsenosti a hlavne aké má platby za elektriku. Zvažujeme kombinácie kúrenia (plyn nemáme a ani nebude, TČ tiež nie). Užitková plocha je 120 m2. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A tepelne straty?
Odpovedať
@lucifuk121 Podla mojich skusenosti /130m2/ v dobre zateplenom dome /15 cm EPS, 10 cm podlaha, trojsklo, 40 vata v strope/ sa zmestis s platbami do 100-120 E, ak budes prikurovat v kachliach a/alebo klimou.
Odpovedať
S tepelnym by to bolo za 50€
Odpovedať
@lucifuk121 tepelne cerpadlo treba aspon naplanovat, moze sa podarit dotacia. Pokial rozpocet nepusti, najlacnejsie je zacat elektrokotlom a klimou. Klima je tiez tepelne cerpadlo vzduch vzduch a stoji cca 1000 v dobrej kvalite. Chladenie je treba aj tak.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 je tu na fore este niekto komu si neponukol klimu ? :-D
Odpovedať
@lucifuk121 Od m2 sa kotle kupovali v roku, ked si sa narodila. Teraz treba vediet trochu viac. 120 m2 dom sa aj bez draheho tepelneho cerpadla alebo plynu da udrzat pod 100€ za energie mesacne, ked vies, ako na to. Zakladom je poriadne zateplenie, moze sa k tomu pridat nejaka uspora pri kureni v kachliach, a/alebo lacne teplo z klimy, ako pise Peto. @majkoj Preco rypes? Ved to ma hlavu a patu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?