Teplovodné kachle

Profilova fotka
Dobrý deň, prosím Vás niekto kto sa vyznáte, staviame domček ktorý bude vykurovaný tepelným čerpadlom vzduch - voda + teplovodné podlahové kúrenie, chceme však k nemu alternatívu kúrenia v podobe teplovodných krbových kachlí a moja otázka je: Dá sa v takýchto kachliach kúriť aj bez toho aby vyhrievali vodu v podlahe atď? Aby dávali iba sálavé teplo? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@crazylenka1 musela by si kúpiť také kachle z ktorých sa dá vybrať výmenník. Ale tá kombinácia je hlúposť. Mám teplovodné kachle, ale ak by som mal TČ, tak ich odpojím od vody a vymením za akumulačné. Pri TČ kúrenie do vody nedáva zmysel.
Odpovedať
Nema to pri tc velky vyznam, iba ako rozvod tepla pri "romantickom kureni" kedze kurenie kachlami na plno v dnesnych objektoch je skor neziaduce. Aj keby kachle mali salavy vykon len 2 kw, pre dnesne objekty je to vela
Odpovedať
@crazylenka1 pyatajte si v predajni alebo na googly zadajte vyraz Teplovzdusne krbove kachle. Inak dat za TC okolo 15 000 a este dokurovat krbom uf, vela penazi mate :) ale ako zachrana o 10-15 rokov ked zacne TC kychat to nie je az taky zly napad. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?