Teplovodna krbova vlozka alebo kachlova pec s vymennikom?

Ahoj vsetci, vedeli by ste poradit konkretnu teplovodnu vlozku ktora by mala cim vacsi vykon do vody a co najdlhsiu dobu prikladania? Mate niekto konkretne skusenosti, chceli by sme nou dokurovat AN a potrebujeme nejaku poriadne vykonnu masinu 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@jankalc http://www.hoxter.eu/sk/produkty/tepl...
Odpovedať
@reward co tak HAKA 63/51 WI+ ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankalc pre mňa veľmi dobrá voľba... HOXTER všeobecne kúri dobre "do vody"
Odpovedať
@reward Aky ma prikladaci interval tato konkretna vlozka?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankalc tým, že sú Hoxtery tesné a bezroštové, dokážu v pohode fungovať v 8 hod. prikladaní... Samozrejme elektronika interval predĺži.
Odpovedať
napr.: ja som chcel ACQUATONDO 29 - EDILKAMIN do 3-4 kubíkov vody
Odpovedať
@jankalc presne tento model mame od Hoxter plus akumulacka.Ale odskusane bola len raz nakolko ju mame par tyzdnov.
Odpovedať
@generals A ako sa vam zatial pozdava? Mate aj iny zdroj tepla pre nabijanie akumulacky?
Odpovedať
@jankalc mam 750/200 AN, planujeme na nu dopojit solar,zatial mame 9 KW el.spiralu v tej AN ako druhy zdroj tepla. Nekurili sme s tym na plny vykon,iba na odskusanie cca. 1 hod. horenia,teplota v ohnisku bola len okolo 280 stupnov,ale vodu to hrialo dobre, co sa mi velmi pacilo, ze teplota skla bola uplne v pohode, dalo sa dotknut rukou, bol som pri nej 20cm a ziadna palava odtadial. mame automaticku regulaciu vzduchu,takze aj to predlzi horenie. Dufam,ze budeme spokojni v zime :)
Odpovedať
Profilova fotka
@generals som rád, že aj z úst užívateľa Hoxtera prichádza pochvala. Určite bude spokojnosť aj v zime ;-) Už len dodám, že do konca apríla je možné na Hoxtery uplatniť veľmi zaujímavú zľavu.
Odpovedať
@reward o aku zlavu by islo?
Odpovedať
@reward dakujem,verim ze to bola dobra investicia. Ak je akcia treba to urcite vyuzit - rada pre vahajucich. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@generals mohol by si prosim udat uzitkovu plochu ktoru vykurujete a tepelne straty domu?dakujem
Odpovedať
@jankalc 120m2 a straty mame myslim vypocitane na 4,5-5 neviem presne.je to bungalov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
Pece aj s teplovodným výmenníkom? Pomôžem si citáciou jedného znajvýznamnejších peciarov na severoamerickom kontinente (Quebec, Kanada) ohľadne teplovodného výmenníka v spotrebiči na tuhé palivo: „Pece prešli už stáročia vývoja, a stále neúspešne v snahe efektívne ohrievať vodu. Pec je fyzicky ohrozená vlastnou mechanickou montážou zariadení ohrevu vody. Pec sa stáva spojená s elektrickým systémom domu. Časť žiariaceho povrchu je prekrytá plášťom tepelného výmenníka. Teda znižuje schopnosť vykurovať. Pec je práve na to. Je urobená na vykurovanie domov. Nejedná sa o bojler, ohrievač vody. Mali by sme byť opatrní, v snažení predĺžiť nohy kačky a skracovať tým, čo ich majú dlhé .....? .“ koniec citátu. Pridám len, že v teoretickej rovine, zvyčajne na papieri, to vyzerá neodolateľne ekonomicky, ale je však skutočne obrovský problém nájsť spokojného užívateľa takýchto hybridných systémov. Nezanedbateľná je aj komplikovaná obsluha (ktorú menej technickí užívatelia, a nejedná sa len o naše manželky, doslova neznášajú), ale aj komplikovaná prevádzka a údržba.
Odpovedať
@jjurcik ale hľadáš poriadne staré témy , čo máš neplatené voľno? ale kedže si PRO platíš toto forum a všetci ostatný môžu kecať
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu , pesne, mám trochu voľna, tak sa rád podelím so skúsenosťami 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?