Tepelné čerpadlo vzduch - voda verzus elektrické kúrenie

Ahoj, staviame, a nevieme sa rozhodnut pre kurenie, nemáme plyn a ani ho nechceme, takže ostáva elektrika, alebo tepelné čerpadlo. Vie ma niekto uviesť do reality pre aké kurenie sa máme rozhodnut? Dom má 105 m stvorcových, bungalov. Je uspora v podobe mesačných nákladov pri TČ taka výrazná, že sa to oplati, a naopak, sú mesačné náklady pri elektrickom kúrení /plánujeme podlahové kurenie/ také vysoké, aj keď chcem dom riadne zatepliť? Dakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
najdi si na fore diskusie plynova pripojka.elektricke vykurovanie,rekuperacia .....je tu toho dost vela a aj odbornych rad co ti nepoveda ani plynari ani elektrikari a do tepel.čerpadla by som nešla .dovod vysoke vstup.naklady a prerataj si to na roky kolko tym budeš kurit ....
Odpovedať
@robo1974 ..postup: vedieť, alebo si dať vypoćítať tepelné straty domu a následne potrebu tepla na kúrenie následne si dať spraviť výpočty na kúrenie : 1.elektrické podlahové 2.teplovodné podlahové s el. kotlom 3.priamovyhrevné 4.TČ Pri vśetkých typoch je potrebné spraviť investićnú náročnosť a návratnosť investície. Platí odveka zásada: NAJLACNEJŠIA JE TÁ ENERGIA, KTORÚ VOBEC NEPOTREBUJEM..to znamená čo najviac& zatepliť dom...obvod, podlahy, okná, strop..nešetriť na tom. Veľa šťastia pri rozhodovaní... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?