Tepelné čerpadlo voda-voda

Kupili sme starsi dom pri Vahu v Piestanoch a zvazujeme kurenie systemom voda-voda. Mate s tym jiekto skusenosti, pripadne viete poradit cca kolko to cele obnasa a dobreho predajcu? Pocul som same chvaly na cesky vyrobok od fy Mastertherm. Co vsetko potrebuju vediet, aby mohli nacenit cely system? Spodna voda je u nas v hlbke 10 metrov ccac12 stupnova, teda uplne idealna. Dom ma rozmerovo 10x10 m + ideme robit aj podkrovie. Strecha bude sedlova, rozmyslame nadvplavajucou podlahou aj v hornych dvoch izbach a kupelke.
Odpovedať
Profilova fotka
Na voda voda nestaci mat iba vodu. Musi mat chemicke zlozenie v urcitych toleranciach a hlavne musi jej byt dostatok pocas celeho roka. Vrtaju sa vzdy 2 studne co nemusi byt lacna zalezitost, pretoze ak je voda 10m este neznamena ze studna v tej hlbke bude mat aj potrebnu vydatnost. Mastertherm ma slusnu technologiu, ale nechaju si ju aj slusne zaplatit :). Potrebuju vedie teplene straty a potrebu tepla na vykurovanie.
Odpovedať
lacny system bude rizikovy, a znackovy bude veeelmi drahy /min 15 tis/. V Piestanoch bude stacit vzduch-voda alebo vzduch -vzduch /klima/. Do stareho domu pri vode nedavaj drahe technologie, aby nahodou neodplavali :-D
Odpovedať
V piestanoch daj vzduch voda.
Odpovedať
Tepelne cerpadlo chces-chces? Alebo tam nie je v dosahu plyn? Ak tepelne cerpadlo, tak uz rozmyslaj aj nad vyuzitim v lete - na chladenie.
Odpovedať
Nad TČ som tiež premýšľal. Ak je voda voda podobný pricíp ako voda a zemný kolektor, tak mne na tomto systéme vadilo, že kompresor je súčasťou vnútornej jednotky a ďalšiu "Calexku" = hluk pri spínaní som v intrieri odmietol. Predtým, ako som nakoniec zvolil plyn, som ako zmysluplnejšie TČ vyhodnotil voda vzduch. No a ako bolo písané hore pozor na tú vodu ! Nie je nič ľahšie pre dodávateľa vyhovoriť sa na jej kvalitu, chemické zloženie a tisíc ďaľších výhovoriek ak to nebude fungovať:-)
Odpovedať
Najde sa tu niekto kto ma problemy so servisovanim TC Mastertherm? Ozvite sa mi prosim. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?