Tepelne cerpadlo-Poradte solidnu firmu za rozumnu cenu

Zdravim.Viete mi poradit solidnu firmu na realizaciu TC za rozumnu cenu?Akych vyrobcov TC mate a vase pozitiva a negativa k tomutu typu vykurovania??? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
www.Teplochladno.sk Montovali nam TČ vzduch-voda Daikin. Super jednanie, všetko podľa dohody a vybavili aj dotáciu. Ďalšie stavby s tep. čerpadlom a svoj dom dávam taktiež robiť tejto firme. Čerpadlo funguje super, momentalne spotrebovaných 800kW a vyrobených 2200kW za mesiac december november pod tatrami
Odpovedať
Profilova fotka
Mohol by som sa opýtať aký model ste použili od Daikinu? Ako Vám vybavili dotáciu? čakali keď bola vyhlásena dotácia na TČ? ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Koho poznám tomu sa Daikin kazí a poznám ich veľmi veľmi veľa. Hlavne dáke zdindzíky čo merajú prietok vody a ventilátory vonku. Okrem toho majú časté problémy so softwérom. Sú najpredávanejšie v europe ale na Slovensku nie a sú nič moc.
Odpovedať
Profilova fotka
@cmuchal neni daikin zamerany na klimy? A TC zacal robit, lebo je to super biznys. Ludom z toho sibe a vsetci to montuju aj ked sa im to nevyplati.
Odpovedať
Profilova fotka
Daikin Altherma, dotáciu zariadili oni, takže z faktury odratali 1500€ a preplatenie si zabezpečili oni. Nečakali sme, praveže sme takmer nestihli nainštalovať TČ, pretože ešte nebol ani poter a do určitej doby musi byť nainštalovaný a vyfotení, ďalši možnosť ktoru nam ponukli je ziskať dotáciu po montáži, takže vždy je riešenie. Daikin je špecialista viac ako 100 rokov na klimatizácie a TČ funguje na princípe klímy (kompresor atď.) Klima v lete aj chladí podlahu. Zvolili sme lepšiu značku Daikin, namiesto poskladaných čerpadiel od Buderusu/Viessmanu atď. Kedže niesom obchodný zástupca, len malý odberateľ, tak mi je jedno akú značku zvolíte, len som odpovedal na otázky a upresnil fakty. Ak by som mal viac peňazí tak by som uvažoval aj nad NIBE
Odpovedať
@pipulkoo klima je tepelne cerpadlo. Daikin robi tepelne cerpadla uz davno, to ze ich nepredava v Europe, je druha vec. Robi aj zemne, aj vodne, nielen vzduchove. Ja som neni predajca ani montaznik, a budem si davat Panasonic, lebo to takisto navrhla jedna firma. Od kompresora (Sanyo - njavacsi vyrobca na svete a patri pod Panasonic) az po ten posledny srobik...na montaz sa mi osobne velmi pacil pristup pana z Elektrotermu (neviem ako sa vola), ten montuje aj Daikin, aj Panasonic, aj Mitsubishi. Vsetko vypocita, poradi, atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@xkodiakx vies mi dat nanho nejaky kontakt? Dik
Odpovedať
@pipulkoo nemam kontakt, davno som s nim volal. Ale urcite na googli bude... daj si elektroterm sk a najde ti ho, je niekde z Liptova tusim
Odpovedať
ano pan je z Liptovskeho Mikulasa a vola sa Smelko, tiez mam od neho ponuku na Panasonic a Fujitsu
Odpovedať
Profilova fotka
@kiski91 na vrtulu? Mozem vediet cenu?
Odpovedať
@pipulkoo ano na vzduch voda,oba boli cca 7500€ bez dotacie,s dotaciou nejakych 4300
Odpovedať
Profilova fotka
@kiski91 To uz su ceny vratane zapojenia, alebo len komplet set?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kiski91 hej to aj mna zaujima.ci to je len za masinu,alebo za kompletny material a montaz.
Odpovedať
v cenovej ponuke je to aj s montazou, panasonic aquarea 9kw 3 fazova + ohrievac vody (bojler) 7870,20 eur bez dotacie. Fujitsu s integrovanym zasobnikom tuv 10 kw s montazou 7402,08 eur bez dotacie.
Odpovedať
@kiski91 Toho pána Šmelka neodporúčam. Mal mi robiť zapojenie tepelného čerpadla vzduch-voda Daikin. Spravil prípravu elektro...Následne s ním bola veľmi ťažká komunikácia a keď som už chcel namontovať jednotku, tak povedal že ju musí objednať a čakacia doba je cca 2 mesiace. Následne som oslovil firmu z B.B. Equinox. Komunikácia super, montáž do týždňa, cenovo ešte lacnejšie. A to chlapi z tej Bystrickej firmy ešte museli ťahať nové káble, nakoľko ten šmelko asi zabudol natiahnúť uzemňovací a tiež jeden na ovládanie HDO. O konzolu som ho prosil mesiac aby mi ju dodal, nech ju môžem namontovať. Nestalo sa tak, nakoniec som si konzolu namontoval sám, na ktorú mi dodali dokumentáciu z firmy Equinox. Toto nie je reklama, ale skutočnosť. Dokonca ten pán Šmelko čo mám od známeho, tak má len jedného chladiara čo mu to všetko robí a na zimu ho prepustil, preto mi aj hovoril že cez zimu nepracuje...no hrúza. Som z Liptovského Mikuláša.
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd a ako si spokojný Daikinom? koľko kw máš mašinu a koľko ťa to kompletne stálo?
Odpovedať
@petersmd si priamo z L.Mikulasa,ja som z okolia a si spokojny s tc?myslim spotreba el.energie a ucinnost v mrazoch
Odpovedať
Profilova fotka
Zem - voda od fa Mygren z Tvrdosina. Max spokojnost v prevadzke cosi viac ako rok...
Odpovedať
@jarda81 Dlho som študoval akú značku vybrať a Daikin celkom chvália. Mám 8KW jednotku s chladením a integrovaný nerezový zásobník. Je to kompaktná jednotka ako chladnička, jeden veľký displej, ktorý je možné umiestniť aj inde v dome. Dal som si verziu s chladením, to znamená že v dome bude 5 nástenných fancoilov, cez ktoré budé v lete fúkať chladný vzduch. Zatiaľ kúrenie ide asi týždeň a vyzerá to ok. Či to bolo dobré rozhodnutie ukáže čas, ja som len reagoval na dodávateľskú firmu a skúsenosti s nimi. Túto jednotku mi odporučil môj vodár, ktorý ju má doma už asi 5rok a je spokojný.
Odpovedať
@jarda81 A čo sa týka ceny, tak komplet ma to stálo cca 7600 Eur s tým, že budem žiadať o dotáciu, čo je 2140 Eur. Takže po dotácii 5460 Eur s DPH.
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd výborná odpoveď, ďakujem. Takže chladíš nástennými fancoilov, tie su tiež v cene? Viem, že Daikin má chladenie podlahovým. Ak je v cene komplet montáz tak je skvelá, môžeš žiadať aj spätne dotáciu?
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo pocuj nerobil si aj nejake spekulacie ze niekde dat rule do zeme a inde do piesku. Ze ake podlozie je na to najlepsie. Lebo ja mam uz v dvoch metroch strkopiesky a vodu.a ked som kopal zaklady tak v 90 cm bol il. Volakedy tu boli asi mociare a je na tom len metrovy nanos hliny a potom sama tvrda hnusoba a pod tym ten piesok s vodou. Teraz neviem co urobit. Ci ist do zem voda alebo nie. V tej ilovine to asi nebude mat dobry ucinok. A mam na to nejakych 500m/2 a to som chcel aj nejake ovocne stromky. Tie by som vedel dat niekde na kraj. Spekuloval som aj nad vrtom. Ale tak vyhodit 8000 tisic za sprostost nema vyznam. Mozno by tu pri Nitre stacila aj vrtula.
Odpovedať
@pipulkoo pri NR kľudne vzduch,voda.Uz sme ich tam pár namontovali.
Odpovedať
@pipulkoo nitriansky kraj jednoznacne vzduch voda ostatne je nenavratne v týchto lokalitách .
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo drbol som kolektory nieco cez dva metre do zeme a neriesil. V zime je to v dostatocnej hlbke pred mrazom a od aprila do oktobra to neprehreje slnko a mam skvely zdroj chladu pre chladiace stropy. V NR asi fakt staci aj vzduchac ak ti nevadi krabica co huci a zavadzia... Za mna zem voda max spokojnost v kombinacii s chladenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo a ak mas v dvoch metroch strkopiesky a vodu tak uloz kolektor az sem a si za vodou... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo no ved tej krabice sa bojim. Nonstop su tu hmly. A ked mi to bude furt namrzat a hucat, tak to hodim do potoka. Jedine ze by som to kupil na skusku na jednu sezonu. Len co potom s tym😃 uvidim co mi povedia ohladom toho podlozia. Len aby ta voda v zemy hned nezamrzla. Volal mi nejaky pan z Nibe. Po dovolenkach to zacnem zistovat. Tebe to slape dobre? Len tvoj dom ma urcite mensie poziadavky na kurenie ako moj.
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo dom ma mozno mensie poziadavky, ale ja mam len 300 m kolektora... Ano je to super. Este teraz leze zo zeme 5 stupnov. Ak nepreferujes nejaku konkretnu znacku, skus oslovit aj Mygren. ;-)
Odpovedať
@abobo zemny kolektor si daval spiralovy, alebo uzky vykop a ulozenie ako u podlahoveho vykurovania? Stacilo by mi na 8-10kw 500m2 kolektoru? Podlozie je cca 2m zeme, potom 1m il a nasledne strkopiesky.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ja som nechal vykopat velku jamu a tam mam 150 m v dvoch vrstvach (a ako u podlahoveho). Zvysok mam pod zakladovou doskou domu. Ale ja to regenerujem chladenim domu tak som si to mohol dovolit... 500 m by ti malo stacit. Suchsia zem sa pocita ze da tusim 20 W/m. Ale ak das viac bude zas vyssie COP...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?