Tepelne cerpadlo = podlahovka + ohrev vody?

Zdravim, chcel by som sa este predtym ako zacnem stavat, spytat ludi, ktori uz maju skusenost s tepelnm cerpadlom voda vzduch. Mam projekt na bungalov do 150m2 s vykurovanim formou podlahoveho kurenia formou obehu teplej vody. Po konzultacii s architektom mi navrhol elektricke kurenie a tepelne cerpadlo. Stena Porfix alebo Ytong 300 plus 15cm izolacia. Oblast Prievidza. Viete mi podla skusenosti a skusenosti povedat, ci bude takto navrhnuty system dostatocny pre ohrev vody v bojleri a aj podlahove kurenie? Vonku za domom by bol vetrak na nasavanie vzduchu. vnutri by bolo tepelne cerpadlo (ca 12m vzdialene) a rovnako elekricka pec s bojlerom. Pripajam provizorny obrazok. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ve vedlejším vláknu vychází 14 x 11 m jako bungalov 4 kW při -10°C venku s topným výkonem podlahy 25 W/m2 a teplotami oběžné vody max. 28/26°C topí se na 22°C. Ohřívat vodu výkonem 4 kW za normálního provozu se 120 l zásobníkem běžně stačí. Při dvou koupelnách 180l bojler. Musíte upřesnit. Předpokládám topení tepelným čerpadlem, elektrická pec je myšlen kuchyňský sporák?
Odpovedať
Profilova fotka
@kloni1 tazko pobedat ci to bude stihat otazke je kolko budes platit zalohovo elektriku skor tie chladnejsie obdobia skus sa informovat kto uz takuto kombinaciu ma ale snad to bude dobre dalsia otazka za ako dlho sa mi to vrati a aky dlhy cas ti to bude fungovat spravne po prvu poruchu
Odpovedať
Profilova fotka
len ci architekr dobre pozna tieto moznosti
Odpovedať
Profilova fotka
@kloni1 predpokladam ze myslis skor vzduch voda, ale nerozumiem na kyho elementa ti niekto navrhol tepelne cerpadlo a elektricky kotol. Takmer kazde TC ma v sebe elektrokotol a vela z nich aj bojler. Otazka nestoji ci system bude stacit, ale ktory system bude stacit.
Odpovedať
Vedeli by ste mi poradit, co by bolo najvhodnejsie? Pripadne viete mi poradit odbornikov, ktori sa podobnymi systemami zaoberaju? Aby som ich mohol kontaktovat s poziadavkou na takyto system, som laik a viac sa rozumiem do inych veci ako prave do kurenia. Ide o to, ze sme sa s manzelkou rozpravali, ze pec na drevo isto nechceme riesit, a plyn nemame moznost. preto elektricke kurenie s moznostou tepelneho cerpadla. Dakujem Vam vsetkym za nazory.
Odpovedať
Profilova fotka
@kloni1 akurat je tu tyzden s daikinom, zajdi do ich temy, urcite vysvetlia a navrhnu..
Odpovedať
Profilova fotka
ak som správne rozumel, návrh je elektrické podlahové kúrenie odporovým káblom a príprava TÚV tepelným čerpadlom len na TÚV? môj názor môže byť označený za zaujatý, nakoľko zastupujem Daikin, ale len čo sa týka princípu a bez vstupov konkretnych údajov o navrhovanom výkone a spotrebe kWh tej elektrickej podlahovky: priamy ohrev elektrickým podlahovým vykurovaním cez odporový kábel znamená že na jeden získaný diel tepla používam jeden diel elektrickej energie. Tepelné čerpadlo oproti tomu používa elektrickú energiu „zjednodušene“ na obeh chladiva medzi kompresorom a výparníkom aby mohlo odoberať teplo z vonkajšieho prostredia. Tento spôsob získavania tepla je 3 až 5 krát efektívnejší, ale O.K. možno to je pri nízkej tepelnej strate objektu minimálny rozdiel v nákladoch na prevádzku a vstupné náklady na el.podlahové vykurovanie sú nižšie než na t.č.
Odpovedať
Dobrý deň mám tepelné čerpadlo, 9 kW, dom 120 M, ohrieva mi to aj vodu na kúpanie, objem 200 litrov traja V domácnosti, daikin, o nič sa nestaráM, 5 rokov to kúri, ohrieva, vodu na kúpanie mám nastavenú na 42 stupňov A nepotrebujem ani termo regulačnúplne batériu, toto som si nastavil ako mi to vyhovuje. Mesačné má klady na dom 80 eur na komplet, z rohom 5 eur voda.
Odpovedať
@daniel_daikin Dobrý deň, Daniel daikin je odborník na daikin?
Odpovedať
@kovondro este si to nepochopil?, nie pan nie je odbornik, pan od Daikin je tu aby odprezentoval hluposti ktore proste nejdu na odbyt a to je cele, proste Daikin je dobry v klimatizacii, ale v TC je bohuzial pozadu a to sa nezmeni reklamou, ale vyskumom
Odpovedať
@daniel_daikin nie, navrh je podlahove kurenie obehom teplej vody a priprava TUV a to za pomoci tepelneho cerpadla. Plynovu pripojku mam cca 24 metrov a niesom samovrah zaplatit tolke peniaze len za pripojku. Je to premrstena cena. Od metra pytaju tusim 800-1200€.
Odpovedať
@kovondro Dobry den, z coho mate postaveny dom? aku hrubku izolacie? mate podkrovie alebo bungalov? My mame navrh bungalov 10,5x15m. Steny porfix alebo Ytong 30 a dalej izolacia 15-20cm. 80€ na mesiac je super cena. V ktorej casti Slovenska sa nachadzate? Nemate problemy v zime, ked su silne mrazy? Aky typ cerpadla mate? voda vzduch?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Chlapci ale ved sa trosku ovladajme, nikomu sa tu nemusi podryvat autorita.. a uz vobec nie cloveku, co sa snazi nieco prezentovat pre nas.. keby to nechcel robit, nerobi to.. ale ak nieco niekomu nevyhovuje, inemu to moze pomoct. Prosim, majte trosku aj uctu k druhym. Vazim si kazdej pomoci.. bohuzial som dlhsie v zahranici a nechodim kazdy mesiac domov, preto si nemozem obehat predajne a poinformovat sa osobne, tak som rad ze mam aspon takuto moznost. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
v pohode, každý môže slobodne vyjadriť svoj názor, mňa zaujímajú názory iných a výmena skúseností oboma smermi
Odpovedať
@daniel_daikin ja len potrebujem vedieť či ste naozaj odborník na daikin, lebo ja ho mám A zaujímajú má nejaké nastavenia.
Odpovedať
@kloni1 dom je montovaný sendvič , oceľ konštrukcia, steny 15 cm tvrdá minerálna izolácia, zvonku osb 12 mm, a 10 cm polystyren, omietka. Zvnútra Al. Fólia a dvojitý sadrokarton. Je to áčkový dom A je V senec, A pri mínus 15 minulý rok mi to kúrilo V pohode do podlahy na 40 stupňov A sprcha 50 stupňov. Skúšal som to schválne takto na max aby som to odmeral. To boli hodnoty na externom teplomer, A súhlasili s hodnotami TČ. Pritom sa mi nezaplo pomocné špirálové dohrievanie, lebo aj to som skontroloval.
Odpovedať
@kovondro to znie celkom fajn, ja byvam trosku severnejsie, snad to problemy nebude mat..
Odpovedať
Profilova fotka
@kovondro ohľadom nastavenia buď viem, alebo prepošlem kontakt na externú pamäť - kolegu servisného technika :-) stačí poslať dotaz do správy
Odpovedať
@kovondro ak môžeš, čo stál komplet ten Daikin?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?