Tepelné čerpadlo od firmy Insta - PL, s.r.o.

Dobry den,chcem sa spytat ci nemate niekto skusenosti s firmou Insta-PL z Prievidze.Chceme si nechat od nich realizovat tepelne cerpadlo a kedze sa nejedna o lacnu zalezitost,ani o kratkodobu budem rad za vsetky vase skusenosti,ktore by mi pomohli pri rozhodovani. Dakujem
Odpovedať
1
2
@colt Osobné skúsenosti nemám, podľa referencií zrejme montujú podstatnú časť inštalácií TČ voda-voda resp.zem-voda. Zaujímavejšie sú značky, ktoré ponúkajú: Stiebel, IDM a Viessmann patria do cenovo vyššej kategórie, aj keď podstatné technológie obsahujú tie samé, ktoré majú aj lacnejšie značky.
Odpovedať
Zdravím, firma Insta-pl mi momentálne realizuje montáž tepelného čerpadla.Zatiaľ môžem povedať,že som absolútne spokojný,sú ochotní a zvolili najvhodnejšie riešenie pre moju nehnuteľnosť,všetko so mnou odkomunikovali a vysvetlili. Cenové návrhy som si dal vypracovať u viacerých firiem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, planujem isnstalaciu tepelneho cerpadla do mensieho penzionu na Donovaloch.Zatial som si len nechal vypracovat niekolko cenovych ponuk a nasledne sa rozhodnem pre aku variantu sa rozhodnem.Budem tuto temu pozorne sledovat.
Odpovedať
@valentinos pokiaľ ste len vo fáze rozhodovania, určite oslovte aj firmu Insta-pl,ich prístup sa mi naozaj páči.Zatial prebieha naša spolupráca bezproblémovo
Odpovedať
Profilova fotka
@kackon ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kackon nie som z Prievidze,ale urcite ich oslovim. PS: poslal som ti sukromnu spravu
Odpovedať
Ahojte,pokial ste si dobre zratali tepelne straty vasej nehnutelnosti a TC bude postacovat na vykurovanie tak by som doporucoval zamerat sa hlavne na kvalitu zvolenych komponentov.Uspora na nakladoch na vykurovanie je jedna vec,ale zivotnost TC je vec druha :)
Odpovedať
My sa tiež rozhodujeme, celkom nás láka možnosť ušetriť na vykurovaní,ale stále nie sme pevne rozhodnutí. Predsalen je to nová technológia a má veľa pozitív,ale aj negatív.
Odpovedať
@gisbo skúste počkať do budúceho roka ,možno bude dotácia , toho roku nie je a tak je návratnosť je na hrane so životnosťou,lacnejšie riešenie je lepšie zatepliť a potom je TČ nepotrebné.
Odpovedať
@duzu Myslím, že s tou návratnosťou na hrane so životnosťou si to myslel ako fór. Resp. to môže platiť pre niektoré "zaujímavé " riešenia, teda značky akože s 5 hviezdičkami a cenou (výkonom) ktorý napr. 2x prevyšuje požiadavky objektu. Pre gisbo: každý chce ušetriť na vykurovaní, resp.kúriť čo najefektívnejšie. Ale musíš na 100% vedieť, koľko energie si ten dom za rok popýta. Od toho sa odvíja návrh zdroja a sytému. S tou dotáciou to vyzerá nádejne, ale obávam sa, že na to vyčlenia nejakých úbohých pár ...EUR, ktoré sa rozchytajú za mesiac. Inak tepelné čerpadlo vzduch-voda s výkonom 6kW (modulácia 1,5-7kW) sa dá realizovať do 4300 EUR (top kvalita Altherma LT) alebo do 3000 EUR (spoľahlivé - komponenty značkové, montáž Čína). Zásobník TÚV cca 500EUR podľa objemu.
Odpovedať
@maros58 koľko tepla získaš s TČ vzduch-voda pri -15?to pri systéme voda-voda , treba ale dobrý prameň vody a studňu alebo zem-voda získaš omnoho viac ak je vstup aspoň +10 st ale to nie je investícia za 5 tisíc. Stačí vedieť aký je potrebný max výkon za deň a nie za rok, každý rok je iný. ked dáš tie prachy do zateplenia, vtedy netreba žiadne TČ prepočitával to mio a ten má priemernú teplotu vzduchu tak polovičnú oproti BA
Odpovedať
@duzu Pri -15st.C získam výkon 4kW. Navrhuje sa pre RD, ktorý má tepelné straty 4kW, je snaha, aby sa výkon TČ zhodoval so stratami pri výpočtovej teplote (teda pri tých -15st.C). Pre nižšie teploty sa zapojí doplnkový ohrev. Nie je to katastrofa, tých dní pod -15 nie je tak veľa. Ešte jedna podstatná vlastnosť toho TČ vzduch-voda : modulačný rozsah je 1,8 až 8,35kW. To znamená, že plynule vykuruje aj pri nižších odberoch. DC invertor je frekvenčne riadený tak, aby efektívnosť bola vysoká aj pri nižšej záťaži. To všetko za tých vyššie uvedených 4300 EUR. Plus 250 montáž v akcii. Takže ak má "gisbo" tepelné straty napr. 4kW, tak je verzia 6kW pre ňu vhodná. Ty s tepelným čerpadlom voda-voda za uvedených 10 tisíc budeš v pluse v ročných nákladoch za el.energiu cca 150 EUR! Nič nie je paušálne alebo ČB, každý prípad sa posudzuje individálne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
rozhodne by státna dotácia pomohla pri rozhodovaní. Dúfam,že to nebude pár eur iby aby sa nepovedalo.Tepelné straty môjho domu nemám spočítané,môžem kalkulovať iba s ročnými nákladmi na vykurovanie
Odpovedať
Profilova fotka
@kackon uvidime aku cenovu ponuku mi daju.Buduci tyzden by som uz mal vediet konkretne cisla.
Odpovedať
u mňa na stavbe zatial prebieha všetko podľa plánu,dúfam,že to nezakríknem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja doporučujem firmu EQUINOX s.r.o. kupil som od nich TC DAIKIN ALTHERMA, Ochotne poradili pri montázi, kedže sa montázam klimatizácii a TC venujeme a su spolahlivy co sa týka aj obchodných podmienok.
Odpovedať
@robby300 1. Samozrejme, že odporúčaš keď montuješ tepelné čerpadlá a klimatizácie. Asi kde ich kupuješ? Žeby z Equinox? Dokonca si si to čerpadlo sám nainštaloval? A kto im nainštaluje ak dáke v tvojom okolí predajú? Ty? Prepáč, ale sám som tiež kúrenár a poznám ich keďže pôsobím v Bystrici a nezdá sa mi žeby boli až takí wau a tým netvrdím že sú zlí, len sú neskúsení a hlavne vedie predávať... Proste to čo tu píšeš je trápna reklama pre seba a zrejme aj dobre zaplatená od nich... 2. mám ceny od iného dodávateľa na to isté čo tam máš ty za podstatne lacnejšie... za tú cenu by som to to teda vedel predať aj ja a ešte by som sa usmieval... čiže: a) dobre ťa ošmekli? b) cenu si schválne navýšil a neuviedol si pravdivú? c) trepeš... ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?