Tepelné čerpadlo IVT

Profilova fotka
Ahojte. Má niekto prosím skúsenosti s tepelným čerpadlom značky IVT? prípadne niekto osobne využíva? Rozmýšlam o zriadení tepelného čerpadla vzduch- voda IVT AIR X 90 Ďakujem pekne
Odpovedať
Mam IVT AIR X 90, zatial len temperujeme novostavbu prvu zimu takze moc skusenosti nemam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, super, že sa niekto našiel. Zatial ste spokojný? čítal som, že je to mašina :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Mame IVT ale zem-voda. Kurime 2. rok, zatial vsetko OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 Ahoj, ak by som mohol vedieť koľko Vás to vyšlo tento systém? Asi je to nákladnejšie ako Vzduch-voda
Odpovedať
Profilova fotka
@jarda81 ano, vyse 8000 € po odpocitani dotacie, ale mame velky pozemok, bolo by skoda to nevyuzit a myslim ze ma aj vyssiu ucinnost nez vzduchove (alebo ako sa to odborne povie) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 Pozemok máme aj my veľký, ale tento system by bol komplikovanejší, takže uvažueje nad vzduch-voda. tam to vychádza ak by bola dotácia za 6000€
Odpovedať
Ja mám IVT vzduch - voda už 8 vykurovaciu sezóna. Zatiaľ spokojnosť, žiadna porucha nič. Bola vykonaná servisná prehliadka 1 krát za celú životnosť TČ. Bývam v chladnejšej oblasti, elektrokotol je odpojený, TČ stíha vykurovať aj vo väčších mrazoch. Kúrenie je kombinované podlahovka na prízemí, radiátory v podkroví. Cele TČ má v korunách vyšlo na presnú sumu neviem ale vtedy to bolo okolo 220-250 000 SK.
Odpovedať
Profilova fotka
@rocky11333 Ahoj, tak to som rád, že si spokojný. Používaš aj chladenie cez leto? ak áno, ako to funguje u IVT? tiež podlahovkou?
Odpovedať
@jarda81 Nie chladenie nema TČ, predtým to nebolo ešte tak rozšírené, ale bývame pod lesom takze nemám problém v lete s horúčavami. Ale dnes by som už kúpil TC aj s chladením, rozdiel v cene skoro žiadny alebo len minimálny. ;-)
Odpovedať
Prosim radu aké tepelne čerpadlo vzduch mám projekt na 135 ; a aká je realizačná cena tohto vyhotovenia . Majú byt aj dotácie otvorené na prví polrok 2018 má s tím niekto skúsenosti? Dakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@endusko ako si myslela, že máš project na 135? Akurát to tu riešime, napríklad značku IVT, kvalitné Švédske čerpadlo. stredné 9kw IVT air x 90 čerpadlo vrátane aj zásobníka vody stojí 7250€ bez DPH. dotácia je 370€ za 1kw.
Odpovedať
Jarda a prečo práve IVT? Argument, že je Švédske je málo. Mimochodom nedávno som bol v inej krajine o ktorej sa pri tepelných čerpadlách hovorí, že ruky preč a čuduj sa svete na linke vo fabrike sa práve vyrábalo "Švédske" tepelné čerpadlo. Podľa mňa IVT air X 90 nemá nič výnimočné, práve to je asi prvé tepelné čerpadlo od IVT čo podľa mňa šlo kvalitou najnižšie. Poznám x výrobcov ktorí sú porovnateľne spoľahliví, parametre majú porovnateľné alebo lepšie, takže preto aj cena už je zaujímavá. Keď tak tak prečo nie Nibe, tiež je Švédske a má oveľa lepšie parametre ako IVT a v cene je malý rozdiel. Nezabudnime tiež, že je to monoblok a voda ide von. Ak nastane problém a zamrzne to, potom kto si zlízne škodu na nie lacnom Švédskom tepelnom čerpadle??? Ak by bolo na mne, ja by som sa vyhol aj Nibe aj IVT, dnes treba pri tepelnom čerpadle pozerať na celkovú kúpnu cenu a úsporu nákladov. Platiť za extra kvalitu, že teraz budem mať doma kvalitné TČ so životnosťou 25 rokov ako tvrdí IVT napríklad a energetickú triedu A+++ čo za niekoľko rokov môže byť energetická trieda D-E alebo aj horšia a budem si biť hlavu o stenu, že nevymením, lebo som dal za neho kopec peňazí a ešte nie je ani v polovici životnosti? Nie nie, radšej kúpim kvalitné možno o niečo menej efektívne TČ napríklad za polovicu ako IVT a povedzme o 5 rokov ho vymením. Ani srdce ma nezabolí... Môj názor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cmuchal a ake TC by si odporucil? Ja chcem zem voda
Odpovedať
@pipulkoo zem voda od viessmanu pozrite.
Odpovedať
no ked chces ist do zem-voda, tak by som skusil nieco lacnejsie...napriklad taky hotjet, alebo wamak, príp. tiez slovensky vyrobca mygren. sice takmer na celom slovensku bude rozdiel v spotrebe medzi zemnym a vzduchovym minimalny (cca 50€ rocne max), mozno ani tolko nie, zalezi kde byvas, dokonca v niektorych oblastiach sa vzduchove oplati viac. A co ti budu ropravat predajci su vacsinou bludy, budu ta ohurovat percentami, ale skutocne cifry neuvedu...
Odpovedať
Profilova fotka
@xkodiakx kedze ty tiez neuvadzas skutocne cifry, tak tu ich mas: https://wp-monitoring.ise.fraunhofer....
Odpovedať
Profilova fotka
sakra zabudol som obrazok :)
Odpovedať
Profilova fotka
A tu su udaje za skumane obdobie. Su to viacere TC, od roznych vyrobcov v realnej prevadzke
Odpovedať
@cmuchal aké TČ by ste odporúčali vzduch-voda?
Odpovedať
to uz som videl ...zabudol si, ze je to takmer 10 rokov stare...a v tej dobe boli ine standardy zateplenia budov a pod. cize pocitam, ze v dnesnej dobe su naklady vsetkych budov minimalne o tretinu nizsie. Samozrejme zalezi, ci sa budu do toho zapocitavat aj naklady na vyrobu TUV. V mieste kde stavam a v konecnej podobe domu by na mojom dome bol rozdiel mozno 5-10€ rocne, aj to mozno nie. Zalezalo by aka bude tuha zima. Myslim, ze to ako velmi sa oplati investovat do zemneho tepelneho cerpadla zalezi aj od straty budovy. Cim vyssia je tato tepelna strata, tym viac sa oplati...pardon ak sa mylim, no pri dnesnych "standardnych" domoch na zapade, resp juhozapade a vychode SR sa neoplatia.
Odpovedať
Profilova fotka
@cmuchal Ďakujem za názor. Ja som vychádzal od projektu kde je práve IVT x90 navrhnuté ako alternatíva TČ. Tiež som pozeral na to, že v mojom meste je zastúpenie Slovenska touto značkou a poznám riaditeľa spoločnosti na Slovensku. Tiež dizajn TČ sa mi páči + parametre a vybavenie. Ale beriem na vedomie tvoju informáciu a aj ďakujem za ňu. Ja som sa definitívne nerozhodol. Bol by som rád, ak máš skúsenosti akú značku by si mi poradil? Bývam na záhorí, zimy nie sú strašné, vrty sa mi nechcú robiť, takže definitívne som zatial rozhodnutý pre vzduch-voda Budem rád od každého za názor
Odpovedať
@xkodiakx kolko je to stare je bezpredmetne. Tabulka nepojednava o tepelnych stratach ale o COP, ktore ta zaujima. Cize vzduch voda ma medzi 3-4 a zem voda 4-5. To je hlavna informacia, podla ktorej si na zaklade tepelnej straty domu dokazes vypocitat predpokladanu spotrebu pre konkretny barak.
Odpovedať
Jarda kedze byvas kde byvas tak by som nespekuloval a isiel by som do IVT ,kedze “domaci” od Vas su vyhradny dovozcovia na Slovensko a maju skvely pristup k zakaznikom a predavaju kvalitny vyrobok.Hlavna je ochota,zazemie,servis,profesionalita a po par stretnutiach a obhliadkach na pozemku s nimi a aj inymi predajcami som sa rozhodol ,ze idem si aj ja zadovazit IVT aj ked uz nie tak Sweden ako by sa mohlo zdat,kedze IVT uz patri do Bosch global group. https://www.bosch.com/bosch-group/our... A tak nie je problem to iste vzduch-voda tepelne cerpadlo kupit aj s napisom Buderus.
Odpovedať
Davam len do pozornosti ,ze v Cechach sa bude konat vystava kurenia od 22-25 januara 2018. http://www.infotherma.cz
Odpovedať
@corkybell vnutorna jednotka vyzera rovnako ako u Buderusu :) Len aky je rozdiel v cene.. IVT mi nepride o moc lacnejsie..
Odpovedať
Profilova fotka
Už je tých značiek toľko, že je problém zvoliť správne TČ :) @corkybell ten Buderus vyzerá rovnako ako IVT
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@rebecca363 Kto vam montoval IVT?Dakujem
Odpovedať
@rocky11333 Kto ti montoval IVT?Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 IVT Malacky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Tak pre poriadok IVT je top značka a to viem o com hovorím máme ho pekných pár rokov. Čo sa týka spotreby čo povedali to aj dodržali.A podla toho ako krásne ide tak som si istá že min 20 rokov máme pokoj. Sused má niečo lacnejšie a rozdiel je už na počutie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?