Tepelne cerpadlo HOTJET

Ahojte.mate niekto skusenost s tepelnym cerpadlom a prietokovym ohrievacom HOTJET?Ci uz voda/voda alebo vzduch/voda. Prietokovybohrievac stiha v pohode ohrievat dostatocne mnozstvo a na dostatocnu teplotu?
Odpovedať
@virnik27 preco by malo?
Odpovedať
@virnik27 hmmm.este raz a pomaly.lebo vidim ze si nerozumel otazke.pytam sa na tc od hotjet-u varianta voda/voda alebo vzduch/voda.viac ma ale zaujima voda/voda.ale konkretne od HOTJETu.a tak isto konkretne od HOTJETu prietokovy ohrievac.ten funguje tak,ze mas akumulacnu nadrz o velkosti 300-1000litrov a nerezovy vymennik, v ktorom sa ohrieva voda.ake starty?aka spirala?a ake odidene cerpadlo?
Odpovedať
@virnik27 tak teda prietokovy akumulacny.ale stale sa miname podstate otazky.a to je skusenost realna so spominanymi TC a sposobom ohrevu TUV.
Odpovedať
@virnik27 planujem osadit 500l akumulacnu nadrz.vana vazne len velmi zriedkavo,skor sprcha a pocitam so 4 dospelymi osobami v domacnosti.
Odpovedať
@virnik27 to sa zanesie aj bojler.
Odpovedať
Nikto nema skusenost so spominanou znackou TC?
Odpovedať
@marcel714 mam prietokový ohrev TUV v 800 L akumulačnej nádrži LMT 800 , nerezová výmenník DN32 s plochou 6m2, v nádrži mám vodu 47°C a v pohode to stiha prietokoivo zohrievat vodu. Výhoda je tá, že netreba prehrievať nádrž kvôli legionele, keďže je to prietokový ohrev. Čo sa týka zanesenia prietokového výmenníka tak to bude trvať omnoho dlhšie ako pri klasickom boileri, lebo vyzrážaný vodný kameň sa defacto nemá kedy usadiť na stenách , keďže je prúdom hneď odplavený. Ďalšia vec je že voda sa v prietokovom akumulačnom, neprehrieva a tak sa vodného kameňa tvorí meňej. Čistenie - odstránenie vodného kameňa z prietokového je omnoho jednoduchšie ako z nádrže - boilera. Stačí výmenník prepláchnuť roztokom kyseliny citrónovej, (potravinárskej, kilo stojí 3-5€) @virnik27
Odpovedať
@fural dik za nazor.
Odpovedať
Uz nikto so skusenostami?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?