Tepelné čerpadlo alebo uhlíková infra rohož pod poter

Dobrý deň, ideme stavať nový rodinný dom a samozrejme čo sa týka IS, tak bude energetický príjem len elektriny, bez plynu, chceme teda riešiť niečo efektívne ale hlavne nie finančne náročné ak by sa dala alternatíva, keďže pri teplovodnom podlahovom vykurovaní sme rozmýšlali hlavne o tepelnom čerpadle, ktoré by dodatočne ohrievalo aj úžitkovú vodu, po surfovaní na nete som našiel dobré odozvy aj na uhlikovú infra fóliu ktorú by sme aplikovali pod anhydrid poter, samozrejme ohrev teplej vody by sme tým pádom museli riešiť solarom, ale aj tak mi to príde finančne menej náročné, má niekto skúsenosti hlavne s infra fóliami v poteri, aká je spokojnosť resp.mesačná finančná náročnosť, vďaka
Odpovedať
@helioszm az nato ze sa to neaplikuje pod anhydrid ale na . Pod dlazbu. Plavajucu podlahu atd.
Odpovedať
Treba viac čítať a zistíte že je viac možností aplikovania, viac odporúčané a efektívnejšie je pod poter, najmä anhydrid, lebo sa využíva ešte aj jeho tepelné akumulovanie teploty a paradoxne pod keramickú dlažbu hneď v prvej vrstve sa to vôbec neodporúča, len pod drevo, vinyl atď...
Odpovedať
Profilova fotka
@helioszm A ide vám o nízke vstupné alebo prevádzkové náklady. U mňa by bola voľba jasná keby som staval nový dom určite by mi išlo hlavne o nízke prevádzkové náklady a teda by som si na začiatku priplatil za tepelné čerpadlo.
Odpovedať
@helioszm Nechapem prečo všetci chcú dať do podlahy také drahé kúrenie. Viac sa ti oplatí kúpiť dvojzilove odporové kable 10W/m2. Sú lacnejšie a efekt taký istý. Ušetríš min. 500€ a zato môžeš nakúpiť termostaty a iné veci. Do IP ti pošlem aj odkazy na tie káble. A daj si vyrátať tepelné straty miestnosti a navrhnúť položenie káblov. Posielame aj obrázky mojich výpočtov a na základe čoho sme kládli káble.
Odpovedať
No zato som uvažoval o uhlíkovej infra fólii, ktorej prepočet na mojich cca 150m2 vykurovanej plochy by vyšlo cca 2700€,a nevytvára elektromag.smog ako odporové káble
Odpovedať
@martosko ide mi samozrejme o nízke prevadzkové náklady ale vstupná investícia v prípade viessmann je cca 12 tis €, čo je dosť
Odpovedať
mame objednane tepelne cerpadlo, vnotorna a vonkajsia jednotka s montazom 6000€ a podlahovka rozvody 1000€ ale firma nam roby cely dom nie len cerpadlo, rozmyslali sme aj nad elektrickym podlahovym kurenim, ale to nam projektant neodporucal, lebo nestaci to na energeticky certifikat A+, a pro tepelnom cerpadle staci klasicky cementovy poter netreba anhydrid
Odpovedať
@helioszm infra folia nevytvara elektromagneticke ziarenie?
Odpovedať
@helioszm toto ste kde nahrabali od viessmanu za 12 tis. Montujem len viessmann TC a take cerpadlo vzduch voda 7 kw dostanete za cca 5800Eur.
Odpovedať
@gkrivanek panasonic 5600
Odpovedať
@helioszm Tie "uhlikove infra" rohoze by som radsej volal odporovy drot, lebo funguju v principe rovnako a o nejakej vyznamnej infra zlozke hovorit nemozme. Pod infra kurenim si ja predstavujem infra panely, kde to ziarenie je naozaj citit. A uhlik neviem ci to videlo aspon z vlaku, ale ak aj hej, tak to spominaju asi len preto, aby mohli dat cenu hore. Ked dam pod podlahu do kazdej miestnosti sest 100W ziaroviek, efekt bude +- rovnaky, aj bez tych uhlikovych infra bludov. Tym nechcem povedat, ze to je zla vec, alebo ze to nefunguje, len by som bol rad, keby sa veci nazyvali spravne.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ahoj, ten viessmann aj chladí?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarda81 ano.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Takže v cene cca 5800€ je chladenie a vykurovanie? ako to chladí? podlahovkou?
Odpovedať
@jarda81 ako chces ked podlahovkou tak +200€ snimac rosneho bodu a vystupnej teploty na privode chladenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ty by si aké zvolil chladenie? čo to asi cca stojí? sledujem TČ hocijaké značky a práve viessmann ten ktoré si spomenul je veľký adept.
Odpovedať
@jarda81 podlahove chladenie je dost obmedzene ale je takmer zadarmo tak lepsie ako nic. Za mna stropne chladenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek však práve, ž je takmer zadarmo, samozrejme to bude slabšie. Stropné by bolo určite lepšie, ale počul som, že je to dosť drahé.
Odpovedať
@jarda81 cca 100 eur 1m2 ked je predfabrikovany sadrokarton s rurami chladenia.
Odpovedať
@jarosujo aky je rozdiel medzi foliou a infra panelom? v infrapanely je nejaky zazracny dedusko? ;-)
Odpovedať
@helioszm Keď chceš dávať uhlíkové vykurovacie fólie tak by som ti odporúčil radšej fólie Heatflov. Ja ich mám pod cementovým poterom a zatiaľ maximálna spokojnosť. PS. To čo t tu píšu tí tzv. odborníci si nevšímaj. To už niekoľko rokov tu vypisujú tie isté koko.....i a ani to kúrenie nevideli ani z rýchlika.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarda81 Ak by vám išlo o vykurovanie a chladenie v jednom systéme ideálne je stenové vykurovanie, tiež má svoje muchy najväčšie je že stena na ktorej je aplikované nemôže byť zastavaná nábytkom. Čo sa týka toho chladenia žiadny od žiadneho systému či už je to podlahovka, stropné alebo stenové sa nedá očakávať že budete môcť stenu ochladiť o 15-20 stupňov práve kvôli možnému vzniku kondenzácie.
Odpovedať
@martosko tak tak do oboh systemov je optimalna teplota media okolo 18C. Rosne snimace potom upravuju teplotu cez zmiesavac.
Odpovedať
@helioszm A to si ako nato prišiel??? Tie tvoje fólie so.100W na m2 vytvoria viac elektrosmogu ako moje tienene 2-žilove kable 10W/m2. A len pre informáciu ja som dal za 100m2 dvojzilovych tienených aj s termostatmi 1400€, tak mi ešte niečo napíš o výhode tvojich predražených Kórejských rohožiach. :-D
Odpovedať
@blackomt ,,moje tienene 2-žilove kable 10W/m2." To si daval na 1m2 jeden bežný meter káblu?
Odpovedať
@ruren Dával som tieto : http://www.teplapodlaha.com/main.asp?... Ale všetko bolo prepočítané podľa TS miestnosti, hore je tabuľka tak si možes prirátať koľko W to vychádza podľa plochy.
Odpovedať
@blackomt Nič nemusím prepočítavať. Sám sa zamyslí akú somarinu si napísal.
Odpovedať
@vader100 To fakt nevies, aky je rozdiel medzi podlahovym kurenim a infrapanelmi ? Tak sa chod niekde pozriet, kde to maju. Urcite rozdiel pocitis. Alebo infraziarice su bezne namontovane v panelakoch v kupelnach. To ked pustis, tak ti ide hlavu spalit :-D Ja teraz nejdem vravit, ze je jedno lepsie ako druhe, osobne by som si dal radsej tu podlahovu foliu, infrakurenie ma nejak neoslovilo.
Odpovedať
Keby som vyhral eurojackpot normálne postavím 3 rovnaké domy svedla seba do jedného dám plyn druhého rohože tretieho T cerpadlo a štvrtého elektrokotol
Odpovedať
@gkrivanek A kde dáš ten elekrokotol, keď posavíš tri domy?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?