Tepelne cerpadlo AC Heating

Profilova fotka
Ahojte, ma niekto skusensti s tymito tepelnym cerpadlami. Mame od nich ponuku ako alternativu voci Viesmannu. Cena je o nieco nizsia ako Viesmann, ale nie je to obrovsky rozdiel. Rozdiel jedine v zaruke, AC 7 rokov, Viesmann 2 roky, ale nestudovala som este detaily zaruky, lebo casto sa stretavam, ze je predlzena zaruka, ale ma to kopec obmedzeni... Hladala som ci tu nie je podobna tema, v diskusiach o TC sa obcas tato firma vyskytla, ale nic konkretne. Dakujem za nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_21 S AC Heating skusenosti nemam, ale co sa tyka tej predlzenej zaruky, tak Viessman ponuka 5rocnu zarucnu lehotu http://www.viessmann.sk/sk/sluzby/pre...
Odpovedať
@lenka_21 vykonávam pre viessmann zaručné, pozaručné opravy a predlžené zaruky na 5 rokov. pri tepelnom čerpadle bez rozmýšlania doporučujem 5 ročnú záruku na 5 rokov máte svatý pokoj a systém v poriadku každý rok v rámci paušalu. tiež mám TČ viessmann s predlženou zárukou a pravidelnou údžbou každý rok. aj auto potrebuje servisnú prehliadku nebudem na niečom šetriť za čo som predsa dal cenu nového auta.
Odpovedať
@gkrivanek To sa tie viessmanny az tak kazia, ked bez rozmyslania doporucujes 5 rokov zaruku? Predpokladam, ze tie 3+ roky zaruky nie su zadarmo...
Odpovedať
@supiiik nemôžem povedať , že by sa niako extra kazili na pomer kolko ročne sprevadzkujem je to nepatrne množstvo a prave preto som si doplatil za kvalitne TC . kazit sa pokazi aj jaguar aj mercedes ci BMW a je jedno či je nové či staré proste sa stane je to mechanizmus. a doporučujem 5 ročnu zaruku z dôvodu , že zakaznik kašle na čistenie filtrov , dotlakovanie expanziek atd a potom sa čuduje ked odíde obehové čerpadlo , ked klesa a stupa tlak nasledne sa unavý poistný ventil a zatopi niečo. na údržbu je tam toho dosť, najma pri plynových kotloch začínajucich od 2000Eur. a nie predlžená zaruka nieje zadarmo pretože z niečoho treba uhradiť aj pracu servisného technika na každý produkt je paušalny poplatok raz ročne.
Odpovedať
@gkrivanek pravidelny servis a zaruka nie je to iste. Ak mi niekto da zaruku 5 rokov, tak ratam s tym, ze pocas 5 rokov mam istotu a nemusim sa o nic starat. Je to aj znamka toho, ze firma doveruje svojim produktom a predpoklada, ze ani ona nebude mat s tymto vyrobkom pocas zaruky ziadne (resp. minimalne) naklady. Ak je takato zaruka podmienena platenym servisom, tak je to cisty marketing, ako vytiahnut zo zakaznika viac penazi. Ak si firma necha zaplatit za predlzenu zaruku a nasledne este mam platit za servisne prehliadky, tak tam uz je to na zamyslenie... Tepelne cerpadlo je velmi podobne klimatizacii, co sa tyka chladiarenskej casti (cistenie vyparnika, unik chladiva) a velmi podobne akemukolvek inemu vykurovaciemu zdroju, co sa tyka vykurovacej casti (kontrola expanzky, tlaku v systeme, poistneho ventilu) a nic z toho bezne nevyzaduje pravidelne revizie, teda myslim, ani klimatizacia a ani napr. el. kotol. Pri plyne je to ine, lebo tam ide niekedy o zivot, ale TC je ine. Kolko stoji bezne taka servisna prehliadka a co vsetko zahrna, napr. pri TC zem/voda?
Odpovedať
@supiiik neviem co ti natoto napisat ja s vyrobcom plne suhlasim ci s tymto ci s inym. S bars ktorym ktory vyzaduje servisnu prehladku a udrzbu zariadenia! Ci to je spoplatnene ci nie. Ja si rad zaplatim a nerobi mi to problem ci je to auto ci kurenie. Ked vidim co servisny technik odvadza a ked to robi poctivo nieje problem. Takto by to malo fungovat a nieje problem a ked je zdvihnem telefon a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik plny suhlas...Robim roky, rokuce v nakupe a tak mam zaruky dobre zmaknute. Preto si chcem prezriet co znamena zaruka 7 rokov, ale z mojej skusenosti viem, ze ked sa nieco pokazi je to v zasade uz mimo zaruky (aj tej predlzenej :-D :-D :-D @gkrivanek dakujem za radu. My uz v RD byvame a servisne prehiadky mame pravidelne na plynovy kotol, klimu, komin, cerpadlo v zahrade...dokonca aj moj odstavovac chodi na servisnu prehliadku. :-D :-D :-D Zatial sa mi predlzena zaruka oplatila iba na mixery...ostatne veci sa pokazili az po uplynuti :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?