Tepelné čerpadlo

Tak po 2mesačnom zvažovaní všetkých možných alternatív som sa rozhodol pre tepelné čerpadlo. Moj budúci dom mal vypočítane TS na 11,8kW ročne po nejakých úpravách izolácií klesla na 10. Kedže som plyn zavrhol hned na začiatku projektovania domu a takisto nechcem ládovať do krbu celú zimu drevo krb je na iné účely podla mna hladal som vhodné alternatívy, ktoré som si bol aj osobne pozrieť ale to by bolo na dalšiu debatu. Takže som sa rozhodol pre TČ v mojom prípade vzduch voda keďže iná alternatíva u mna nie je možná po dokladnom rozhovore s 2nezávislými odborníkmi na kúrenie a všetkých upozorneniach pre a proti hlavne si vybrat overené značky s dobrým servisným zázemím sa rozhodujem medzi IVT a ZUBADANOM a chcel by som poprosiť majitelov týchto čerpadiel so skúsenostami a nákladmi na vykurovanie kedže už je konies vyk. sezony. Budem mať podlahové kúrenie a vyk. plocha 180m2.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Prosím Vás zajtra začína tretie kolo zelená domácnosť aj ja sa neviem rozhodnúť aké tepelné čerpadlo vzduch voda. Na výber je Daikin a Hotjet. V prospech Hot Jet hovorí cena cca 1000 € nenej a montážna firma v mieste bydliska. V prospech Daikin referencie.
Odpovedať
@ferron Budes s tym TC aj chladit?
Odpovedať
Profilova fotka
@ferron vsetko zavisi od tej firmy, HOT JET su jednoduche TC za rozumnu cenu. Ked som ja zvazoval kupu tak na mna zastupenie HOTJET na SK znacne kakalo. Takze treba zajst do firmy a nechat si ukazat zakaznikov a porozpravat sa s nimi. Aj to naj TC totiz bude katastrofa, ak montazna firma budu nejaki truhlici.
Odpovedať
a co tak Vailant aroTHERM VWL?
Odpovedať
@ferron dobrý den skuste napísať "septiko" ten má daikin .
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado nie
Odpovedať
@ferron ked už medzi tymi dvoma tak určite Daikin - má to každý druhý je to ako Skodofka :))))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?