Temperovanie uzavretej hrubej stavby

Je podla vas cez zimu vhodne temperovat uzavretu hrubu stavbu? Izolacia bude len v strope (bungalov). Steny, podlaha a zaklady zatial bez izolacie. Rozvody vody a kurenie zatial nie su spravene, takze nema co zamrznut v rurkach. Vetrat budem pravdepodobne chodit kvoli stavebnej vlhkosti. Niekde v diskusii som cital, ako na hrubej stavbe podmrzla cez velke mrazy zakladova platna a doslo k jej popraskaniu. Ako vysledok sa ukazalo, ze stavbu mali temperovat, aby platna nepodmrzla. Alebo je to prilis specificky pripad? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ máte správne urobenú základovú dosku tak nepodmrzne.Je dobré temperovať .Stavba rýchlejšie vyschne.
Odpovedať
Dakujem. Bude stacit aj nejaky takyto lacny ohrievac? http://www.hej.sk/teplovzdusny-ventil... Naprogramoval by som spinacie hodiny, nech sa ohrievac sam zapina a vypina v urcitych casovych intervaloch.
Odpovedať
@calimero Dobrý den. Temperování je dobré pro rychlejší vyschnutí stavby. Je potřeba, aby na stropě byla namontována parozábrana, jinak veškerá vodní pára zkondenzuje v zateplení a vznikne dost velký problém. Pokud máte základy v nezámrzné hloubce, tak s nimi mráz ani nehne. Druhá věc je, co máte pod podkladní betonovou deskou. Pokud je to nějaký makadam, nebo betonový recyklát, tak to asi nic neudělá. Nebezpečí hrozí pouze v případě, že je pod betonem mokrá zemina, třeba jíl. Nebezpečí představuje velký obsah vody, který se může změnit v led a ten trhá skály a nadzvedává betonové desky. Jestli bude stačit ten ohřívač, netuším. Ony ty TZ bez zateplení budou asi několikanásobně vyšší, jak je výkon ohřívače. S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?