Odpoveď na príspevok od tomika1990:
Zdravím chcem sa Vás spýtať na takú banalitu u zá… @tomika1990 ja by som ho asi poslal...niekam...určite mu aj zmrzlinár oškrabuje zmrzku pretŕčajúcu cez hranu kornúta.Odpoveď na príspevok od tomika1990:
Zdravím chcem sa Vás spýtať na takú banalitu u zá… @tomika1990 nenechaj sa šikanovať! Technická miestnosť, ako už názov napovedá, slúži primárne pre technické zariadenia a ich zapojenie a nie na vešiaky s módnymi kolekciami a doplnkami. Skús to s ním vykomunikovať, popr. ho vystraš, že odstránením prebytočnej tesniacej nite môžeš narušiť tú medzi fitingami a že mu negarantuješ, že spoje v budúcnosti povolia. Nemalo by sa nič stať, ale úplne po závit by som to nečistil. Zaujímalo by ma, čo by Lumen povedal, ak by mu nejaký starší vodár urobil rozvody s konope. Ak mu vadí biela farba, nech si fitingy premaluje.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@tomika1990 nenechaj sa šikanovať! Technická mies… @gadefox Čudoval by si sa - je tomu zo dvadsať rokov, čo sme mali takého pedanta zákazníka. Kolegovi sa pomocou konope podarilo náhodou tak pekne natesniť jeden závit, ktorý bol "na očiach", že iba tenký prúžok konope vytlačilo. Keď to domáci zbadal, tak mu hovorí, že to je perfektné, že chce, aby tak boli natesnené všetky závity :-) Ti poviem, kým sme trafili to správne množstvo konope, tak sme aj dva-trikrát pretesňovali... :-)Odpoveď na príspevok od zicher:
@tomika1990 ja by som ho asi poslal...niekam...ur… @zicher Hrozná doba dnes, ak človek za svoje peniaze vyžaduje kvalitne odvedenú prácu. Ak zákazník nechce aby bolo teflonovú niť vidieť aj keď je to v technickej miestnosti, tak ju bez diskusie odstráň. Čo je na tom na nepochopenie?🙄Odpoveď na príspevok od solo6:
My sme to opalovali horacikom a islo to @solo6 Konope ešte, ale teflónovú niť neopáliš... ;-)Odpoveď na príspevok od chinatech:
@zicher Hrozná doba dnes, ak človek za svoje peni… @chinatech pokiaľ to zaplatí, nie je problém - zadarmo ani kura nehrabe, že.. Ešte mu pri tom budem spievať a keď zaplatí viac, aj mu zatancujem.Odpoveď na príspevok od dedo758:
@solo6 Konope ešte, ale teflónovú niť neopáliš...… @dedo758 tangit aj locktite ide, mam odskusane, samozrejme nie uplne do cista.....Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@dedo758 tangit aj locktite ide, mam odskusane, s… @cukrik25 a nescvrkne teplo aj niť medzi závitmi? Táto estetická paráda je podľa mňa akurát priestor pre prípadnú chybu a teda potencionálny problém. Nepoviem obývačka, ale technická miestnosť..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@cukrik25 a nescvrkne teplo aj niť medzi závitmi?… @gadefox nie, treba s rozumom a nie hodinu "zvarat", tiez si u nas v práci na to potrpia...natesnim 10 colovych zavitov, zoberiem plamen a za 10 sekund mam "cisto"Odpoveď na príspevok od dedo758:
@solo6 Konope ešte, ale teflónovú niť neopáliš...… @dedo758 no ale to neni teflonova nit. Tangit aj loctite su polyamidove nite - nylon...Odpoveď na príspevok od chinatech:
@zicher Hrozná doba dnes, ak človek za svoje peni… @chinatech Mi to pripadá asi tak, ako keby zákazník v autoservise prikazoval mechanikovi, ako má opraviť agregát v aute, koľko tesnenia a kde, ho má použiť, ako to má finálne vyzerať. Ak je "gadžo" taký premúdrelý, mal si technickú miestnosť v dome/byte urobiť sám. Inštalatér ručí za svoju robotu a teda nejaký amatér mu nebude kefrať do toho, ako to má finálne vyzerať! Ešte nám tu povedz, čo je na robote nekvalitne urobené, ak inštalater použil viac konope, pásky, nitky ??? @chinatechOdpoveď na príspevok od petersd:
@chinatech Mi to pripadá asi tak, ako keby zákazn… @petersd Lenze na Slovensku je bežné, že závit je prepakovany, hnusny a ešte aj slzí... nemôžem napísať, ako túto "robotu" volám, lebo zita by sa odula (zas).Odpoveď na príspevok od petersd:
@chinatech Mi to pripadá asi tak, ako keby zákazn… @petersd bohužiaľ sú medzi nami aj pomätenci. Niektorí za to nemôžu (vrodená psychická vada), u iných je to profesná deformácia. Kamarát je geodet a so susedom na ulici (očný lekár t.j. dôraz na maximálnu presnosť) má šokantný zážitok. Zatĺkol pomocný roxor (osmičku). Doktorovi povedal, aby tržal koniec pásma na roxore. A ten mu skoro vyrazil dych otázkou, z ktorej strany má pridržiavať pásmo. 10-15 metrová stena domu a doktor riešil 8 milimetrový roxor :)Odpoveď na príspevok od petersd:
@chinatech Mi to pripadá asi tak, ako keby zákazn… @petersd Dáš si u krajčírka ušiť oblek a keď ho prídeš prevziať, tak z našitých gombíkov budú trčať kusy nití, tiež sa Ti to asi nebude páčiť. No krajčír Ti povie, že však gombík je prišitý a drží, zapnúť sa dá tiež, tak čo na tom že z neho visia nite... Pozri, každý remeselník má prácu spraviť tak, aby v konečnom efekte bol výsledok nielen funkčný, ale aby aj poriadne vyzeral. Aj obkladačky sa dajú nalepiť tak aby držali a neopadli, ale pritom vôbec nemusí byť výsledný efekt aj estetický. Asi by si tiež protestoval, ak by boli síce nalepené, ale nie pekne.🙄Odpoveď na príspevok od minoo:
@dedo758 no ale to neni teflonova nit. Tangit aj … @minoo No neviem. Tie čo používam opáliť nejdú Pre všetkých: A čo sa týka toho, ako to celé nakoniec vyzerá - skúsenejší hovorievali, že "Detaily robia majstra"... :-)Odpoveď na príspevok od chinatech:
@petersd Dáš si u krajčírka ušiť oblek a keď ho p… @chinatech pletieš si hrušky s jablkami a manipulatívne zamieňaš pojmy technický a estetický (oblek, obkladačky). Pozri sa na také nákladné auto.. To nebýva zrovná módny šperk v automobilovom priemysle. Pretože primárnou funkciou je úžitková funkcia a nie estetika.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd bohužiaľ sú medzi nami aj pomätenci. Nie… @gadefox S tými pomätencami máš pravdu. V rodine máme taký prípad, kde člen rodiny má takého suseda, že tamten by sa o centimetre hranice medzi parcelami išiel súdiť. Napr. naši zaliali do výkopu na hranici so susedom základový betón, na ktorý sa potom mali ísť klásť DT tvárnice. Jasné že výkop v nejakých centimetroch v zemi osciloval okolo teoretickej hranice medzi obidvoma pozemkami. Toto, ako to bolo v zemi, susedovi vôbec nevadilo, ale zavolal si geodeta a po našom betóne vytíčil presnú líniu a ponabíjal klince do betónu. Zafúkol ich označovacím sprejom so slovami, že reku: Toto je hranica, toho sa držte! S pomätencom len s jazykom, ktorému on rozumie, nuž začal som byť aj ja pomätený. Zobral som moje presné 3 m hliníkové pravítko a demonštratívne pred susedom som s nástrojárskou rysovacou ihlou, medzi jednotlivými klincami som urobil na betóne presnú čiaru. Aj som mu povedal, že plne akceptujem jeho presnosť a že čiara po betóne je vedená presne cez polky hlavičiek jeho klincov, ktoré on nabil do betónu. A takisto že aj DT budeme klásť s presnosťou "na polky hlavičiek". Pozeral na mňa jak vyoraná myš. Chcem ešte pripomenúť, že so susedom sa vôbec nehadáme, riadne si zdravíme, ale.... každému to yebe sa svoj spôsob (teda ak ma niekto dožerie, tak aj mne!) 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od gadefox:
@chinatech pletieš si hrušky s jablkami a manipul… @gadefox Cocotina, čo píšeš. Podľa Tvojich vyjadrení musíš byť riadny lajdák, čo sa roboty týka.🙏Odpoveď na príspevok od chinatech:
@gadefox Cocotina, čo píšeš. Podľa Tvojich vyjadr… @chinatech pridaná hodnota tvojho komentu je nulová a ani infantilný smajlík na konci to nezachránil - býva dobrým zvykom napísať, čo konkrétne je podľa teba cocotina. Doteraz som nevidel žiaden návod akéhokoľvek výrobcu fitingov, v ktorom by opalovali prebytočné tesnenie. Pretože to nie je súčasťou technológického postupu a na funkciu to nemá žiaden vplyv. Zbytočne tu hraješ "diablovho advokáta" a provokuješ - všetci okrem teba majú na túto tému rovnaký postoj ako ja.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Lenze na Slovensku je bežné, že závit je… @kejsix vsak napis. Ja vydrim vela, neboj sa.Odpoveď na príspevok od eurofuser:
😂😂😂 Slovaci nepoznaju taky pojem ako estetika. Zv… @eurofuser A ty kde bývaš? V osade v z dosák zhlobenom chlieve? Pochváľ sa.Odpoveď na príspevok od eurofuser:
@gadefox @eurofuser To je na lepidlo tesnené? Celkom dobre to vyzerá...