TC vzduch voda

Profilova fotka
Pozna niekto znacku tepelneho cerpadla PALM Tritherma
Odpovedať
1
2
myslim, ze @maros58 ich predava/montuje, tak by mohol nieco ktomu napisat. Vyzera to na najlacnejsiu alternativu z daikin/fujitsu/panasonic, ale zaujimalo by ma tiez o aku (ne)kvalitu ide....
Odpovedať
Profilova fotka
PALM zial nepoznam, ale ked uz sa tu spomenul Daikin, nemontuje a nepredava ich tu niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubosu v prvom rade sa pytaj na protokol merania pri A2W35, to co udavaju pri A7W35 je v nasich podmienkach nerelevantne.
Odpovedať
ci by som zveril kurenie a ohrev TUV najlacnejsej alternative??asi nie
Odpovedať
mno ano jednoznacne.. radsej si kup za 10 000€ .... to su rady... vid moj prispevok .. http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 za 10000€, to nie to je vela :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 a ake ma teda udavane A2W35 ?
Odpovedať
@majkoj neviem, ale funguje aj v zime :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 to funguje aj spirala :)
Odpovedať
To je sice pravda, ale to by som si vsimol na elektromeri.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 a akoby si si to vsimol, ked nemas s cim porovnat ? :). Kazda zima je ina (tento rok ziadna vlastne ani nebola :) ). Ked tu o 5 rokov budes tvrdit to iste co teraz, potom moze byt rec o tom ci sa oplatilo, takze osobne vidim Tvoju euforiu ako predcasnu. A to sa radsej nepytam ako si to sem doviezol :), pretoze inak by si ten parameter A2W35 mal mat niekde v certifikate.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @stanleyk1982 chlapi a co tak kupit TC compact 2kW http://www.energiaslnka.sk/index.php?... a k tomu bojler s vymenikom napr. http://ohrievace-vody.heureka.sk/draz... A pouzivat TC len na ohrev vody, navratnost by mohla byt tak 4 roky. Pride mi to ako lepsie riesenie ako bojler s TC. Mozno by sa to dalo vyuzit aj na kurenie cez prechodne obdobie. Ale to neviem ako by fungovalo s elekt. kotlom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr ahoj, aky mas nazor na takyto ohrev vody. Predchadzajuci prispevok. A trochu mimo temu do akej tepelnej straty sa da urobit tvoj sposob kurenia?
Odpovedať
@lubosu myslím, že za úvahu a pokus to stojí - v čom to bude lepšie než bojler s TČ? náš spôsob kúrenia - ak sa dá špirála 3 kW, tak do 2,5 kW TS by to mohlo stačiť, ale záleží aj od spotreby TUV a objemu bojlera
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr maly 120l bojler s TC funguje len do +10°C, spominane riesenie az do -15°C, cenovo je lacnejsi bojler s TC len o cca. 150e. (Ratam len cenu zariadeni) Takze cim vyssie straty tak tym väcsi bojler aj spirala? Chcelo by to na novo prepocitat TS.
Odpovedať
@lubosu ano podla mna to za to stoji pri takejto cene... ale kazdy si to musi preratat podla svojej spotreby vody... @majkoj veru an nechci vediet ako som ho vliekol :-D .. Porovnaval som iba jesen a zimu.. ale ako vravis zima veru nebola zla, takze je to tazko povedat... ale ako som pisal, ja mam este peletovy kotol... Ale na druhej strane, podla Tvojich prispevkov si myslim ze uvazujes rozumne o svojom byvani, takze ked zratas cerpadlo za par drobnych aj keby prihrievalo spiralou, tak sa to stale oplati viac ako cerpadlo za 10tis. nehovoriac o tom ze vacsina ludi ma aj krb... Mno neviem.. kazdy musi uvazit sam.. Pozri na @blacksr .. oni kuria elektrikou a su vysmiaty.. ked pojde kazdy novostavitel cestou nizkych tepelnych strat tak mu v pohode staci take cerpadlo aj keby jeden mesiac v roku kuril iba dokurovacou spiralou... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 @blacksr @majkoj nieco podobne uz funguje, len cenovo drahsie, ale zas jeden vyrobca http://www.eliz.sk/sk/produkty/zasobn...
Odpovedať
@lubosu fajn len ten Euro treba ešte zatepliť, TS 1,35 kWh denne je des !!! ročne aspoň 500 kWh stratí bacha na hluk to je asi maďarská výroba?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr to ja len tak, googlim a nachadzam stale na nieco nove :-D
Odpovedať
Zdar stavebnici, stojime pred volbou zdroja TUV a nizkotepelneho vykurovania (vodna podlahovka). Plyn neprichadza do uvahy, ostava elektrina alebo rozne alternativy (dom bude bez komina, takze ziadne kachle, ci krb). Vypocitane TS pre jednopodlazny bungalov 110 m2 s reku. (ucinnost 50 %) cca. 2,9 kW; bez reku. cca. 3,7 kW (potreba tepla 5 191,35 kWh/rok, resp. 6 936,00 kWh/rok). 1. moznost - elektrokotol + solar alebo FV na TUV - obstaravacie naklady priblizne 3 500 e +- (elektrokotol + system na priravu TUV) 2. moznost - tepelne cerpadlo vzduch-voda solo - obstaravacie naklady podla CP 6 060 e (TC /D.A./+split+komplet montaz 4 kW) Naklady na podlahovku su nepodstatne. Otazna je aj investicia do rekuperiace v suvislosti s ekonomikou prevadzky (komfort je v tejto suvislosti nepodstatny). V prospech riesenia 1. hovori obstaravacia cen, v prospech 2. prevadzkove naklady. Rozdiel obstaravacej ceny medzi oboma rieseniami je cca. 2 500 e v neprospech TC. Tento rozdiel v cene ma navratnost pri TC oproti EE na kurenie cca. 5 rokov (bez TUV) pri COP 3 (pri 2,5 do 6 rokov). Je prevadzka TC vzduch-voda vyhodna? Otazna je jeho zivotnost, resp. zivotnost kompresora. Mate niekdo dlhodobejsie skusenosti s prevadzkou TC vzduch-voda?
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix niektori vyrobcovia davaju na tepelne cerpadla az 10 rokov predlzenu zaruku...tyka sa to aj kompresora...zalezi ale co za TC sa chystas kupit :-)
Odpovedať
@rastiik Daikin Altherma LT s moznostou rozsirenia zaruky na 15 r. (nie je v cene)
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix rozdiel ceny by sa ti mohol zmensit, ak pridu k slovu dotacie na TC. Konkretne podmienky mi ale nie su zname. http://www.vlada.gov.sk/podpora-vyrob...
Odpovedať
@bigz ano, uvidime co bude od 1.7.2014, potom by nebolo nad cim vahat.
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix inak o par podmienkach som sa dozvedel na CONECO od cloveka, ktory taketo energeticke zdroje predava a navyse je v komisii, ktora vsetko ohladom zavedenia dotacii riesi. Podla jeho info budu dotacie udelovane/viazane na rodne cislo a spominany clovek uz zariadenia montuje s tym, ze vsetko robi bez DPH a nasledne ju douctuje neskor v tomto roku znizenu o dotacie statu.
Odpovedať
@pemix zavisí, kde ste na slovensku, na dolniakoch pojde aj TČ solo vic v horach ,len v bivalentnej prevadzke, s tím treba počítat pri kalkulovaní, ale ja by som bol za variant 2 s bivalenciou, ale to ma kazde slusne TČ .
Odpovedať
@olad lokalita Krivan, okr. DT ... islo by o TC vyssie uvedenej znacky so zaloznou spiralou, tam by to malo byt ok ... popripade ako zaloha lacne konvektory pre pripad treskucej zimy. TS su pocitane pre teploty +22 °C int. a -20 °C ext.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@pemix prevadzkujem 5 rokov tepelne čerpadlo vzduch-voda a zatial som spokojny, vychadza to niekde medzi drevom a peletami, cennovo, cista prevadzka, bez obsluhy, fajn, okurujem dvojpodlazny dom 250m2.
Odpovedať
www.toptechnika.cz/Tepelna-cerpadla-v... Poprosim nazor odbornikov. Dom mam na juznom Sk. Dom 189 m2 ob. Plocha. 3 sklo. 30 -40 knauf 2 podlazny . Dole podlahove kurenie hore 4 male radiatory. Steny 30 porfix zateplenie zatial nie a najracsej by som ani nedaval.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna, TC (specialne vzduch voda) a radiatory nevhodna kombinacia. @gkrivanek
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?