TC Viessman Vitocal 100 S

Dobrý deň, máte niekto skúenosti s týmto TC ? Nám ho odporucili. Vraj má samostatnú nádobu na vodu. Ak by bolo foto potesilo by :-)
Odpovedať
@viki120 je to najnizsia a najlacnejsia rada od viessmanu tie maju samostatny zasobnik TUV. Mate tam 5 rocnu zaruku.
Odpovedať
www.viessmann.sk/sk/obytne-budovy/tep...
Odpovedať
Nám odporučili TČ Nibe má s ním niekto skúsenosť?
Odpovedať
@endusko spýtajte sa aké su moznosti servisu po rokoch, nepocula som o tejto znacke aby to rokmi nebol problém.
Odpovedať
@viki120 No podla odozvy u ludi ktori si dali instalovat tento model by som ho nedoporucoval. Wiesman pouziva vonkajsie jednotky GREE je to cinska znacka a pri -15 uz bezi iba na elektrokotol. Potvrdili mi to ludia co si ho dali instalovat. skuste vygooglit GREE a Wiesman pozrite si obrazky a zistit, ze je tam len prelepene logo. Kedze som mal oba zariadenia moznost vidiet vo vnutri je to identicke.
Odpovedať
Dakujem za radu ide stavať domček a robili sme rozpočet a keďže sme sa rozhodli pre TČ a inú alternatívu nepripúšťame tak som požiadala aké by nám navrhli moc sa do toho nerozumiem tak dakujem za radu.Kedze dotácia konči v júni a to asi budeme mat len hrubú stavbu takze cena je problém.Mohol by mi niekto poradiť kolko vás vyšlo TČ a aká značka Ďakujem
Odpovedať
@endusko Nibe pouziva pri invertoroch vonkajsie jednotky od Mitsubichi asi 2 zariadenia som servisoval.
Odpovedať
@finkis musim oponovat vsetky vonkajsie jednotky na TC sa skladaju vo viessmane v Allendorfe. A ani jedna neprichadza cela a ze by sa prelepila len nalepka:) to si nemozu dovolit. Osobne som sa nieraz zucastnil vyroby a skoleni a presne viem z coho su. Vonkajsi skelet je Airwell zas nie cina ale Fr. Kompresory sinclair alebo mitsubishi. Osobne 100vkove rady nemontujem len od 200 vyssie tie maju komponenty co som popisal. Co sa tyka tych -15C tak to tiez nieje pravda. Bez problemov vykurujem v -17 C svoj dom bez spirali. S 10Kw vitocal 200 vkou. Tie male 100vky so 4kw pri -15 pouzivaju spiralu ale to aj mitsubishi. Proste je tam maly vykon.
Odpovedať
Ja hovorim o 100ke u nas na liptove ich hojne zacali instalovat . Servisujem TC aj chladiarinu . Princip je rovnaky vsade lisi sa to len regulaciou no povacsine je tam Siemens a kazdy vyrobca si tam nahra vlastny soft. Stretavam sa z hodne zufalcami co ich presvadcili obchodnici na kupu nejakej znacky. Sinclair kompresory nic moc. Mitsubishi to sa este da . Povascine sa do jednotiek montuju rovnako vykone kompresory v danej rade a vykon urcuje riadiaca doska cize navysia iba frekvenciu. Skusenost s Fujitsu tie poznam uplne do srobky menil som tam aj kompresori dokonca aj prerazeny vyparnik. A absolutne odmietam monobloky zbytocne straty tepla. Inac Fujitsu jednotky mam instalovane na liptove niekolko desiatok a nebol v tychto mrazoch v noci -23 ziadny problem pre istotu som volal zakaznikom a ty mi len povedali, ze su absolutne spokojny.
Odpovedať
@finkis nie tie 100 vky nedavam ani ja. Liptov by som riesil zem voda. Ale mame 200 vky hore a spokojnost. 100 vka je od nich najlacnejsia varianta podobne ako skoda fabia junior. S tymi monoblokmi mas absolutnu pravdu + potreba pouzivat nemrznucu zmes vo vykurovani ktora ma ine vlastnosti pri prenasani tepla. Najradcsej mam integrovane tuv zasobnik vo vnutornej jednotke TC takzvane chladnicky vitocal 222. 242. Z tychto 200 vkovych rad mam zopar za sebou. Funguju perfektne uvidim za 10 rokov.
Odpovedať
So Vzuch-Voda nemam problem ani na Liptove a Orave je pravda, ze nedosahuju taky COP ako zem-voda a voda-voda no vzhladom pomer vstupne naklady a uspora je to zanedbatelne. Na severnom slovensku plati to, ze treba navrhnut spravnu jednotku povacsine staci navysit o jednu vykonovu radu.Mam merania z TC voda-voda no rozdiel v uspore je priblizne pri rovnakych stratach cca 150€-200/rok po prepocitani na navratnost vstupnej investicie cca 15-20rokov. To sa rovna zivotnosti jednotky. a nehovorimo tom co nove pride o 20 rokov . Integrovane su najlepsie na montaz no nie moc variabilne. Hlavne ak treba risit 500l zasobnik TUV :)
Odpovedať
O dakujem za radu nás dom bude v Bojniciach niekde pod horou nemám skúsenosť aká tam býva tuhá zima ale dám si poradiť a keď budem mat presnú značku TČ ozvem sa.Este neviem kdo to bude montovať ale myslím že asi niekdo z Prievidze. Dom bude na kľúč ale chcem si tieto dôležité veci overiť tak ďakujem za každú radu.A ešte chcem sa spýtať dotáciu vybavuje firma ktorá montuje TČ?Alebo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@finkis co mam vitocall 200 10kw doma. Tak som ho poriadne otestoval roznymi nastaveniami. Spiralu som dal zablokovat pri tych maximum co u nas bolo -17C pocas celeho tyzdna. Tak krasne vychadzalo na privode 32C co pre podlahovku stacilo. Problem vidim v blokovani spirali v pripade TUV. Mat nastavene TUV na 50C a vonku -20C trapi to zariadenie. Jednoznacne povolujem podporu ohrevu TUV spiralou 2. Stupnom cize v nasom pripade 2x3KW.
Odpovedať
@endusko Odporucam aby ste si vybrali znacku sami a nie na doporucenie firmy, ktora bude robit dom na kluc, povacsine maju dohody len z nejakymi dodavatelskymi firmami no a vsetko sa riesi rovnako .
Odpovedať
@endusko Dotacie niekto ponuka, ze vybavy za Vas no skusenost je taka do 5-7 min su poukazky rozdane . Nerozumiem tomu ako za 5-7 min rozdaju 1000 poukazok aj spotvrdenim emailu no zrejem sa to da :))
Odpovedať
@gkrivanek Dnesne novsie modely maju bezproblemovy chod do -20 otazne je, ale aky vykon dokazu dodat. Modely do -25 riesia EVI system a poniektore na navysenie vystupnej teploty aj 2 kompresorove okruhy no tam je to uz o cene. :) ON-OFF podla skusenosti maju uz problem pri -15 fyzika a vlastnosti chladiva nepustia. TUV mam nastavene max. 20-25min. zvysok riesi elektrospirala na dosiahnutie potrebnej hodnoty pri tych teplotach je to 1:1 kompresor ku elektrospirale, ten nech radsej riesi vykurovanie v tomto pripade.
Odpovedať
no ono takto v skratke, všetky značky používaju komponenty od vekych vyrobcov. casto neznamych ako napriklad kompresory si taliani napr. Niekedy je to ako napr ze viesmann ma vonk. jednotku od gree. ale gree je absolutne najvacsi vyrobca klimatizacnej techniky na svete. ci su dobri to je druha vec. viessman na ich tepelne cerpadla su dobre no v podstate je to zmeska inych zariadeni ako napriklad slovensej elektroniky (viessmann pred X rokmi odkupil slovenskeho vyrobcu a dokonca donedavna ponechal 100% vzhlad ovladania tak ako bol vyrobeny volakedy) jedinym dobrym kriteriom pri vybere je napriklad servis a popripade bonusy ake dane zaraidenie ma. Napr NIBE je otras. Servis nula bodov (samotny servisny technik vie menej ako klient casto krat) a vybevenie je proste zaklad z pred 10 rokov. Beriem ze si povie clovek sak a co co ide nemenit. No tak si vymontujte z auta ABS, EPS, airbagy a tempomat. Lebo sak to pred rokmi nebolo!!! :-)
Odpovedať
@skleni ty myslis na regulaciu vitotronic 200 je zo slovenska?
Odpovedať
@gkrivanek v podstate ano. vsetky produkty viessmnn maju rovnaku regulaciu. rovnaky zakladny program a vizualizaciu. A ta prave je od nejakej firmy kora pred X rokmi vyvijala a vyrabala tepelne cepradla bola kupena viesmannom
Odpovedať
@skleni vitotronic 200 regulacia sa pouzivala davno pred tepelnymi cerpadlami na kotloch 200 vkovej a vyssej rady:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@gkrivanek @finkis @viki120 : ako je to s hlucnostou pri tejto zakladnej rade od Viessmann-u? Mate nejake realne skusenosti z pouzivania alebo staznosti od ludi?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Zdravím Vás, chcel by som TC vzduch-voda značky viessmann, vedel by mi niekto poradiť dodávateľa? Okres NMnV, ďakujem .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?