Tc Regulus- vysoka spotreba?

Ahoj, je normalna spotreba 25kwh za 24h? Je to nasa prva zima. Temperujeme na 15°C, zatial nebyvame. V dnoch ked teplota neklesla pod -5 ani v noci bola spotreba dokonca 45kwh za 24h. Potom som vypol spiraly a sledoval tc par dni. Spotreba klesla na 25kwh. Spiraly zapinalo aj pri teplotach okolo 0. Aj bez nich a pri tychto mrazoch stiha hriat, ale podla statistiky je v prevadzke 17h denne. Voda na vystupe do podlahovky ma 23°C, spiatocka 18°C. Dom je z ytong lambda 375 , strop zatial 25cm vaty, podlaha 15cm polystyren, z vonku zatial nezateplene, okna rehau geneo 3-sklo.
Odpovedať
Profilova fotka
stavba potrebuje vyschnut, takze prvorocna spotreba je totalne irelevantna. na to ze su steny nezateplene je to este celkom dobry vysledok
Odpovedať
Neide mi ale do hlavy preco tie spiraly zapinalo tak skoro. V prevadzke boli takmer 1/3 casu z toho co tc. Bez nich dom vykuruje aj ked asi na ukor toho, ze je v prevadzke dlhsi cas. Nemoze byt zle nastavene?
Odpovedať
@tomass123 prečo nemáte špirálu blokovanu? Mne ju blokuje HDO.
Odpovedať
@gkrivanek mne ju blokuje HDO. Teraz ked som ich vypol manualne ma tc polovicnu spotrebu dokonca pri nizsich teplotach. Mam pocit, ze ich zopina zbytocne, aj vtedy ked by to cerpadlo malo zvladnut same.
Odpovedať
@tomass123 tak mne špirála zapína len keď nestíha ohrievať TUV
Odpovedať
@tomass123 aku velku plochu vyhrievas? 25kWh je na tieto teploty tak vyborna ako aj nanic hodnota... Vyborna ak vyhrievas nad 120m2... Nanic ak vyhrievas menej ako 80m2... Tot moj nazor. A take hodnoty bez zateplenia su aj tak velmi dobre. Mas iba 25cm v streche a nic na plasti... Ked das este 20 do strechy a 15 do plasta, tak ti to klesne este o mozno aj 30%...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomass123 priciny su dve, prva, ze je to novostavba s 375ky lambdy cize je tam kopa vody a tym padom to ma horsie vlastnosti ako v papieroch. K tomu strop s 25cm izolaciou je dost katastrofa. Druha, ze tam nebyvas, kedze akakolvek spotreba elektriny sa v konecnom dosledku premiena na teplo, ktore je sucastou vykurovania. Ja som prvu zimu, ked som tam nebyval mal spotrebu na kurenie 1,7MWh ostatne roky pod 1MWh, takze zatial netreba robit paniku.
Odpovedať
@ivantausk vyhrievam 125m2. Urcite este budem pridavat izolaciu v strope a zateplim plast. @majkoj chapem ze dom potrebuje vyschnut. Ale nerozumiem preco zapina spiraly a ma vyssiu spotrebu ked si to dokaze potiahnut same s polovicnou spotrebou.
Odpovedať
@tomass123 lebo je to regulus😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?